»

Novi USB-priključek bo obrnljiv

Dosedanji priključki

Slo-Tech - V USB 3.0 Promoter Group (ki jo sestavljajo Intel, HP, Microsoft, Renesas Electronics, ST-Ericsson in Texas Instruments) so napovedali nov priključek za naprave USB naslednje generacije (3.1), ki bo prelomil z združljivostjo za nazaj. Glavna novost, ki jo prinaša tako imenovan priključek tipa C, bo neodvisnost od smeri priklopa. Tako bo mogoče priključek s kablom zavrteti za 180°, pa ga bo še vedno mogoče vključiti, kar že velja za Applov Lightning.

Standarda za priključek C naj bi bil nared in dorečen do sredine prihodnjega leta, kar pomeni, da bodo prve naprave z...

59 komentarjev

Ročni radar

Slashdot - Ameriška vojska se namerava v prihodnosti opremiti z zanimivo napravo, ki bo v urbanih operacijah omogočala vojakom "pogled" skozi do trideset centimetrov debele stene. To pomeni v urbanem vojskovanju veliko prednost, saj bodo lahko s pomočjo naprave ugotavljali, ali so v sobi pred njimi sovražni vojaki in koliko njih.

Naprava je zaradi majhnosti zelo priročna, saj ni kaj dosti večja od prenosnega telefona, za napajanje pa uporablja dvoje baterij velikosti AA....

31 komentarjev

Od overclockarjev, za overclockarje...

HotHardware - Abit je pred kratkim izdal eno najboljših matičnih plošč za Intel-ove procesorje - BH7. Na HotHardware so ploščo vzeli pod drobnogled. Temelji na i845PE vezju. Na njej pa boste našli AGP 4X priključek, 5 PCI ter 3 DDR reže za pomnilnik. Seveda ima tudi en paralelni, en serijski, pet priključkov zvočne kartice, 4 USB 2.0, en priključek 10/100 Mbit mrežne kartice, itd. Pa da ne pozabim omeniti še Serial-ATA [:)] .

Zakaj pravzaprav sploh tak naslov novice? Preprosto: matična plošča je odlična za navijanje. Malo so ji povišali FSB, nato zvišali napetost, kasneje zamenjali hladilnik in voila[:D] . Pri 163 MHz FSB je procesor deloval povsem stabilno pri 3,09 GHz. Izvedli so nekaj testov in...

0 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Play TV Box

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali, kot lahko sklepate iz naslova, TV "kartico", ki jo je izdelalo podjetje Prolink. V nasprotju z ostalimi karticami te vrste, to sploh ni kartica, temveč eksterna enota sposobna predvajanja televizijskega signala računalniku. V kompletu boste dobili še daljinski upravljalnik in vse kablovje, ki ga potrebujete. Resolucija te napravice sega do maksimalne meje 1024x768, njena prednost pa je, da jo lahko priklopimo na vsak operacijski sistem, sprejme pa skoraj vse standardne video naprave. Napravica je bila ocenjena z 9 točkami od desetih, klik!

3 komentarji

ECS I-Buddie 4 Desknote

Tweak Town - Kupujete nov prenosnik? Odločitev kaj kupiti, je brez dvoma težka, saj pri prenosniku ne upoštevamo samo cena/zmogljivost razmerja, temveč je potrebno paziti še na cel kup drugih stvari, kot so baterije in njih lastnosti, ergonomičnost ... Da bo ta odločitev malce lažja, si oglejte kar čimveč testov različnih prenosnikov na tržišču, škoditi itak ne more. Na TweakTown so si tokrat ogledali ECSov model I-Buddie 4 Desknote imenovan. Preizkusili so dobesedno vse, za nameček pa so pognali še vse najbolj popularne benchmarke. Klik!

0 komentarjev

Matične plošče ... ponovno

Tweak Town - Ponovno ste dočakali nov test matične plošče. Žal ne na Slo-Techu, a vendarle ... Na TweakTown so si namreč ogledali Asusovo P4S8X, o kateri že vrabci na vejah čivkajo, da je grajena na Sis648 čipovju, da podpira Penitume 4, DDR333 pomnilnik, AGP 8x in ostale dobrote. Plošči so prisodili oceno 7.5 (od 10), če pa vas zanima bolj natančno, kaj na plošči ni popolno, si preberite celoten test.

0 komentarjev

USB ter Firewire rack

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali zanimivo napravo, ki vam pride prav, ko vam zmanjka IDE priključkov na matični plošči. Zakaj v bistvu gre? Gre za t.i. zunanji rack, ki se priklopi na USB ali Firewire priključek in vam omogoča priključitev IDE diskov na računalnik. Zadeva je uporabna tudi v primeru, če želite imeti disk stalno mobilen oz. z njim veliko potujete in ne želite uničiti konektorjev na njem. Na TweakTownu so bili z napravo zadovoljni, saj so si ji prisodili kar devet točk od maksimalnih desetih. Klik!

0 komentarjev

Ethernet : Firewire

Tweak Town - Na TweakTown-u so se vprašali, če lahko vedno bolj razširjen in hiter Firewire zamenja že malce ostareli in precej počasnejši 10/100 Ethernet.

V njihovem članku predebatirajo prednosti in slabosti Firewirea, ga preizkusijo in se vprašajo, kako je s podprtostjo v operacijskih sistemih. Kaj so glavne ugotovitve? Firewire je hitrejši, toda Windows9x ne izkoristijo vseh prednosti, preprostejša je povezava, toda na račun precej krajših kablov.


Preberite si tudi članek o Ethernetu na Slo-Techu.

0 komentarjev

Zunanji USB 2.0 rack

Extreme Overclocking - Tukaj si lahko preberete test precej zanimive zadevice - gre za zunanji rack, v katerega lahko damo pisano paleto pogonov - CD, DVD, R/RW pogone in pa seveda diske. Na računalnik ga priklopimo preko USB 2.0 povezave, kar pomeni hitrosti do 480 Mbit/s. Če si boste stvarco srčno zaželeli, vas bo olajšala za 80 zelencev, zraven pa je treba prištet še 20 zelencev za USB 2.0 kontroler, če ga še nimate.

3 komentarji

USB 2.0 rack

Club Overclocker - Tukaj je opis zadevice, ki bo, po mojem mnenju, za marsikoga uporabna. Gre za ohišje, v katerega lahko montiramo kakršenkoli 3.5" ali 5.25" pogon, vse skupaj pa prek USB 2.0 priključimo na računalnik. Uporabno, ko je do kolega treba prenesti kake velike količine podatkov ;).

0 komentarjev