»

Igre spet vzgojile morilca

Ars Technica - Tako kot neštetokrat prej (zaenkrat se še sicer ne ve, kdo je bolj kriv za Columbine, ali John Carmack ali Marilyn Manson) so se po nedavni tragediji vsi mogoči poznavalci in nepoznavalci v ameriškem medijskem aparatu lotili iskanja krivcev in kazanja s prstom. Velika količina krivde je seveda padla na računalniške igre, saj naj bi morilec v prostem času med drugim pogosto igral Counter-Strike (ki je zgolj najpopularnejša streljačina na internetu), med drugim pa so igre obsodili tudi: Washington Post, Dr. Phil na CNN-u in vsem dobro znani stari prdec Jack Thompson.

Izvorna novica.

71 komentarjev

John Carmack o grafikuljah

Shacknews - Pri Shacknews so objavili nekakšno razmišljanje Johna Carmacka o tem, katera od grafičnih kartic bo zmogla boljše in hitrejše izrisovanje Carmackove vedno-v-delu igrice Doom 3. Carmack se je spusil v veliko podrobnosti, saj je opisal, kakšne možnosti izrisovanja se nam ponudijo pri obeh procesorjih ter kateri je hitrejši. Navkljub prvotnemu razočaranju nad GeforceFXom je le-ta kartica hitrejša od Radeona 9700, za podrobnejšo analizo stanja na trgu pa kar hitro preberite članek, saj je obsežen, poučen ter informativen. Klik! ter hvala Tr0nu za povezavo.

17 komentarjev

John Carmack svetuje

Webdog - Ne kupujte Geforce4 MX kartic za Dooma, pravi vodilni pri ID Softwareu, John Carmack. Po njegovih besedah (se popolnoma strinjam, mimogrede) je nVidia naredila popolnoma nepotrebno zmešnjavo pri poimenovanju GF4 kartic. Geforce4 linija kartic namreč nima vgrajene strojne podpore Vertex ter Pixel shaderju, kar jo bolj ali manj postavi ob bok grafični kartici Radeon 7500. To pomeni, da bo Geforce4 MX serija grafičnih kartic v novem Doomu, razumljivo, tekla mnogo počasneje, saj bosta v izrabi samo dve enoti za teksturiranje ter, logično, nobena za vertex shading. Pa saj to ste najbrž že vedeli - ampak, ko to reče Carmack sam, ima to dosti večji impakt na nVidio . Klik!

8 komentarjev

'Zanimiv' opis...

The Register - Sam bi težko to primerjavo dveh operacijskih sistemov, Windows XP ter Read Head (ja, tako se včasih zapiše kakšni slovenski publikaciji ) Linuxa označil za objektivno, saj se opisovalec Oken praktično še pred začetkom opisa - odpiše. To objavljam kot karkoli drugega kot zanimivo branje. Na koncu je RH Linux primerjan še z Yugom. Mah, preberite, pa vam bo vse jasno... Klik!

26 komentarjev

Novi odgovori Tima Sweeneya

Voodoo Extreme - Na Voodoo Extreme so objavili nov set vprašanj in odgovorov. No, vprašanja prispevajo znanja željni računalničarji preko Interneta, odgovore pa trosi Tim Sweeney (Unreal, a je treba še kaj povedati?). Precej zanimivo branje, poleg nekaj praktičnih vprašanj glede "biznisa programiranja iger" pa je Sweeney tudi malo pokomentiral Kyra 2. Klik!

15 komentarjev

Tim Sweeney o Pentumu 4

The Tech Report - Tim Sweeney, ki ga poznamo kot avtorja Unreal pogona, je malo pokomentiral Intelovega paradnega konja P4. Tim pravi, da gre za zelo dobro arhitekturo, ki pa se v današnjih programih še ne pokaže. Potrebno bo namreč vse programe še enkrat prevesti v prevajalnikih, ki bodo za P4 optimizirani. Trenutno pa še ni razpoložlivih orodij, ki bi bila tega sposobna. Tako bo potrebno še kar nekaj časa, da bodo programerske hiše (predvsem Microsoft s svojim Visual C++, ki je eno najbolj priljubljenih orodij programerjev v igračkarski industriji) izdala optimizirane prevajalnike. Klik...

0 komentarjev

Želje programerjev iger 2.

Voodoo Extreme - No na Voodoo Extreme so naredili že kar spisek želja mnogih programerev iz sveta računalniških iger. Sicer še vedno manjkajo nekatera ugledna imena kot so John Carmack in Tim Sweeney ampak bo že... Sedaj so dodali tudi Deana Sekuliča iz Croteam-a. Kar zanimivo branje. Se bomo mogli enkrat še Slovenci zganiti in barediti eno streljačino ... Tukaj!

2 komentarja