»

Nov svetovni rekord v frekvenci procesorja z AMD Bulldozerjem!

Overclockers Australia - Sami Mãkinen je s svojo ekipo postavil nov rekord v navijanju procesorjev, saj so uspeli AMD-jev Bulldozer naviti do 8,429 GHz. Dosedanji rekord, ki je bil dosežen z Intelovim Celeronom, je znašal 8,308 GHz, medtem ko AMD pred tem sploh še ni šel prek osmih gigahercev (doslej je bilo vseh prvih deset najvišjih frekvenc doseženih z Intelovimi procesorji). AMD Phenom II 955 Black Edition se je ustavil pri 7,378 GHz.

Uporabili so enega izmed inženirskih

43 komentarjev

Kindle najbolj vroč artikel pri Amazonu

Prodajna uspešnica

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Imeti najbolje prodajan izdelek v svojem oddelku oz. celo na celi spletni trgovini je, v primeru večje spletne trgovine, brez dvoma poseben dosežek. Še večji je ta dosežek, če govorimo o največjem med največjimi, dobro poznanem Amazonu, ki se mu zdaj brez dvoma smeji do ušes. Najbolje prodajan artikel na njihovi spletni trgovini je bil v novembru prav njihov bralnik e-knjig, Kindle. Temu dosežku je brez dvoma botrovala mednarodnizacija bralnika, ki ga je od jeseni končno mogoče kupiti tudi izven ZDA, skupaj z elektronskimi izdajami knjig zanj. Nekateri zlobni jeziki bi se lahko spotaknili...

3 komentarji

Trojna 3D Mark krona

Hardware Asylum - In ne le to, Kinc, s švedske strani Hardware Asylum, je poleg vseh treh rekordov podrl tudi dva druga mejnika. V 3D Mark 2001 je dosegel neverjetnih 50.614 točk, kar pomeni, da je prvi prek 50.000 točk, v 3D Mark 2003 pa je dobil približno 10.000 točk manj (40.061) in s tem podrl mejo 40.000 točk. V 3D Mark 2005 mu žal ni uspelo doseči prek 20.000 točk, dosegel jih je le 17.560, kar pa je zadostovalo za trojno krono, dosežek, ki si ga že lep čas ni nihče lastil.

Za ta podvig sta bili uporabljeni dve Gigabyte 7800 GTX kartici v SLI načinu, AMDjev FX-57 procesor, navit na osupljivih 3,95 GHz (že nekaj časa nazaj je sicer padlo 4 GHz, a je bil procesor dovolj stabilen le za sliko namizja), DDR pomnilnik Corsair (s tem dosežkom je razbit mit, da se Corsair moduli na DFI Lanparty ploščah navijajo slabo), vse skupaj pa je počivalo na matični plošči DFI Lanparty SLI-D. Iz slike dogajanja je razvidno, da se je za hlajenje vsega skupaj uporabljal tekoči dušik.

Več na Hardware Asylum.

15 komentarjev

Svetovni rekord z Radeonom X1800 (zračno hlajenje)

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs poročajo, da so računalniški navdušenci uspeli doseči nov svetovni rekord v zmogljivosti grafičnih kartic v 3D Marku 2005.

S trenutno najzmogljivešjim, kar ATi ponuja, s kartico Radeon X1800 XT, je nekemu Tajvancu uspelo preseči magično mejo deset tisoč točk, kar je zelo zavidljiv dosežek, upoštevaje, da je uporabljal le priložen hladilnik. Procesor je navil s 625 na 691 MHz, pomnilnik pa pa s poldrugega gigaherza na 1628 MHz. "Neki" Finec (macci) pa je šel še korak dlje in svojega Radeona hladil z Zalmanom, tako da ga je ob povišani napetosti uspel prignati do 10.770 točk (759/1738 MHz), kar je rekord med sistemi z eno grafično kartico. Absolutni rekord, ki je bil...

28 komentarjev

3.000.000,00

Slo-Tech - Saj ne vem, kaj naj rečem. Enostavno moram reči, da upam, da boste še naprej tako redno zahajali na -- mirno rečeno -- najkvalitetnejši slovenski računalniški portal. Mi se bomo trudili z novostmi, testi, članki, recenzijami, strogim moderiranjem foruma (ja, tudi s tem, ja [:D]), vi nas pa še naprej obiskujte vsaj tako redno kot ste nas že do sedaj. Veste, 3 milijone obiska, merjenega po polurni IP blokadi, ni kar tako. Sedaj pa vsi po trikrat hura v komentarje! [:D]

Slikce:

12 komentarjev

Nov rekord v navijanju

muropaketti.com - "Končno zopet rekord, ki si ga ne lastijo Japonci", sem pomislil, ko sem izvedel, da so neki Finci uspeli ravnokar izdelanega Pentiuma 4 2.8 GHz naviti na že kar sanjskih 3.917 GHz. Taka frekvenca pa seveda ni kar padla z neba, ampak so se morali Finski navdušenci kar precej nadelati, da so jo dosegli. V pomoč jim je bilo hlajenje s tekočim dušikom, brez katerega se danes ne more več dosegati rekordnih frekvenc. Več o tem dosežku si lahko preberete, pardon, ogledate na tej strani, saj ne verjamem, da kdo izmed vas zna finsko.
Mimogrede: zahvaljujem se vsem tistim, ki ste nas opozorili na ta dosežek.

6 komentarjev

Nov rekord v navijanju!

The inquirer - Fantje na VR-Zonu so po podatkih Inquirerja podrli rekord z navitje najnovejšega 2.2 GHz Pentiuma4 na ubijalskih 2.8 GHz. Sočasno pa so se lotili tudi navijanja GeForca 3 Ti200, ki so ga iz prvotnih 175/400 Mhz navili na kar 240/540 Mhz. Kljub vsemu se VR-Zonovci ne hvalijo preveč, saj FSB deluje s frekvenco 128 MHz, frekvenca pa je poskočila ravno zaradi velikega faktorja 22. Vsi ti posegi so zadoščali, da so v 3D Marku 2001 dosegli rezultat 9402. Wow!

Addendum by Sergio - 2.8 GHz je mogoče res ubijalskih ter v vsakem primeru omembe vrednih, ampak to ni absolutni rekord. V novicah prejšnjih dni lahko zasledite še mastnejši OC - kar 3.0 GHz. Sicer pa svaka čast v vsakem primeru

Addendum by slycer - Sergio, že res, da je 3 GHz ubijalski rekord, vendar pa ne smeš pozabiti, da ni izključeno dejstvo, da je tipu uspelo narediti samo screenshot al pa pognati testni program, nato pa je vsa mašina zamrznila .

Addendum by Sergio: Vzeto na znanje ...

8 komentarjev

TBird 1333@2173MHz

Jaz - Japonci did it again! se bo verjetno zadrla večina, ko si bo ogledala to povezavo. Gre namreč za še en dosežek znanega Bunnyevega overclockerskega workshopa, ki meji na neverjetno: 1.33GHz TBirda je norem Japončku (verjetno ga prijatelji kličejo Sub-Zero) uspelo naviti na 2137MHz, s čimer je preskočil kar nekaj mesecev razvoja procesorjev. Ni kaj, tip je mojster in resnično si morate ogledati rezultate, ki jih doseže ta monstruozni računalnik, da o superiornem "Pro Dual Liquid Notrogen" hlajenju niti ne govorim! Thnx, Jespren.

Ob tej priložnosti pa bi rad odprl polemiko o vprašljivosti teh rezultatov. Klemen mi je namreč pred nekaj časa poslal...

4 komentarji

Thunderbird 1200 MHz

Overclockers Australia - Včeraj sem poročal o navitju 1.333 GHz verzije tega procesorja, danes pa sem našel nekaj podobnega - Thunderbird 1200 navit na 1897 MHz. Za ta dosežek je bilo uporabljeno hlajenje s tekočim dušikom in ASUSova A7M266 matična plošča, ki je zgrajena okoli AMD760 čipovja in podpira pomnilnik tipa DDR. Ta pošast doseže v SiSoft Sandri skoraj 5900 MIPSov in 2579 MFLOPSov. Prav tako je zelo hiter dostop do pomnilnika, ki znaša okoli 1000 MB/s. Če želite videti benchmarke, se odpravite sem.

0 komentarjev