» »

Drugi telefon z Androidom je tu

Drugi telefon z Androidom je tu

The inquirer - Dočakali smo že drugi mobilni telefon z Androidom, poroča The Inquirer. Prihaja iz garaže proizvajalca FIC, ki izdeluje model Neo FreeRunner. Gre za popolnoma odprtokodni telefon, ki ga je primarno poganjal Openmoko, a ker so vse specifikacije odprte, seveda nanj ni bilo težko prenesti Androida. O tem dosežku se je na spletu sicer šušljalo že od konca lanskega leta, na CES-u pa so se obiskovalci o njegovem obstoju lahko prepričali na lastne oči.

7 komentarjev

sss ::

Zgleda, da so popolnoma zanemarili dizajn pri telefonih z androidom

rgv45vg4t335 ::

Ja, dizajn je spet bog pomagaj. Darth Vaderjev personal communicator.

Zame bo dosežek, ko bodo Android namestili na kakšen telefon, ki ti ga ne bo nerodno dati na mizo. No, saj je Sony Ericsson včlanjen, bodo že prej ali slej kaj spedenali.
MSI K9A2 Platinum@260MHz, Athlon X2 4850e@3GHz, 4GB RAM@1000MHz
Radeon HD 4850

skye28 ::

Odpirač za pir \o/

desperados ::

Namestitev androida na Neo 1973 ali kasnejše izvedbe (freerunner) je mogoča že od konca novembra naprej! In to vsekakor ni drugi telefon, ki je možen poganjati adnroida, po mojih ocenah vsaj deseti če ne že okoli 15. Neo telefončki pa tako ali tako niso namenjeni navadnim uporabnikom, pravzaprav niso namenjeni niti zahtevnim uporabnikom ampak intuziastom, razvijalcem in podobnim... Ne vem zakaj bi sploh želel na neu poganjati android če že maš gor naložen Linux??? Za Linux že tako ali tako znaš razvijati aplikacije če si kupil openmoko telefon, zakaj bi vlagal nepotreben trud za androida? Če želiš telefon za uporabo pač kupiš nek komercialni funkcionalni telefon, ne pa platformo za razvoj!
Port androida na Neo je bil le konceptne narave! Tako kot za nea obstaja več različnih distribucij je sedaj android le še ena izmed izbir...

Teserakt ::

Meni je pa dizajn freerunner-ja všeč, enostaven je, lepo paše v dlan. Tudi na mizo mi ga ne bi bilo nerodno dat, celo nasprotno. Je vsaj nekaj posebnega.

Drugače pa Some Assembly Required

ql000 ::

Jaz sem decembra nabavil HP IPAQ 614c ravno z namenom/upanjem, da bo šel gor v kakem letu Android ali pa kaka druga linux varijanta. Četudi, po drugi strani z SDK-jem od Windows mobile 6.1 se da ful hude stvari narest.

GBX ::

Matr je grd ... :|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung odprl pot do telefonov s 6 GB pomnilnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pomnilnik
5723322 (18291) Qushaak
»

Microsoft: androidne apikacije na Windows Phone ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7624896 (20626) filip007
»

HTC v težavah (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9537760 (32218) Nummy
»

Kateri mobitel v rangu Galaxy Ace-a se še splača?

Oddelek: Kaj kupiti
4110047 (9366) mokasin
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9420900 (18255) Tilen

Več podobnih tem