»

Test Thermalright SLK-900 - video

3dGameMan.com - Na 3dGameMan.com so spisali - ups, pardon, posneli - test Thermalright SLK-900 hladilnika. Večina vas ta hladilnik že pozna, zato ne bom nakladal. Povem le, da ga boste lahko namontirali tako na AthlonaXP, kot na Pentiuma4 (Socket 462 ali 478) in si sami izbrali ventilator glede na to, kako radi imate svoja ušesa. O tem bakrenem hladilniku sicer ne povedo nič novega, je pa to zanimiv pristop za ljudi, ki ne marajo dolgih strani testov in se raje udobno namestijo in si test ogledajo kar preko videa. Na voljo sta .wmv in .mov različici filma. Verjetno mi ni treba povedati dvakrat, da je priporočljiv širokopasovni internet.

15 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

AMD 2400+ in 2600+ 21-ega

The inquirer - Govorice, da bo AMD kmalu izdal dva nova procesorja so, kot kaže, vedno bolj resnične. 21. avgusta naj bi izdal novega 2.133GHz hitrega AthlonaXP 2600+ in 2GHz tiktakajočega AthlonaXP 2400+. Nobeden od procesorjev sicer še ne bo podpiral 333MHz FSBja, toda pravijo, da bodo kmalu prestavili tudi to.
Ob poti: Intel je prestavil izid 2.80GHz Pentium 4 na 26. Avgust. The Inquirer.

7 komentarjev

Zastonj Hlajenje Athlonov

ZDNet - Na Zdnet poročajo, kako z modificiranjem registra čipovja programsko ohladiti Athlone, podobno kot to dela Waterfall in njemu slični programi, le da v tem primeru ni le-teh (povečini motečih) programov. Navajajo, da so AthlonaXP 2200+ ohladili za 44%, iz 55 kar na 38 stopinj Celzija, kar je ogromno, če pomislimo, da za to ne porabimo niti tolarja. Seveda pa omenjena metoda procesor hladi samo pri mirovanju. Vsekakor ogleda vredno, četudi v nemščini: Klik!

14 komentarjev