»

Na Steam prihaja lokalno oddaljeno igranje

Možnost namestitve oz. oddaljenega igranja Bastiona na Macu

vir: The Verge
The Verge - Ko so pri Valve predstavili SteamOS, so ponosno dejali, da bo na njem delovala prav vsaka igra na Steamu, če bo v hiši na voljo dovolj zmogljiv računalnik, opremljen z Windows. Nabor iger za Linux je namreč bistveno bolj omejen kot za Windows, a so se tej omejitvi nekoliko ognili z možnostjo oddaljenega lokalnega igranja, kjer igra pravzaprav teče na z Windows opremljenem domačem računalniku, prikazuje pa se na računalniku oz. konzoli s SteamOS. To kot kaže ne bo na voljo le za uporabnike SteamOS-a, saj so pri Valve povedali, da že testirajo beta različico, ki bo na voljo tudi za uporabnike običajnih Steamovih odjemalcev. Sprva se kot rečeno osredotočajo na oddaljeno igranje z računalnikov, na katerih teče Windows...

38 komentarjev

Uporabniki le do tretje podstrani

BBC - BBC objavlja zanimive rezultate študije o iskalnih navadah internetnih uporabnikov. Študija ugotavlja, da uporabniki od iskalnika pričakujejo relevantne zadetke že na prvi strani, običajno pa pregledajo tri strani, preden obupajo. Na prvi strani zadetkov najde želeno 62 odstotkov uporabnikov, med prvimi tremi stranmi pa kar 90. Zanimivo je, da jih le 41 % v primeru neuspeha poizkusi z drugimi ključnimi besedami ali iskalniki. Razumljivo je, da želijo podjetja svoje spletne strani čim višje rangirane, saj izpis na prvi strani pomeni več klikov, več prometa in več denarja, dodajo raziskovalci.

20 komentarjev

Transcend ponudil novi USB gizmo - T.sonic 310

Digit Life - Podjetje Transcend je izdalo nov MP3 predvajalnik, ki je hkrati Flash pogon in ponuja mnogo bolj ali manj uporabnih funkcij (vgrajen USB vtič, izboljšan vmesnik TouchPad, podpora dvema glasbenima formatoma ter možnost zaščite podatkov). Na voljo so različice s 512 MB in 1 GB spomina.

MP3 igrača ne ponuja LCD zaslona za prikaz pesmi, zato ga lahko po enem polnjenju baterije uporabljamo do 18 ur. Izdelek je že na voljo v tujini, zanj pa boste preračunano odšteli približno 28 tisoč tolarjev. Če vas predvajalnik zanima, si oglejte vse podrobnosti na uradni strani.

12 komentarjev

Deset najpomembnejših znanstvenih odkritij v 2004

Hobbit

vir: BBC
Slashdot - Revija Science Magazine je kot vsako leto objavila seznam desetih najpomembnejših znanstvenih dosežkov oziroma odkritij leta. Na prvo mesto so postavili dosežek Nasinih sond Spirit (duh) in Opportunity (priložnost), ki sta na Marsu odkrili dokaze o obstoju slane in rahlo kisle vode, na drugo odkritje nove vrste človečnjaka, hobbit, v Indoneziji, ki je meril v višino zgolj slab meter, na tretje pa kloniranje človeškega zarodka, ki so ga uspešno izvedli južnokorejski znanstveniki. Seznam dopolnjujejo razumevanje kondenzatov (angl. condensate - zelo ohlajeni plini), navidez nerabnih delov...

7 komentarjev

Intel bo razkril dvojedrne procesorje

X-Bit Labs -

Pri Intelu so obljubili, da bodo hitrih procesorjev željnemu ljudstvu razkrili nove dvojedrne procesorje prihodnji mesec na tradicionalnem Intelovem razvijalskem forumu. Spomnimo se, da lahko dvojedrni procesorji obdelajo dvakrat več podatkov v urinem ciklu kot njihovi enojedrni bratje in hkrati obdelujejo več niti.

Judi Goldstein, tehnični inženir iz Intelovega oddelka za programsko opremo bo predstavil rezultate študije o Intel Threading Tools, orodjih, ki izboljšajo aplikacije, da bi na večjedrnih procesorjih delovale hitreje, ter še nekatere druge težave, ki se pojavljajo pri prehodu na nov tip procesorjev.

Intel je obljubil, da bodo dvojedrni procesorji dosegljivi za strežnike, namizne računalnike in prenosnike dosegljivi naslednje leto. Jasno je, da bodo prenosniki uporabljali Pentium M tehnologijo, strežniški procesorji pa Itanium 2, ni pa še znano, kaj bomo uporabljali navadni uporabniki. Več o tem.

14 komentarjev

V ZDA izgubili pol milijona hi-tech delovnih mest

Slashdot - Rezultati študije, ki jo je opravilo in javnosti včeraj predstavilo podjetje AeA, kažejo, da so v ZDA v letu 2002 izgubili kar pol milijona delovnih mest na področju tehnologije, tako da jih sedaj ostaja zgolj šest milijonov.

Največji osip je bil na področju izdelovanja elektronskih vezij, kjer se je kadrovski sektor prepolovil. Prvič v sedmih letih se je tudi zgodilo, da se je število delovnih mest na področju programske opreme zmanjšalo, tokrat kar za 150.000. Podatki za letošnje leto so vzpodbudnejši in kažejo, da se izgubljanje delovnih mest zmanjšuje in upočasnjuje. Več o tem.

Svoje mnenje o tej tematiki lahko izrazite tudi v forumu v temi " Ekonomija. (Tehnologija ji diha za ovratnik).", kjer debata o izgubljanju delovnih mest poteka že dobra dva tedna.

8 komentarjev

Varnostna luknja v WinXP

Washingtonpost - xbite poslal novico:
Nova verzija oken - Windows XP, kot trdi Microsoft, najvarnejša in najbolj zaščitena do sedaj, ima napakico, ki omogoča popoln dostop do računala, takoj ko je le-to priklopjeno na internet, seveda brez lastnikove vrednosti. Microsoft priznava napako ter istočasno poziva uporabnike naj nadgradijo sistem (nevarnost obstaja tako pri Profesional kot pri Home verziji). Za nadgradnjo naj prav tako poskrbijo uporabniki sistemov 98 in ME.
Nadgradnja je na voljo tukaj.

6 komentarjev

Kdo bo zamenjal mp3?

Linux Today - Pri Washington postu so naredili okvirno analizo kakovosti formatov komprimiranja glasbe, ki poskušajo parirati zdaj že malce ostarelemu Mp3ju. Z njim so primerjali Mp3Pro, Windows Media Audio in Vorbis. Glede na to, da so stvar testirali izkušeni glasbeniki, so skritizirali kar vse po vrsti. Vorbis naj bi dajal suhe in umetne tone, a dobro menjal glasnost. Boljše od njega se je odrezal mp3pro, ki pa včasih naredi bolj sintetične tone. WMA pa ima probleme z mlačnostjo pri srednjih tonih. Vse tri zamenjave naj bi bile boljše od mp3, a glasbeniki pravijo, da se s komprimiranjem izgubljajo subtilni vplivi glasbe in zato vztrajajo pri tem, da nič ne more nadomestiti CDja (kaj pa vinilke?:)
Škoda je, ker je bila analiza bolj ad-hoc, saj je bila narejena le v 'domačem' okolju, ne pove pa niti pri katerih bitrateih so stvari testirali. Glavni razvijalec Vorbisa je že povedal, da bodo nekateri opaženi problemi odpravljeni z končno izdajo, ki izide ta mesec. (Vorbis je še vedno beta)....

13 komentarjev

Novi MP3

Music IZ - Sodeč po tej novici nas v letošnji pomladi čaka tudi naslednik MP3 standarda z imenom MP3Pro. Razvijata ga Thomas Multimedia in Frauenhoferjev inštitut, ki si že lastita patente in licence za prvotni MP3 standard. Po prvih napovedih naj bi MP3Pro še precej bolje stisnil zvočne datoteke (seveda ob ohranitvi kvalitete), večja novost pa je možnost vključitve anti piratskih zaščit. Z vsem tem naj bi MP3Pro ponovno uspešno konkuriral Windows Media in Real Player standardom, poleg tega pa naj bi bil kompatibilen s sedanjimi predvajalniki. Damn, pa zakaj morajo povsod tlačiti te zaščite .

11 komentarjev