» »

Novi MP3

Novi MP3

Music IZ - Sodeč po tej novici nas v letošnji pomladi čaka tudi naslednik MP3 standarda z imenom MP3Pro. Razvijata ga Thomas Multimedia in Frauenhoferjev inštitut, ki si že lastita patente in licence za prvotni MP3 standard. Po prvih napovedih naj bi MP3Pro še precej bolje stisnil zvočne datoteke (seveda ob ohranitvi kvalitete), večja novost pa je možnost vključitve anti piratskih zaščit. Z vsem tem naj bi MP3Pro ponovno uspešno konkuriral Windows Media in Real Player standardom, poleg tega pa naj bi bil kompatibilen s sedanjimi predvajalniki. Damn, pa zakaj morajo povsod tlačiti te zaščite .

11 komentarjev

Mate ::

No ja ma zascito... pa sej na nek nacin si lahko recemo pa kaj pol, sej jo ma DVD tud, pa še vseen gledam vse regije... Se bo ze nasel kdo k bo razbil zascito in mi bomo mirno zivel naprej:)

Shershen ::

mah...za vse se najde druga pot >:D

Rott-von-weiler ::

ma do zaj so že vse shekali

andrej ::

da bo zadeva kar kompatibilna z obstojecimi predvajalnik? cool
ampak konkurenca tudi ne spi, prihajajoci WMP8 bi naj na 48 kb/s stisnil cd kvaliteto, na 500 kb/s pa DVD kvaliteto... uh, konkurenca je dobra...:D

edmund ::

Eh, itaq vseeno MP3 bo se vedno obstajal. Tako da v primeru dobre zaščite ni pene - itaq so linije vedno hitrejše - 5 Mb pa tudi ni veliko za dljat ;)

undefined ::

Oba, Windows Media Audio in Real Audio nimata za burek proti MP3-ju. Vsaj za moje pojme ne. MP3 jih v kvaliteti preprosto poseka.

andrej ::

hm, ne vem ce to ravno drzi. Kolko sem jaz bral neodvisne teste (nemski c't) bi naj bil WM boljsi kot MP3 pri isti hitrosti... mogli bi sprobat...

kockish ::

Stos je v tem, da je WMA (in podobni, ki jih je precej vec) namenje bolj nizjim bitrate-om - do 128 kbps so skoraj vsi boljsi kot MP3... zal pa to ni niti priblizno cd kvaliteti.

Aja, btw... ne si mislit, da bo glasba na DVDjih boljsa od CDjev... cd kvaliteta je ze zdaj dovolj dobra, da lahko encoderji izlocijo 4/5, pa se vedno ni slisne izgube kakovosti. :D

andrej ::

ceprav doloceni ljudje trdijo, da slisijo razliko:D

luni ::

*khm*Sergio*khm* :))

undefined ::

lordkocka je prav povedal. WMA je boljši pod 128kbps (in verjetno RA tudi), nad to vrednostjo pa MP3 prevladuje. Če pa uporabiš VBR s srednjo vrednostjo 128k (da ti niha od 64k do 192k), je pa sploh idealno. Potem dobiš MAX kvaliteto, in čim manjšo velikost fajla kar je možno za ohranitev kvalitete. MP3 je zame še vedno preprosto najboljši.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AAC vs MP3 - vaša mnenja

Oddelek: Zvok in slika
51830 (1710) kockish
»

Mp3, mp3pro,...

Oddelek: Zvok in slika
222168 (1688) Air_Borne
»

Kdo bo zamenjal mp3?

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
132195 (2195) minmax
»

Mp3Pro encode?

Oddelek: Zvok in slika
5975 (884) frudi
»

mp3PRO player/encoder

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
61956 (1956) Hellios

Več podobnih tem