»

Izšel OpenOffice.org 2.0.1, na voljo tudi poslovenjen paket

OpenOffice.org Slovenija - Osem tednov po splavljeni različici 2.0 je izšla nova verzija odprtokodnega programskega paketa OpenOffice.org 2.0.1, ki je zelo dobra brezplačna alternativa MS Pisarni (MS Office).

Poleg odpravljenih hroščev in nekaterih novih možnosti, je novi OpenOffice.org 2.0.1 odslej na voljo tudi v slovenskem jeziku! Več informacij in dolpoteg slovenske verzije je mogoč na uradni strani.

15 komentarjev

Mozilla.org praznuje 5 in 200.000

Mozillazine - Na včerajšnji dan (torej to ni prvoaprilska šala [:D]) je minilo natanko 5 let, odkar je podjetje Netscape naredilo pogumen korak -- izdalo izvorno kodo svojega Communicatorja. 31. marca 1998 ob 10.00 po pacifiškem času so na skupnost mozilla.org poslali zgodnjo razvojno različico Communicatorja 5.0. Izvirna novica in komentarji.

Skoraj točno po petih letih, včeraj ob 13:11 po pacifiškem času, pa se je na Bugzilli -- hroščetrebnem sistemu skupnosti mozilla.org -- pojavil hrošč z zaporedno številko 200.000! Srečni pošiljatelj je Chris Hofmann. Ta številka pa še zdaleč ne pomeni, da je Mozilla na gosto posejana s hrošči, saj se odpravljeni hrošči ne odstranjujejo iz seznama, med njimi so tudi zahteve po izboljšavah, veliko hroščev je podvojenih ... Izvirna novica in komentarji.

0 komentarjev

Microsoft: $1.53 MRD dobička v treh mesecih

Newsfactor - Podjetje Billa "Geeselover" Gatesa je predstavilo svoje finančne rezultate. Slednji so nad pričakovanju Wall Streeta; sami prihodki so v 4. (fiskalnem) četrtletju dosegli $7.25 MRD, dobiček pa $1.53 MRD. Nisem končal: prihodki zadnjega -- takisto fiskalnega -- leta so znašali $28.37 MRD, v naslednjem pa pričakujejo še 12 % več. Kl$ng!

Kakorkoli, Microsoft je eno redkih (opaznejših) podjetij, ki je doseglo dokaj dobre rezultate, pa še to brez večjih odpuščanj: sam se dobro spomnim, da sem slabo leto nazaj, ob začetku svojega pisunstva, skoraj vsak dan napisal nekaj novic o odpuščanjih. Prognoze analitikov pa so manj obetajoče, predvsem na račun nove licenčne politike. Gates, Hates, Hades.

8 komentarjev

Microsoft in $35 za znane probleme

ComputerWorld - Naš naljubši proizvajalec operacijskih sistemov je najavil 'novost' v svoji podporni službi. Za splošno znane oz. odpravljene hrošče, kot je naprimer ona težava s pečenjem CDjev, ne bodo več ponujali zastonjske tehnične pomoči. Vsak tovrsten incident bo tako stal 35 Vašingtončkov™. Klik!

Kako bo pa s tem v Sloveniji? Kadar sem sam klical na Microsoft, ni bilo nekega 'strogega režima', kakršnega bi pričakoval po branju vseh pogodb oz. izkušenj iz drugih držav. Vprašanje pa je, ali je/bo ta sprememba dobra ali slaba. Verjetno imate tudi sami kolege, ki imajo problem, ki ste jim ga ali že desetkrat rešili ali pa pri odpravljanju težave nikakor niso pripravljeni sodelovati (beri: "Računalnik ne dela. Nič ne vidim. Vse je prazno pa neki piše.").

57 komentarjev

Win95, Win98 in problemi z 2.1+ GHz procesorji

Microsoft - Mogoče že malce stara novica, ampak vseeno: kot kaže se starima operacijskima sistema Windows 95 in Windows 98 počasi bliža konec, saj je prvi padel že na odpad zgodovine, medtem ko je drugi z eno nogo že tudi praktično v grobu. To potrjuje tudi napaka, ki vas bo doletela med inštalacijo, če posedujete procesor, ki je hitrejši od 2.1 GHz. Vse kar boste dobili, je naslednje sporočilo: While initializing device NDIS: Windows protection error . Več o samem problemu in kako ga odpraviti, si lahko preberete tukaj. Za tiste, ki pa še vedno vztrajate na Windowsih 95 pa naj povem, da za vas ni rešitve, saj Microsoft za ta operacijski sistem ne namerava izdati popravka.

0 komentarjev

Microsoft in varnost

ZDNet - Microsoft je namero o izboljšanju varnosti programov očitno vzel zelo resno. Če gre verjeti navedbam na ZDNetu, je MS porabil, reci in beri, 100 milijonov ameriških dolarjev za 2 meseca seminarjev za 5.000 programerjev, ki delajo na operacijskem sistemu .Net Server. Razvijalci naj bi bili nad idejo navdušeni, saj jim je razvijanje varne namesto kul kode v užitek. Bomo videli [>:D]. Klik! Pa naj gre dobra duša primerjati ta znesek z našim obrambnim proračunom...

1 komentar

Navali v Microsoftovih samopostrežbah

Slo-Tech - V Microsoftovih pisarnah pričakujejo kar 5% letnega prometa, ustvarjenega samo na dan 31. julija. Pa ne zaradi poostrenega nadzora na cestah (Odlok o ZVCP, člen Sergio dobi vozniški izpit) -- to se sicer zna zgoditi dan kasneje zaradi navala oboževalk na stavbo največjega raztaljevalca e-položnic -- ampak ker se podjetjem izteka čas, ki ga je določil Microsoft za nadgradnje programske opreme oz. naročnin.

Če na kratko spomnim (če ni v povezanih novicah, je pa na googlu, hudirja!): MS je pred davnim obelodanil nov (XP?) sistem licenciranja, ki je po njihovih izračunih sicer cenejši, podjetja, ki pa bi za rok zamudila, bodo povečini primorana programsko opremo kupiti na novo. Klik!

5 komentarjev