»

Širokopasovni internet najcenejši v Macau, najdražji v Srednjeafriški republiki

BBC - Združeni narodi so nekaj dni pred vrhom Millennium Development Goals Summit, ki bo 19. septembra v New Yorku, objavili izsledke svoje raziskave o dosegljivosti širokopasovnega dostopa do interneta. Cenovno dosegljiv dostop je namreč eden izmed ciljev programa MGD (Millennium Development Goals), s katerim želijo do leta 2015 zmanjšati revščino na svetu in izboljšati življenjski standard za vse Zemljane. Zato tudi vzpodbujajo vlade, da bi si prizadevale za širitev dostopnosti interneta. Doslej je že več kot 30, večinoma razvitih, držav vzpostavilo okvirne programe za razvoj, tako da bo internet dostopen sleherniku.

Ugotavljajo, da je penetracija širokopasovnega interneta po svetu še vedno zelo neenakomerno razporejena, pri čemer se razlike med državami povečujejo in ne zmanjšujejo. Merjeno v odstotkih povprečne plače (torej z realno kupno močjo) je širokopasovni internet najcenejši v posebni administrativni regiji Kitajske Macao, kjer je treba za internet povprečno delati pol ure na...

81 komentarjev

The Times in Le Monde bosta plačljiva tudi medmrežju

The Times

CNet - Časi brezplačnih časnikov na spletu se, tako kažejo zgledi, končujejo. V začetku tega leta je za januar 2011 vrnitev k plačljivemu dostopu napovedal The New York Times, sedaj pa mu bosta na tej strani Luže sledila še The Times in The Sunday Times of London, ki sta prav tako v lasti medijskega konglomerata News Corporation. Trenutno sta oba časnika dostopna na kombinirani strani Times Online, kar bo trajalo do maja. Takrat bosta dobila vsak svojo stran, ki bo od junija tudi plačljiva. Enodnevni dostop bo stal en funt (1,12 evra), tedenski pa dva funta (2,23 evra) - vstopnica bo pokrivala oba časopisa. Naročniki tiskanih izdaj bodo lahko brskali po internetnem arhivu brezplačno.

Za isti poslovni model so se...

27 komentarjev

Trojna 3D Mark krona

Hardware Asylum - In ne le to, Kinc, s švedske strani Hardware Asylum, je poleg vseh treh rekordov podrl tudi dva druga mejnika. V 3D Mark 2001 je dosegel neverjetnih 50.614 točk, kar pomeni, da je prvi prek 50.000 točk, v 3D Mark 2003 pa je dobil približno 10.000 točk manj (40.061) in s tem podrl mejo 40.000 točk. V 3D Mark 2005 mu žal ni uspelo doseči prek 20.000 točk, dosegel jih je le 17.560, kar pa je zadostovalo za trojno krono, dosežek, ki si ga že lep čas ni nihče lastil.

Za ta podvig sta bili uporabljeni dve Gigabyte 7800 GTX kartici v SLI načinu, AMDjev FX-57 procesor, navit na osupljivih 3,95 GHz (že nekaj časa nazaj je sicer padlo 4 GHz, a je bil procesor dovolj stabilen le za sliko namizja), DDR pomnilnik Corsair (s tem dosežkom je razbit mit, da se Corsair moduli na DFI Lanparty ploščah navijajo slabo), vse skupaj pa je počivalo na matični plošči DFI Lanparty SLI-D. Iz slike dogajanja je razvidno, da se je za hlajenje vsega skupaj uporabljal tekoči dušik.

Več na Hardware Asylum.

15 komentarjev

Empire Lan

Slo-Tech - MrTwister vas obvešča, da se bo 26. in 27. decembra v Dutovljah odvijala mrežna razpaljotka. Tekmovalo se bo v igrah Age of Mythology ter Global Operations, dovoljeno pa bo igranje tudi ostalih (zakonito lastninjenih [>:D]) naslovov ala Unreal Tournament 2003, Need for Speed 6, CounterStrike...

Za brezhibno digitalno obdelavo bo skrbelo šest IBM-jevih mnogogigaherčnih pošasti v nemodificiranih ohišjih, mežikali pa si bodo s pomočjo gigabitne interne povezavice. Klik!

4 komentarji

.Net: Dobrodošli na krovu, Borland

The Register - Malce več kot leto dni po Microsoftovi splavitvi 'razširjene' verzije razvojnega okolja Visual Studio .Net lahko pričakujemo tudi Borlandov izdelek, ki bo podpiral tehnologijo .Net. Pred kratkim izdan Delphi Studio 7 sicer podpira nekaj malega .net-a, vendar je daleč od tega, kar bo ponujal novi izdelek. Ta bo namreč vpeljal podporo večim programskim jezikom, med drugim tudi Delphiju :-). Klik!

0 komentarjev

DelphiPLus

The Register - Borland je pred časom preko svoje e-liste poslal sporočilo, v katerem prejemnike obvešča, da bo prenehal s svojo zastonjsko forum storitvijo, saj je bilo vse premalo klikov na vstavljene pasice. Na srečo servisa niso ukinili, le problikovali v plačljivo storitev DelphiPLus. Za mesečni dostop do forumov brez oglaševalskih pasic bo potrebno plačati $3.95. Klik!

0 komentarjev

Vaš e-mail naslov v 2.900 nabiralnikov...

Vnunet - Če bi šlo za 'URL' naslov, bi bili prej ko ne veseli. Nisem pa prepričan, da bi bili tako veseli, če bi prejeli e-poštno sporočilo, v katerem bi videli ostalih nekaj tisoč prejemnikov. Taista napaka se je pripetila Compaqu, ki je poslal emaile kupcem Windowsov XP. Šlo naj bi za človeško napako, če se vam ljubi brati godrnjanje kupcev - Klik!

Morda bi zapisal še mojo osebno izkušnjo, ki je e-naslov sicer razkrila samo okoli petdesetim, morda stotim ljudem: tržiška trgovina je (najverjetneje) prebivalcem Tržiča poslala pošto, v kateri nas obvešča, da so svoji 'štacuni' dodali 'e-'. Ko sem zarobantil, od kje jim moj naslov, ter, zakaj za vraga so vse prejemnike vpisali v okence 'Za/To' in ne 'Kpp/Bcc', so mi le odgovorili, da so moj naslov dobili v Telefonskem Imeniku. Bes jih plentaj!

9 komentarjev

Vaša reklama ne odraža resnice...

Vnunet - ...ja, koliko jih pa? Tole se mi zdi že kar malce tragikomično: The Advertising Standards Authority (ASA) je od British Telecom-a zahtevala, da iz svojih oglasnih pasic za BTInternet odstrani napise, ki trdijo, da so njihove storitve hitre ter zanesljive. Vzrok? Uporabniki so se pritoževali nad signalom 'zasedeno'.

Vsled tega ASA trdi, da so reklamni napisi potrošnike zavajali.

Tukaj mi ne ostane drugega kot en dolg, morda že rahlo zaničevalen 'pih'. Povejte mi - koliko reklam dandanašnji odraža resnico ter koliko oglaševalcev je kaznovanih oz. vsaj pozvanih k spremembam? Čudno, da se nihče ne obesi na reklamiranje Oken (predvsem 95). Pa vaše mnenje? Klik!

2 komentarja

Barry's World bo prenehal obratovati

Barry's World - Še ena velika internet stran je padla kot žrtev zadnjih pretresov, ki so dodobra pohabili celotno internet oglaševalsko industrijo. Ena izmed večjih svetovnih igričarskih strani z milijoni obiskovalcev na mesec bo tako prenehala delovati 5. februarja, saj si ne morejo več zagotoviti osnovnih sredstev za preživetje. Vsekakor zelo žalostne novice... Več lahko preberete tukaj.

2 komentarja