»

Duke Nukem Za Vedno pozen

bit-tech.net - Kot da desetletje in pol zamud, prelaganja in obljubljanja izida ter nekajkratnega popolnoma svežega pristopa k razvoju ne bi bilo dovolj, Duke Nukem Forever dobiva še eno, upajmo da tokrat res zadnjo prestavitev datuma izida. Igra naj bi izpod rok razvijalcev v studiu Gearbox, ki so prevzeli delo od razvijalcev pri 3D Realms, na police trgovin končno prišla 3. maja. V videu na Youtube je direktor studia Gearbox in glavni producent Duke Nukem Forever, Randy Pitchford, z veseljem začel razlagati, da Duke Nukem prihaja ter da so že skoraj pri koncu, v nasprotju z vsemi pričakovanju, ko nekdo v ozadju na plakatu prelepi datum izida. Namesto 3. maja (6. maj za mednarodni izid) nova tabla pove, da Duke Nukem Forever prihaja 14. junija v ZDA...

50 komentarjev

Intel in Nvidia nista za skupaj

X-Bit Labs - Po spletu krožijo govorice, da bi se morebiti utegnila zgoditi poroka Intela in Nvidie. Še zlasti po ukinitvi razvoja grafičnega čipa Larrabee se je Intel znašel v skušnjavi, da bi v želji po svojem grafičnem procesorju Nvidio preprosto kupil, je pisal kolumnist Robert X. Cringely in razplamtel ugibanja. Analitiki temu navkljub pravijo, da do prevzema ne bo prišlo v dogledni prihodnosti.

V podjetju Jon Peddie Research je šef svoje negativno mnenje o prevzemu razčlenil takole:
  • med podjetjema so velike kulturne razlike;
  • zaradi ne preveč prijateljskih odnosov (nekateri v Nvidii Intel naravnost sovražijo) bi združitev terjala hude žrtve;
  • o ceni se zlepa ne bi mogli dogovoriti;
  • Nvidiin upravni odbor in delničarji ne bi nikoli odobrili prevzema, medtem ko bi sovražni prevzem trajal več kot leto dni;
  • s prevzemom bi nekatere Nvidiine tehnologije postale nepomembne, npr. Tegra, kar delničarjev ni bi razveselilo;
  • Intel je prepričan, da Nvidie ne potrebuje, saj imajo za grafični razvoj...

9 komentarjev

Duke Nukem Forever "mogoče" letos

Slashdot - Pri Dallas-u trdijo, da bo dolgo pričakovana igra izšla konec letošnjega leta. Žal pa so se oglasili tudi iz 3D Realms in sporočili, da ni čisto tako! Teksaški časopis je seveda špekuliral, medtem ko je predsednik 3D Realms, Scott Miller, sporočil, da bodo datum napovedanega izzida, najbrž zgrešili za mesec ali dva. Pravtako je omenil, da je izid na treh velikih platformah (v tem primeru PC, Xbox 360 in PS3) v načrtu, ni pa še potrjen.

Izvorna novica

54 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Kralj je mrtev! Naj živi kralj!

3dfx Graphics Technology - Dragi pristaši 3dfx-a (kolikor vas je še ostalo), znano je, da bo 19. febrarja 3dfx tudi uradno prenehal obstajati, saj se je Nvidia odločila, da po končanem nakupu podjetja in njegove lastnine preprosto ni več potrebe, da bi 3dfx še obstajal. Če boste danes ali do 19. februarja obiskali stran nekdanjega grafičnega giganta, boste našli samo poslovilne besede in povezavi na strani Nvidie in stran Voodoofiles, ki naj bi odslej skrbela za gonilnike in informacije o izdelkih. Lahko rečemo, da je 3dfx sedaj tudi uradno mrtev, vendar pa še vedno živi v srcih mnogih fanatičnih podpornikov na svetu. Tudi z ukinitvijo uradne strani bomo uporabniki Voodoojev še vedno deležni novih gonilnikov. Če že ne bomo dobili originalnih, bomo pa dobili tiste, ki jih razvijajo spletne skupnosti in so se že velikokrat izkazali za vse prej kot neuporabne.
No, ker sem tudi samo eden izmed tistih uporabnikov, ki še vedno vztrajajo na starem Voodooju3 (nakupovanje GeForcev sem mi še vedno zdi metanje denarja...

3 komentarji

Podpora 3dfx karticam

Petition online - Po Nvidiinem nakupu 3dfx-a smo lastniki 3dfx-ovih (ja, tudi jaz imam 3dfx kartico ) kartic ostali brez podpore matičnega podjetja. Stanje se utegne spremeniti, saj so pri Petition Online spisali peticijo, ki naj bi lastnikom 3dfx-a omogočala dostop do vedno svežih gonilnikov, ki bi jih pisala druga podjetja (x3dfx inc. in Scitech Software Inc.). Izkažite svojo podporo.

0 komentarjev

Novi čipi temelječi na 3dfx tehnologiji?

Slo-Tech - To novico mi je poslal OZZY:
Grafična naj bi bila predstavljena naslednji mesec. The Inquirer poroča o novi grafični kartici, kar pa v današnjem času ni nič novega. Vendar je presenetljivo to, da naj bi grafično izdala do sedaj neznana firma 3DPower. Čeprav naj bi grafično izdelovala firma Absolute Power, eden od izdelovalcev grafičnih z NVIDIA čipi, naj bi po The Inquierjevih novicah nova kartica v veliki večini bazirala na nikoli izdanem Rampage-u, ki ga je razvijal 3Dfx. Če se malo spomnimo kaj naj bi čip Rampage prinesel. Hitrost jedra naj bi bila 200Mhz, opremljen pa naj bi bil tudi z DDR-RAMom. Vseboval naj bi 4 rendirne cevovode in T&L enoto. To vse nas kar malo spominja na GF2 GTS kartice. V 3DPower naj bi bil večinoma zaposelni bivši delavci 3Dfx-a. Pravico do patentov pa je dobila NVIDIA z prevzemom le tega, ki pa ni imela interesa, da bi izdala kartice z Rampage čipom. Če je temu tako potem naj ne bi bile daleč sodni epilogi med obema firmama. Če je vse skupaj samo...

15 komentarjev

Novi odgovori Tima Sweeneya

Voodoo Extreme - Na Voodoo Extreme so objavili nov set vprašanj in odgovorov. No, vprašanja prispevajo znanja željni računalničarji preko Interneta, odgovore pa trosi Tim Sweeney (Unreal, a je treba še kaj povedati?). Precej zanimivo branje, poleg nekaj praktičnih vprašanj glede "biznisa programiranja iger" pa je Sweeney tudi malo pokomentiral Kyra 2. Klik!

15 komentarjev

Nič novega...

2CPU - Tale sobota lahko res potre... Ne boste verjeli, ampak skoraj čisto nič novega se ni dogodilo! Kaj šele jutri, ko bo nedelja . Vseeno pa se dogaja nekaj. Na 2cpu sem komentiral novico o Transmetinih strežnikih (novico sem napisal včeraj zjutraj). Moj komentar je očitno dvignil veliko prahu. Če nimate kaj početi, poglejte in komentirajte. Ne bom zameril, če ne boste na moji strani. Res ne .

3 komentarji

Tim Sweeney o Pentumu 4

The Tech Report - Tim Sweeney, ki ga poznamo kot avtorja Unreal pogona, je malo pokomentiral Intelovega paradnega konja P4. Tim pravi, da gre za zelo dobro arhitekturo, ki pa se v današnjih programih še ne pokaže. Potrebno bo namreč vse programe še enkrat prevesti v prevajalnikih, ki bodo za P4 optimizirani. Trenutno pa še ni razpoložlivih orodij, ki bi bila tega sposobna. Tako bo potrebno še kar nekaj časa, da bodo programerske hiše (predvsem Microsoft s svojim Visual C++, ki je eno najbolj priljubljenih orodij programerjev v igračkarski industriji) izdala optimizirane prevajalnike. Klik...

0 komentarjev

Razvijalci malo drugače

več strani - Te dni se je na internetu pojavil pravi kraval zaradi izjav Georga Broussarda. Da, to je tipo, ki že sto let razvija famozni Duke Nukem Forever. Dotični osebek se je na nekem forumu preveč sprostil in povedal svoje dejansko mnenje o on-line opisovalcih iger. Prav tako je razkril svojo (oziroma 3D Realmsovo) namero, da prepreči uporabo vseh screenshotov igre, razen tistih, ki so jih opisovalcem poslali sami. Seveda je to povsem nepravično do samih kupcev, saj bodo videli samo tiste screenshote, ki jih je za opis pripravilo podjetje samo, in vsi dobro vemo, da taki screenshoti le redko kažejo pravo sliko igre. No, zadevo so objavili in skritizirali tudi na The Registeru, celoten uvodnik pa so ji posvetili na Glide Undergroundu.

0 komentarjev

Želje programerjev iger 2.

Voodoo Extreme - No na Voodoo Extreme so naredili že kar spisek želja mnogih programerev iz sveta računalniških iger. Sicer še vedno manjkajo nekatera ugledna imena kot so John Carmack in Tim Sweeney ampak bo že... Sedaj so dodali tudi Deana Sekuliča iz Croteam-a. Kar zanimivo branje. Se bomo mogli enkrat še Slovenci zganiti in barediti eno streljačino ... Tukaj!

2 komentarja

Creative o prevzemu 3dfx-a

Digit Life - Na prevzem 3dfx-a s strani NVidie se je odzval tudi Creative. Tukaj lahko preberete kaj o tem meni Eoin Leyden. Sodeč iz tega intervjuja pa se nam morda le ne obetajo astronomske podražitve, ki so jih nekateri napovedovali. Možno pa je tudi, da bodo programerji sedaj bolj resno vzeli GeForce-a in Radeon-a in ju bolje podprli, saj jim nebo potrebno več tako skrbeti za Voodoo 5...

1 komentar