»

Muskova naslednica na čelu Twitterja je Linda Yaccarino

vir: Axios
Axios - Elon Musk je po večmesečnih obljubah, da bo mesto vodilnega pri Twitterju prepustil nekomu drugemu, očitno našel pravega človeka: strokovnjakinjo za oglaševanje Lindo Yaccarino.

Odkar je Elon Musk lanske jeseni prevzel Twitter, je njegov ... zanimiv način vodenja tega socialnega omrežja botroval tako krohotu kakor velikim skrbem zaradi razraščanja ekstremizma, prevar in sovražnega govora. Podjetje je spričo tega izgubilo večino nekdanjih poglavitnih oglaševalcev in posledično zabredlo v zelo živo rdeče številke. Ravno tu naj bi najbolj pomagala nova izvršna direktorica. Linda Yaccarino je namreč dolgoletna izkušena voditeljica oddelkov za oglaševanje, nazadnje 12 let pri NBCUniversalu, kjer je dala odpoved z današnjim dnem. Slovi kot trda pogajalka z mnogimi zvezami v vrhovih najmočnejših ameriških podjetij, od Appla naprej, in njen prvi izziv bo nazaj pripeljati kar se da veliko oglaševalskega denarja.

Z Muskom naj bi se sicer "našla" na aprilskem srečanju na temo oglaševanja v...

115 komentarjev

Twitter in Musk dobila tri tedne časa, da se dogovorita o prevzemu

Slo-Tech - Sodnica Kathaleen McCormick, ki sodi v tožbi Twitterja proti Elonu Musku, ker je ta želel odstopiti od sklenjene pogodbe o nakupu prevzema, je dala strankama tri tedne časa, da spor rešita sami. Glavna obravnava bi se morala začeti 17. oktobra, a je premaknjena v november. Sodnica je postavila rok do 28. oktobra. Če prevzem do tedaj ne bo dogovorjen, bo razpisala datume obravnav za november.

Elon Musk je zahteval preložitev sojenja na prihodnje leto, a mu je sodišče le deloma prisluhnilo. Dobil je namreč tri mesece časa, da podjetje prevzame po prvotno oglaševani ceni 54,2 dolarja na delnico. Elon Musk v zadnji izjavi za sodišče zagotavlja, da je to pripravljen storiti do konca oktobra, hkrati pa je prst sedaj uperil v Twitter. Trdi, da podjetje ne želi sprejeti njegove ponudbe in da vztraja pri sodni rešitvi spora.

Twitter se je na to ostro odzval z besedami, da ovira za umik tožbe ni njihovo nestrinjanje s prevzemom, temveč Muskovo neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti....

9 komentarjev

Musk si je spet premislil, sedaj bi vendarle kupil Twitter

Bloomberg - Obeta se nov preobrat v sagi o Muskovem prevzemu Twitterja, saj je Elon Musk ponovno ponudil 54,2 dolarja na delnico za odkup podjetja, kolikor je bil ponudil že spočetka. Kasneje si je premislil in na vsak način umakniti ponudbo, s čimer pa se poslovodstvo ni strinjalo in je sprožilo tudi sodni spor. Ker je bila Muskova ponudba zavezujoča, razlogi za odstop od nje pa za lase privlečeni, mu na sodišču ne kaže preveč dobro. Tudi zaradi tega je bržkone ponovno ponudil nakup podjetja, s čimer bi se izognil tožbi.

Ponudbo je podal v pismu podjetju, ki še ni javno objavljeno. Uradno Twitter in Musk dogodka ne komentirata. Je pa poteza smiselna, saj se s tem Musk izogne tožbi, Twitter pa dokazovanju, koliko imajo res lažnih profilov, kar je bil Muskov glavni očitek in argument za odstop od nakupa. To je uradno sporočil julija, sedaj pa se obeta sojenje v Delawaru, ki je razpisano za 17. oktober. Sodnica je sedaj obe strani pozvala, naj podata predloge. Twitter lahko od tožbe odstopi ali...

41 komentarjev

Twitter sklical izredno skupščino delničarjev, tožba proti Musku že oktobra

Slo-Tech - Ker je Elon Musk odstopil od zavezujočega sporazuma o prevzemu Twitterja, s čimer se upravni odbor ne strinja in trdi, da so razlogi neutemeljeni, se bliža sodna bitka. Twitterjevo vodstvo za ta manever potrebuje soglasje lastnikov, zato je delničarjem poslalo vabilo na izredno skupščino, ki bo 13. septembra. Na njej želijo izglasovati prevzem, kar bo upravi dalo pravno podlago, da dejansko začne tožbo proti Musku. Glasovali bodo lahko delničarji z dne 22. julija.

Izvršni direktor Parag Agrawal in predsednik upravnega odbora Bret Taylor sta zapisala, da upravni odbor soglasno priporoča, da delničarji prevzem sprejmejo. Nato je predvideno petdnevno sojenje, ki bo potekalo oktobra. Prevzemna cena znaša 54,20 dolarja na delnico, kar je precej nad današnjim tečajem 40 dolarjev. To odslikava pričakovanja trga, ali se bo prevzem res zgodilo - investitorji so skeptični.

Musk je predlagal, da bi sojenje potekalo šele februarja prihodnje leto, a je sodnica Kathaleen McCormick predlog...

0 komentarjev

Sodni spopad Twitterja proti Elonu Musku se pripravlja

Slo-Tech - Twitter je mislil zelo resno in je po Muskovem odstopu od prevzemne namere vložil tožbo, s katero ga želi prisiliti v izpolnitev pogodbene obveze. Na kocki je 44 milijard dolarjev, kolikor je bil Musk ponudil za podjetje. Prvi korak bo že v torek, ko ob 11. uri po lokalnem času (17.00 v Sloveniji) na sodišču v Wilmingtonu potekal prvi predobravnalni narok. Primer je bil dodeljen sodnici Kathaleen McCormick.

To za Muska ni najboljši obet. Sodišče v Delawaru je znano prizorišče pravnih bitk v gospodarskem pravu, saj je v Delawaru registrirani več kot polovica podjetij s seznama Fortune 500. Kathaleen McCormick je sodnica od leta 2018 in je bila za vodjo sodišča imenovana lani in je že vodila nekaj odmevnih primerov. Med drugim je ena izmed redkih sodnic ali sodnikov, ki so doslej dosodili obvezno izvedbo prevzema. Lani je odločila, da mora zasebni sklad Kohlberg & Co LLC dokončati 550 milijonov dolarjev vreden prevzem podjetja DecoPac Holding Inc, potem ko je prvi skušal odstopiti...

31 komentarjev

Tesla in Musk z oviranjem sindikalnega delovanja kršila delovno zakonodajo

Slo-Tech - Sodišče v Kaliforniji je razsodilo, da sta Tesla in njen izvršni direktor Elon Musk kršila ameriško delovno zakonodajo, ko sta delavcem preprečevala sindikalno združevanje in delovanje. Sodišče je podjetju naložilo takojšnje popravljalne ukrepe in prekinitev nezakonite prakse.

Tožbo so leta 2017 vložili nekateri zaposleni v tovarni v Fremontu, ki so tudi člani sindikata United Automobile Workers (UAW), in taisti sindikat. Člani sindikata so v prostem času novačili druge zaposlene, da bi se včlanili v sindikat, tako da so jih na primer razdeljevali zaposlenim na parkirišču. Prav tako so v službi nosili majice, kape in broške s simboli UAW. Ko so varnostniki Tesle videli, da se na parkirišču delijo letaki, so identificirali sodelujoče in jim ukazali, da zapustijo območje. Čeprav se sindikalisti niso vdali in jih varnostniki niso fizično odstranili, so jih verbalno nadlegovali, so zatrjevali v tožbi. Ko so v Tesli sindikalisti začeli nositi jasno označena oblačila, je Tesla sprejela...

18 komentarjev

Musk: Tesla bo ostala na trgu

vir: Wikipedia
Slo-Tech - Elon Musk je ugotovil, da ne more prevzeti podjetja in ga umakniti z borze, ob tem pa celo večino delnic pustiti v rokah individualnih vlagateljev. V najnovejšem obvestilu za javnost je zapisal, da bo podjetje ostalo na trgu in borzi, kar predstavlja diametralno nasprotno stališče kot pred tremi tedni. S tem pa ni konec težav, ki jih je povzročil prvi tvit o prevzemu, temveč jih v resnici še poglablja, saj dokazuje, da financiranja za prevzem ni imel zagotovljenega, kar je trdil.

V sporočilu za javnost je Musk dejal še, da bi ob morebitnem prevzemu obstoječi delničarji obdržali dober položaj. Pravi, da se je pogovarjal z velikimi bankami, investicijskimi...

20 komentarjev