»

Cyber Night - CTF

Cyber Night 2023

Slo-Tech - Cyber Night je največje slovensko varnostno tekmovanje, ki omogoča posameznikom, da se soočijo z raznimi izzivi iz področja kibernetske varnosti, si pridobijo nova znanja in izkušnje, ter se medsebojno tudi povežejo.

Letos bo potekalo 13. oktobra ob 16.00 uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije. Vzporedno bo letos prvič potekala delavnica na temo kibernetske varnosti, kjer se bodo lahko dijaki in študentje spoznali z osnovnimi nalogami, ki jih lahko srečajo na CTF tekmovanjih.

Tekmovanja pa se lahko udeležijo vsi, ki jih informacijska varnost navdušuje ali pa so željni novega znanja na tem področju. Izzivi bodo primerni za igralce vseh ravni – od veteranov do tistih, za katere je to prvi CTF. Zajemali bodo področja kriptografije, obratnega inženirstva, stenografije, izkoriščanja spletnih in strežniških ranljivosti ipd. Za reševanje le teh pa ni potrebno samo programsko znanje, vendar je za posameznike pomembno tudi kreativno razmišljanje in sposobnost reševanja problemov....

0 komentarjev

Cyber Night - CTF

Slo-Tech - Cyber Night je največje slovensko varnostno tekmovanje, ki omogoča posameznikom da se soočijo z raznimi izzivi iz področja kibernetske varnosti, si pridobijo nova znanja in izkušnje, ter se medsebojno tudi povežejo.

Letos bo potekalo 7. oktobra ob 17.00 uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije. Udeležijo se ga lahko vsi, ki jih informacijska varnost navdušuje in vsi, ki so željni novega znanja na tem področju. Izzivi bodo primerni za igralce vseh ravni – od veteranov do tistih, za katere je to prvi CTF. Zajemali bodo področja kriptografije, obratnega inženirstva, stenografije, izkoriščanja spletnih in strežniških ranljivosti ipd. Za reševanje le teh pa ni potrebno samo programsko znanje, vendar je za posameznike pomembno tudi kreativno razmišljanje in sposobnost reševanja problemov. Udeležitev na dogodku je možna posamezno, lahko pa tekmovalci ustvarijo ekipo s katero bodo poskušali doseči čim višje število točk. Potrebna je obvezna predhodna prijava.

Letos pa bodo na...

7 komentarjev

Cyber Night - CTF

cybernight

Slo-Tech - CyberNight tekmovanje bo potekalo v petek, 8. oktobra 2021, v prostorih Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije (Ulica Gledališča BTC 6, Sever, Dvorana 1a, Ljubljana), s pričetkom ob 17.00 uri.

V okviru tekmovanja, se bodo udeleženci pomerili v reševanju varnostnih izzivov. Za tekmovalce pa ni pomembno samo njihovo programsko znanje, temveč tudi spodobnost kreativnega in kritičnega razmišljanja, zato je tekmovanje primerno prav za vse.

Za udeležbo na tekmovanju je potrebna prijava . Več informacij in novic pa lahko najdete tudi na Twiter profilu @cybernightevents.

0 komentarjev

BSidesLjubljana CTF Xmas izziv

Slo-Tech - Organizatorji BSidesLjubljana, ki bo 4. 4. 2020 v Ljubljani, so pripravili CTF Xmas challenge tekmovanje za vse, ki bi se želeli pomeriti v osnovah h4x0ranja.

CTF oziroma Capture the Flag ("Ujemite zastavo”) je posebna vrsta tekmovanja s področja informacijske varnosti, ki tekmovalce izziva v reševanju najrazličnejših nalog: od lova na zaklad do osnovnih programskih vaj, do hekanja v strežnik in kraje podatkov. Naloge vključujejo različne kripto, stenografske, binarne, spletne in Pwn ovire, ki udeleženca izzivajo, da poišče določen del besedila, ki je morda skrit na strežniku ali za spletno stranjo. Ta cilj se imenuje zastava, od tod tudi ime tekmovanja.

CTF je primeren za vse, saj številni izzivi ne zahtevajo programskega znanja in so preprosto stvar kreativnega razmišljanja ter sposobnosti reševanja problemov. Udeleženci se lahko nalog lotijo sami ali pa sodelujejo z drugimi in poskušajo doseči čim višje število točk kot ekipa. Zmagovalna ekipa oziroma zmagovalec bo tisti, ki...

1 komentar

Slovenski dijaki na evropski naravoslovni olimpijadi dvakrat srebrni

Slo-Tech - Na Portugalskem se je danes končala 18. evropska naravoslovna olimpijada (EUSO), na kateri so nastopili tudi slovenski dijaki. V konkurenci 50 ekip iz 24 držav Evropske unije (vse razen Slovaške, Malte, Velike Britanije in Poljske) sta slovenski tročlanski ekipi dosegli izjemen uspeh, saj sta osvojili 7. in 10. mesto, za kar sta obe prejeli srebrno medaljo.

V prvi ekipi so tekmovali Tjaša Sušnik (Gimnazija Kranj), Eva Igličar in Simon Bukovšek (oba Gimnazija Škofja Loka) in z zbranimi 82 odstotki dosegli 7. mesto, s čimer so le za eno mesto zgrešili zlato medaljo. Druga ekipa, v kateri so bili Marjetka Zupan (Gimnazija Bežigrad), Luka Peršolja (Gimnazija Vič) in Jernej Birk (Gimnazija Novo mesto), je z 78 odstotki...

0 komentarjev

CEOI 2017 v Ljubljani

Slo-Tech -

Na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani te dni poteka Srednjeevropsko tekmovanje iz računalništva in informatike CEOI 2017. Tekmovanja se letos udeležujejo dijaki iz 15 ekip in 14 držav: Avstrija, Azerbajdžan, Češka, Gruzija, Hrvaška, Izrael, Italija, Madžarska, Nemčija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Švica. Slovenija ima kot gostiteljica tekmovanja pravico do dveh ekip.

Tekmovalna dneva sta dva: v sredo in v petek, od 9h do 14h. Tekmovalci vsak tekmovalni dan rešujejo po tri algoritmične naloge, kjer se upošteva kakovost rešitve (število opravljenih testov, odvisnih od hitrosti delovanja algoritma), v...

8 komentarjev

Slovenija s srebrom in bronom rekordno na EUSO 2012

Slovenska ekipa na EUSO 2012 z mentorji. Z leve: Matej Huš, Lovro Kotnik, Lidija Magdevska, Bruno Marinič, Klara Nosan, Julija Gorenc, Tatjana Durmič, Miha Rihtaršič, Anita Nose.

Slo-Tech - Iz tople in sončne Vilne, kjer se je pravkar končal tekmovalni del 10. evropske naravoslovne olimpiade (EUSO 2012), ki poteka med 22. in 29. aprilom, sporočamo dobre novice. Slovenski ekipi sta na tem vsakoletnem tekmovanju dijakov prvih in drugih letnikov gimnazij, ki se pomerijo v reševanju interdisciplinarnih eksperimentalnih ter teoretičnih nalog s področij biologije, kemije in fizike, osvojili srebrno in bronasto medaljo. Letos je število sodelujočih držav naraslo na rekordnih 22 - iz evropske druščine manjkajo le še Francija, Finska, Malta, Poljska in Velika Britanija - rekorden pa je tudi slovenski izkupiček.

EUSO je svojevrstno...

14 komentarjev

Slovenija osvojila srebro in bron na EUSO 2011

V prvi vrsti (z leve): Rok Herman in Jan Salmič. Stojijo (z leve): Matej Huš, Simona Gričar, Žiga Krajnik, Eva Rebec, Nejc Kejžar, Anita Nose in Tatjana Durmič.

Slo-Tech - Pravkar se je na Češkem končala 9. evropska naravoslovna olimpiada, ki je od 10. do 16. aprila potekala v mestih Hradec Králové in Pardubice, na kateri sta slovenski ekipi osvojili srebrno in bronasto medaljo. Gre za vsakoletno tekmovanje dijakov prvih in drugih letnikov srednjih šol, ki se pomerijo v reševanju eksperimentalnih nalog in z njihovimi rezultati povezanih teoretičnih nalog, ki prepletajo znanje fizike, kemije in biologije. Sodelovati sme vsaka država Evropske unije, ki prijavi eno ali dve ekipi s po tremi tekmovalci.

Slovenijo, ki na tekmovanju sodeluje od leta 2007, so to pot zastopali Žiga Krajnik (Gimnazija Škofja Loka), Eva Rebec (Šolski center Srečka Kosovela Sežana)...

16 komentarjev