»

AVG-jeva posodobitev ohromila 64-bitni Windows 7

Slo-Tech - Na seznamu protivirusnih programov, ki so letos povzročili uporabnikom računalnikov nemalo nevšečnosti s pokvarjenimi nadgradnjami (BitDefender marca, McAfee aprila), lahko odkljukamo tudi AVG 2011. To pot je bila težava omejena na 64-bitno različico Windows 7, a to je dokaj slaba tolažba.

Včerajšnja nadgradnja 271.1.1/3292 (432/3292) je namreč onesposobila računalnike tako, da je onemogočila njihov zagon, saj sistem javi napako (STOP: c0000135 The program can't start because %hs is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.). AVG je hitro umaknil...

47 komentarjev

Možakar napisal gonilnike za kup kamer

The inquirer - Tako kot povsod drugje so tudi v IT branži določeni ljudje zaradi svojih dosežkov znani, drugi pa kljub zavidljivim podvigom ostanejo skriti nekje tam zadaj. Eden od slednjih je nedavno doživel svojih 5 minut slave, na Inquirerju so namreč objavili kratek intervju šestdesetletnega francoskega zdravnika Michela Xhaarda. Morda mislite, da mu je uspelo kakšno medicinsko odkritje, pa ni ravno tako, saj se Michel v prostem času ukvarja s programiranjem, natančneje z izdelavo gonilnikov za spletne kamere USB v Linuxu. Doslej je popolnoma samostojno in prostovoljno do delovanja v odprtokodnem OS-u pripravil že 352 izdelkov, predvsem cenejših izvedenk, ki ne uživajo podpore proizvajalca.

Izvorni intervju.

10 komentarjev

Need for Speed: Hot Pursuit 2

t - break -

V naslovu omenjena igra sicer ni več najbolj nova, a je še vedno ena izmed najbolj igranih računalniških simulacij vožnje avtomobila. Z uvrščanjem igre med arkade ali simulacije se na tem mestu ne bomo ukvarjali, saj ima o tem vsak svoje mnenje, ki ima največkrat zabetonirane temelje.

No, raje si poglejmo članek, ki so ga spisali na T-Break. V njem so do potankosti preučili omenjeno igro ter se o njej razpisali na kar šestih straneh. V kolikor ste ljubitelj avtomobilskih simulacij oz. želite igro naštudirati do amna, si članek le oglejte.

A ne pričakujte linka za dolvleko. [:)]

10 komentarjev

Ponovno Serial ATA

Tom's Hardware - Ta novi način prenosa podatkov s trdega diska do matične plošče se počasi vedno bolj uveljavlja, saj tudi diski počasi že kapljajo na trg. Jasno je ta način prenosa hitrejši odATA 100 oz. ATA133 (kar že vsi veste) in tako kažejo tudi rezultati, ki jih izpljunijo testni programi. Zasluge za trdi disk si lasti že uveljavljeno podjetje Fujitsu, ogledali pa so si ga na Tom's Hardware. A v nasprotju z ostalimi SATA diski, je le-ta grajen za prenosnike. Če je hitrost del vašega vsakdanjika (in velike količine denarja v denarnici) si članek le oglejte.

0 komentarjev

Kako do mrežnih kablov

Xtreme Tek - Vsi vemo, da prodajalci opreme s svojim prodajanjem že-vnaprej-narejenih mrežnih kablov malo pretiravajo, saj zna cena narasti nad 5000 SIT, pa še dolžina ni točno taka, kakršno smo želeli imeti. Če pa pogledamo na zadevo iz druge plati, pa vidimo, da dva konektorja ter kabel točno enake dolžine stanejo znatno manj. Rešitev? Delanje lastnih mrežnih kablov, kajpak. Okej, potrebujemo kabel, dva konektorja, erm... Osem žičk v kablu? Kam katero? S čim dam konektor na kabel? Zakaj je vse tako zapleteno? Na Xtreme Tek prepričujejo, da delo niti ni tako težko. V članku nam opišejo, kako po pravilnem postopku narediti mrežni kabel, v katero režo vtakniti kateri kabel (za kar čimmanj interference) in tako dalje. Zanimivo branje...

4 komentarji

GeForce3 na High-End procesorjih

Digit Life - Digit-Lifovci, fantje, ki so objavili prvi test GeForca3, so sedaj opravili novo serijo benchmarkov. Zanimal jih je vpliv moči procesorja na končne rezultate pri uporabi GeForca3. Zato so vpregli P3 1GHz, Athlona 1.2GHz ter 1.5GHz P4 in opravili enake meritve. Sicer se meni osebno testiranje ne zdi smiselno, še posebej glede na to, da so s tem hoteli ugotoviti, kateri procesor je najbolj primeren za GeForce3. Testi nikakor ne morejo biti objektivi s tolikšno razlikov nazivni hitrosti procesorjev. No, če vas zadeva zanima kar kliknite sem!

0 komentarjev

Dva monitorja

AnandTech - Dual display se zadnje čase čedalje bolj uveljavlja in vsako od treh večjih podjetij ima svojo dual display kartico. ATI ima Radeona VE, Matrox G450, nVidia pa Geforce2 MX twin view. Obstaja tudi dual display verzija Geforcea, a ta ne podpira dveh monitorjev, temveč samo monitor in TV. No pa k bistvu. Na Anandtechu so napisali zelo dober članek o prednostih in slabostih dveh monitorjev. Med sabo so primerjali tudi zgoraj naštete tekmece. Največ funkcij omogoča Matrox. To je tudi razumljivo, saj se Matrox s temi rečmi najdlje ukvarja. Sledi mu ATIjev Radeon, ki pa za razliko od Matroxa ne podpira igranja DVD filma na durgem zaslonu. Zadnji po funkcijah, a zato najcenejši, pa je Geforce MX. Če vas to zanima, si članek le oglejte, saj je zelo dobro napisan.

0 komentarjev

Jet Panel

X-Bit Labs - ASUS je s svojim iPanelom dosegel kar precejšenj uspeh na tujem trgu in ni čudno, da so se začele pojavljati razne kopije dotičnega pripomočka. Pogojno bi za eno izmed njih lahko označili tudi Jetwayev Jet Panel. Za razliko od iPanela, je Jet Panel v bistvu le malce nabildano hladilno ležišče za diske, torej nima LCDja in gumobv za "hitre funkcije". Kot takšen je tudi precej manj zanimiv, je pa res, da dela na vsaki matičnih plošči, ki ima dodatne izhode za USB. Večina vas bo verjetno rekla "krneki" in v trenutku pozabila na vse skupaj, toda za tiste, ki vas zadeva zanima, je tu še povezava.

0 komentarjev

Izdelava lastnih IDE kablov

HardOCP - Heh, še ena naloga za domače mojstre: izdelava lastnih IDE kablov. Natančna navodila in potek lahko najdete tukaj, zakaj pa bi se kdo dejansko lotil česa takega pa mi ni niti najmanj jasno. Še posebej glede na kompliciranost postopka... Če se vam je izdelava Cat5 kablov zdela zapletena, potem raje sploh ne klikajte na zgornjo povezavo .

2 komentarja

Izdelava UPSja

vir: 3ag
3ag - UPSji so še pred nekaj časa veljali za domeno velikih mainframe računalnikov v bankah in podjetjih, toda vse stvari se spreminjajo in sedaj tudi navadni uporabniki potrebujemo neprekinjeno napajanje. Marsikdo namreč svoje delo opravlja doma in ob nenadnem izpadu toka bi lahko šlo po gobe veliko pomembnih dokumetov. Tukaj pa na sceno stopi UPS. V bistvu gre za nekakšno baterijo, ki po izpadu omrežja računalnik še par minut drži pokoncu, toliko, da shranite dokumente in izvedete zaustavitev sistema. Ker pa so take zadevce lahko drage, so fantje pri HardwareOC objavili navodila za izdelavo lastnega UPSja. Po njihovih navodilih boste za okoli 250$ materiala dobili (resda izredno grd) UPS, ki bo zmožen...

7 komentarjev

Prvi pogled na M$ Office 10

Jaz - Kot že veste, nam naš dragi Microsoft že nekaj časa pripravlja naslednika popularnega Office paketa, ki se bo imenoval Office 10. Okoli naslednika popularnega pisarniškega skupka že nekaj časa krožijo najrazličnejše novice in sedaj je čas, da si pogledamo kaj je res in kaj ni. Na Winsupersite so namreč objavili prvi pogled na Office 10, ki bazira na Beta2 kodi. Predogled bo objavljan po delih, saj je po avtorju sodeč izboljšav toliko, da bo potreben zares velik članek. Zaenkrat sta na voljo prva dva dela in če vas zadeva zanima, vam vsekakor priporočam ogled. Thnx, Jure!

0 komentarjev

Izdelava lastnih mrežnih kablov

LAN Decay - Tega članka pa se boste verjetno razveselili vsi "Sam svoj mojster" tipi. Na LAN Decay strani so namreč objavili navodila za izdelavo lastnih mrežnih kablov. Meni sicer dotično početje ni najbolj jasno, saj kabli navsezadnje niso tako dragi, da si jih nebi mogli privoščiti, pa tudi dobiti jih ni težko... Kakorkoli, če vas zadeva zanima, si članek le oglejte. Samo ne kriviti koga drugega za skurjene mrežne kartice ali kakšne druge posledice [:))].

3 komentarji