»

Britanske zavarovalnice dvignejo premijo ljudem s Hotmailovim e-predalom

Slo-Tech - Pred dobrimi petimi leti je Orbitz ugotovil, da so uporabniki Applovih naprav v povprečju pripravljeni plačati več, zato jim je pri iskanju namestitev ponujal dražje hotele. Raziskav, ki so iskale (in večinoma našle) socioekonomske razlike med uporabniki Androida in iPhonov, je bilo že nekaj, zato ne smemo biti presenečeni, če se cene na internetu prilagajajo našemu digitalnemu odtisu. Da je iskanje ugodnih letalskih vozovnic prava umetnost, ki jo velja početi z različnih računalnikov,...

55 komentarjev

The Intercept: Britanski nadzor telekomunikacij hujši od ameriškega

The Inercept - The Intercept razkriva širino prestrezanja telekomunikacij britanske obveščevalne agencije GCHQ, kot jo dokazujejo Snowdnovi dokumenti iz NSA. Tajni program Karma Police, s katerim so precej uspešno ustvarili unikaten profil vsakega uporabnika interneta glede na njegove brskalne navade, so si zamislili leta 2007 in je do danes večkratno presegel začetna pričakovanja. Do konca leta bo obseg zbranih podatkov presegel 100 milijard dogodkov dnevno.

GCHQ zbira prometne podatke, kar sme zaradi britanske zakonodaje početi tako za britanske državljane kakor tujce. Karma Police je začel obratovati leta 2009 z namenom zbiranja podatkov o ljudeh, ki poslušajo internetne radijske postaje. GCHQ je...

30 komentarjev

Objavljen arhiv Ashley Madison pristen

Slo-Tech - Neznani napadalci, ki so vdrli v spletno stran za varanje partnerjev Ashley Madison, so pokazali, da je bil že prvi objavljeni arhiv pristen. Včeraj je na internet pricurljal še drugi arhiv podatkov, ki meri 19 GB. V njem je 13 GB velika datoteka, ki naj bi vsebovala elektronske naslove in druge podatkov, a je poškodovana, zato je ni mogoče odpreti in preveriti. Objavili so tudi precej izvorne kode, ki ne pušča nobenega dvoma o pristnosti.

V prvotnem arhivu so podatki 36 milijonov uporabniških računov, torej praktično vseh. Vsebujejo imena, elektronske naslove, šifrirano geslo, številke kreditnih kartic in naslove imetnikov ter še številne druge podatke, ki so jih posredovali uporabniki sami (višina, teža, želje) ali aplikacija...

19 komentarjev

Sledenje obiskovalcem trgovskih centrov z mobilnimi telefoni

vir: CNN
CNN - Danes je v ZDA tradicionalni družinski praznik zahvalni dan, ki pade vsako leto na četrti četrtek v mesecu novembru. Naslednji dan pa je vsako leto eden izmed najbolj vročičnih dni, saj se s črnim petkom začne božično-novoletna nakupovalna sezona. Trgovine se na ta dan odprejo zelo zgodaj, običajno že okrog 5. ure zjutraj, ko jih preplavijo tisoči nakupovalcev. Letos bodo v dveh nakupovalnih središčih, enem v Kaliforniji in drugem v Virginiji, tem obiskovalcem sledili z mobilnimi telefoni. V ZDA premierno, v Evropi pa se to uporablja že več let.

Podrobni podatki o gibanju obiskovalcev trgovin so namreč izjemno dragoceni, saj omogočajo odkriti tako najbolj priljubljene točke kot tudi manj obiskane dele trgovin in nakupovalnih...

49 komentarjev

Google poražen

Slashdot - Slashdot poroča, da je Google s svojo storitvijo Gmail utrpel še en udarec na Stari celini. Zatem, ko je bil Google že predlani prisiljen umakniti svojo znamko z britanskega trga in uporabnikom ponuditi elektronske naslove na domeni googlemail.com, je izgubil tudi podobno bitko v Evropi.

Nemški podjetnik Daniel Giersch je namreč že dobil proces proti Googlu v Nemčiji, saj naj bi bila njihova znamka preveč podobna že uveljavljeni storitvi Gmail.de, ki jo trži Giersch, zato so tudi Nemci obsojeni na googlemail.com. Sedaj pa je Giersch vse skupaj poslal v španski Alicante, kjer je Evropski urad za harmonizacijo na notranjem trgu ugodil njegovi pritožbi. Google se še vedno lahko pritoži, a kot vse kaže, bo v Evropski uniji Google Mail namesto Gmaila.

48 komentarjev

Tony Blair po novem z elektronskim naslovom

The Register - Britanski konzervativci so kruto napadli premiera Tonya Blaira. Je namreč eden redkih svetovnih voditeljev in edini v skupini G8, ki nima (javno znanega) elektronskega naslova, preko katerega bi mu lahko poslali svoje pismo.

Nasprotniki ga tako postavljajo ob bok Castru in Gadafiju ter voditeljem Severne Koreje, Zimbabveja, ki takisto ne priznavajo nadmoči elektronskih pisem nad dimnimi nadomestki. No, vse pa ni tako črno: torijski kolegi so s skupnimi močmi premieru le ustvarili poštni predal.

Če želite, mu lahko pišete tudi vi. Naslov? RtHonTonyBlairMP@hotmail.com.

6 komentarjev