»

Microsoft zaključil prevzem ZeniMax Medie

vir: Xbox news

vir: Xbox News
Xbox News - Potem, ko sta v zadnjih dneh svoji soglasji glede spoštovanja pravil konkurence dala tako Evropska komisija, kot ameriški SEC (Securities and Exchange Commission), je Microsoft nemudoma dokončal septembra lani napovedan prevzem založbe ZeniMax Media. Korak, ki je pomemben zato, ker podnjo sodi tudi razvijalski studio Bethesda, skupaj s še osmimi drugimi, med katerimi so tudi id Software, Arkane, Machine Games in Tango Gameworks, podpisani pod uspešnice kot so Doom, Fallout, The Elder Scrolls, The Evil Within, Wolfenstein, Dishonored, Prey, RAGE in druge.

S 7,5 milijarde ameriških zelencev vrednim prevzemom je Microsoft dobil zajeten sveženj orožij in urokov zoper Sony, s katerega Playstationom 5 si trenutno meri marketinške mišice njihov Xbox Serije X/S. Spisek Microsoftovih t. i. first party studiev - torej takih, ki bodo pisali ekskluzivno za Xbox - se je s prevzemom povečal na 23, za primerjavo, Sony jih ima 13.

Kaj to pomeni za podporo dosedanjim naslovom in kaj za bodoče?...

14 komentarjev

Prihaja Visual Studio za Mac

Microsoft - Microsoft je kar nekoliko prekmalu razkril, da Visual Studio prihaja tudi na Mace. Bržkone kanijo to uradno storiti v sredo na konferenci Connect(), a so na svojem blogu MSDN Magazine najavo za krajši čas objavili že danes. Vmes so jo že zbrisali, a internet in Googlov predpomnilnik si zapomnita vse.

Microsoft je spoznal, da priklepanje uporabnikov na Windows ni več v nikogaršnjem interesu, ker se oblačne rešitve krepijo, in da bi se s trmastim vztrajanjem na izključno Windows ustrelil v nogo. Azure je resda popularen, a AWS je še vsaj toliko. Visual Studio za Mac, ki je v resnici Xamarin Studio, je odgovor na te izzive. Ne pozabimo, da je Microsoft letos v Windows 10 pripeljal tudi bash. Novi Visual Studio ni isti kos...

8 komentarjev

Pokemon Go je obnorel svet

Slo-Tech - Kar športnim pedagogom in staršem ni uspelo v desetletjih, je Nintendo storil v 48 urah. Njihova igra Pokemon Go, ki se dogaja v virtualno obogateni resničnosti, je obnorela mlado in staro ter marsikoga prepričala, da je razmigal svoje kosti in se podal čez drn in strn. Igra, za katero so dobili navdih v Googlovi prvoaprilski potegavščini, ki jo je Niantic vzel resno, je čez noč postala velika uspešnica.



Franšiza Pokemon obstaja že od 90. let, gre pa za iskanje prikupnih zverinic, poimenovanih Pokemon, ki se potem tudi bojujejo med seboj. Cilj je zelo preprost - zbrati vse zverinice. Igra Pokemon Go se za razliko od ostalih verzij ne igra na Nintendovih ročnih konzolah v navideznem svetu, temveč na mobilnih napravah v realnem svetu. Glede na našo lokacijo,...

228 komentarjev

Microsoft kupil proizvajalca pogona za Call of Duty

Microsoft - Microsoft je sporočil, da so od Intela kupili podjetje Havok, ki se ukvarja z računalniško 3D-fiziko. Havok poznamo zlasti kot pisca pogona za igre, ki ga najdemo v velikih uspešnicah, kot so Assassin's Creed, Call of Duty, The Elder Scrolls in tudi Microsoftov Halo. Nekoliko manj znano je sodelovanje podjetja Havok v produkciji številnih hollywoodskih filmov, denimo v Matrici in Troji, kjer so poskrbeli za posebne učinke.

Intel je Havok kupil leta 2007 za 110 milijonov dolarjev, sedaj pa ga prevzema Microsoft, s katerim je Havok sodeloval že vrsto let. Podatek o ceni in morebitnih drugih pogojih ni znan, je pa Microsoft potrdil, da bo pogon še vedno na voljo proizvajalcem AAA-iger kot doslej. Havok bo dobrodošlo dopolnilo Microsoftovim orodjem za razvoj iger...

13 komentarjev

Nov model Xbox One prihaja 16. junija

Microsoft - Microsoft je sporočil, da bodo 16. junija začeli prodajo novega modela konzole Xbox One, ki bo imela kapaciteto 1 TB ter rahlo spremenjen dizajn krmilnika s 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke. Doslej so delovale le slušalke, ki so podpirale Microsoftov nestandardni priključek, medtem ko je adapter na 3,5 mm stal 25 dolarjev. Tega je sedaj konec, pravijo pa še, da bo boljši tudi zvok. Priložili bodo tudi igre Halo: The Master Chief Collection, stal pa bo 400 dolarjev. Osnovni, stari paket s 500-TB diskom se ne bo pocenil in bo še naprej stal 350 dolarjev.

Prenovljeni krmilnik bo mogoče kupiti tudi ločeno, in sicer v srebrni, črni ali kamuflažni preobleki. O ceni ni podatkov,...

36 komentarjev

Xbox360 z 250 GB diskom

Tematika CoD:MW2

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Govorice o 250-gigabajtnem trdem disku, ki naj bi ga Microsoft ponudil obstoječim lastnikom konzol Xbox360, so pri Microsoftu že zanikali, a povedali, da bodo na trg dali poseben paket, ki bo vseboval takšen trdi disk in bo prodajne policeprišel 10. novembra v dveh različnih okusih. Poleg večjega trdega diska bosta konzoli priložena dva brezžična igralna ploščka in slušalka z mikrofonom, medtem ko bo ohišje same konzole odeto v barve paketa. Temi slednjih bosta temeljila na igrah, in sicer Call of Duty: Modern Warfare 2 oz. Forza 3, ki bosta seveda tudi priloženi k ostalim dodatkom. Za vse te dobrote bo v...

19 komentarjev

Intervju s Timom Sweeneyjem

Xtreme Systems - Tim Sweeney, soustanovitelj Epic Games in glavni programer novega Unreal 3 pogona (pogon je najbolj znan po prihajajočem Unreal Tournament 2007), je v intervjuju, ki so ga z njim opravili na FiringSquad, govoril predvsem o prihajajočih tehnologijah - Direct X 10, štirijedrnih procesorjih, 64-bitnih sistemih ter o fizikalnih pospeševalcih ( Ageia, ATI ter nVidia skupaj s Havokom).

Unreal 3 bo očitno eden prvih pogonov, ki bodo res izkoristili večjedrne procesorje. Očitno so napovedi, da bo vse, kar je šibkejše od 6600GT, neuporabno, precej resnične. Na XtremeSystems.org je odprta tudi tema, kjer so, po mnenju avtorja teme, zanimivi deli označeni z rdečo, zraven pa je še nekaj njegovih komentarjev (v modri).

18 komentarjev

Quad-SLI že za 5500 evrov in fizika na grafičnih procesorjih

Alienware Aurora ALX

ComputerBase - Dell je z XPS Renegade prvi ponudil Quad-SLi konfiguracijo, ponudnikom pa se bo pridružil tudi AlienWare (zdaj Dell-ova podružnica). Takšno konfiguracijo si boste lahko omislili že za borih 5500 evrov, pri čemer tudi v osnovnem sistemu prejmete dvojedrni Athlon-FX 60. Več o specifikacijah in posebej za serijo Aurora ALX razvitem sistemu hlajenja, si lahko preberete na tej povezavi.



Morda pa bo nakup takšnih sistemov vendarle smiseln. NVidia in Havok sta pred časom predstavila Havok FX, ki bo izračun fizike prenesel na drugi grafični procesor (SLi konfiguracije). Če bo za sliko v SLi...

19 komentarjev

Fizika na grafičnih karticah

GameSpot - Na področju fizikalnih pogonov se nam očitno obeta prava pravcata vojna. Spomladi je podjetje Ageia, ki ima v lasti fizikalni pogon Novodex, predstavilo prvi čip, namenjen preračunavanju fizike v igrah (PPU) z imenom Physx, ki naj bi prišel v trgovine do konca leta. Seveda konkurenca tudi na tem področju ne počiva. Na GameSpotu so objavili intervju s podpredsednikom družbe Havok, ki izdeluje zelo popularen fizikalni pogon z istim imenom. Za novo različico Havok FX tako obljubljajo pospeševanje fizike s pomočjo novejših grafičnih kartic, ki podpirajo Shader Model 3.0 (trenutno GeForce serije 6,7 in novi Radeoni X1000). Precej očitno podporo uporabi GPU-jev za fiziko je izrazil ATI ob predstavitvi svoje nove družine Radeon-ov, NVIDIA pa zaenkrat še modro molči.

34 komentarjev