»

Glassdoor prodan za 1,2 milijarde dolarjev

Slo-Tech - Popularna spletna stran Glassdoor, na kateri lahko iščemo službo ali zgolj preverimo, kakšne so plače in vzdušje v kakšnem podjetju, se je prodala za eno največjih vsot v zgodovini. Japonski kadrovski gigant Recruit Holdings Co., ki ima 45.000 zaposlenih, je za stran, ki ima 59 milijonov aktivnih uporabnikov in podatke o več kot 770.000 podjetjih v 190 državah, odštel 1,2 milijarde dolarjev. Japonci obljubljajo, da bo Glassdoor ostal poseben in ločen del njihovega podjetja. Transakcija bo izvedena z denarjem.

Glassdoor je bil ustanovljen leta 2008 v Kaliforniji. Izvršni direktor Robert Hohman, ki bo še naprej vodil stran, pojasnjuje, da je Glassdoor spremenil način, kako ljudje iščejo zaposlitev in kako podjetja rekrutirajo potencialne sodelavce. Po združitvi...

0 komentarjev

Žrtev napada običajni oznanitelj Kaspersky Lab

Slo-Tech - Običajno iz Kaspersky Laba poročajo o odkritih virusih, črvih in trojancih, ki jih te ali one obveščevalne službe uporabljajo proti drugim državam, podjetjem in organizacijam. To pot pa poročajo, da so bili tarča kar oni sami. Neznani napadalci, ki pišejo kodo, ki je sumljivo podobna izraelski kodi, so pred meseci vdrli v Kaspersky Lab. Škode za stranke k sreči ni, presenetljiva pa je dovršenost napada.

Za Stuxnet je sprejeto dejstvo, da so ga sestavili ameriški in izraelski obveščevalci z namenom sabotirati iranski jedrski program, pa je potem pobegnil v svet. Duqu, ki smo ga spoznali kmalu za tem, je najverjetneje plod izraelskih sil brez ameriške pomoči. Kos kode, ki je napade Kaspersky Lab, mu je tako podoben, da so ga...

7 komentarjev

Simda je naslednji uničen botnet

threatpost - V usklajeni akciji organov pregona v več državah je padel še en botnet, so sporočili z Interpola. Minuli teden so zasegli 14 nadzornih strežnikov, ki so bili nameščeni v ZDA, Rusiji, Luksemburgu, na Nizozemskem in Poljskem. Preostalih nadzornih strežnikov, ki so bili razpršeni v 14 državah, sicer niso zasegli, so pa blokirali dostop do domen, ki so vodile do njih.

Kot je pri tovrstnih akcijah že v navadi, so organi pregona sodelovali z zasebnimi partnerji, ki imajo ustrezno tehnologijo in znanje za lažjo identifikacijo strežnikov. Interpolu so pomagali Microsoft, Kaspersky Lab, Trend Micro ter japonski Inštitut za kibernetno obrambo.

Gre za botnet Simda, ki je ugonobil več kot 770.000 računalnikov v več kot 190 državah; najbolj so bile na udaru...

5 komentarjev

V evropsko-ameriški akciji razbili botnet Beebone

Slo-Tech - V usklajeni akciji so Evropolova enota EC3, nizozemska policija, ameriški FBI ter Kaspersky Lab, Shadowserver in McAfee uspeli razbiti botnet Beebone (znan tudi kot AAEH). Omenjeno omrežje je vključevalo vsaj 12.000 aktivnih računalnikov, bržkone pa še bistveno več. Na vrhuncu okužbe septembra lani jih je bilo 100.000. Odkrili so več kot pet milijonov primerov okužb v več kot 195 državah. Najbolj prizadete so bile Japonska, Indija in Tajvan.

Kot so pojasnili za Associated Press, je bila zlonamerna programska oprema v primeru Beebone zelo dovršena. Programska oprema se je posodabljala tudi do 19-krat dnevno, zaradi česar jo je bilo težko prepoznati. Okužbo sta vzdrževala dva modula za...

0 komentarjev

Europol in zasebni partnerji onesposobili botnet Ramnit

Europol - Europolova enota EC3 (European Cybercrime Centre) je v sodelovanju z Microsoftom, Symantecom in Anubis Networkom onesposobila botnet Ramnit, v katerem je sodelovalo več kot 3,2 milijona računalnikov. Policijske enote v Nemčiji, Italiji, Veliki Britaniji in na Nizozemskem so zasegle strežnike, ki so opravljali funkcijo nadzorno-krmilnih strežnikov, poleg tega pa so preusmerili več kot 300 domen, ki jih je botnet uporabljal za komunikacijo z okuženimi računalniki.

Kriminalna združba je računalnike v botnetu uporabljala za krajo osebnih in bančnih podatkov. Okuženi računalniki so nepridipravom pošiljali informacije o dogajanju na računalniku in podatke o uporabniku, ki so jih uspeli prestreči. Hkrati so okuženi računalniki z interneta prenašali dodatno škodljivo programsko...

0 komentarjev

Microsoft zasegel domene No-IP

Ars Technica - Microsoft je zasegel 23 domen, ki jih je uporabljalo podjetje Vitalwerks Internet Solutions, ki skrbi za znano storitev No-IP za zagotavljanje dinamičnih DNS-jev. V boju zoper dva kosa škodljive programske opreme z imenoma Bladabindi (NJrat) in Jenxcus (NJw0rm) je Microsoft izvedel radikalno potezo in povzročil težave več kot štirim milijonom legitimnih uporabnikov storitve No-IP.

V izjavi za javnost so v Microsoftu zapisali, da gre za izvršitev sodne odredbe, ki so jo dobili v postopku, ki so ga začeli 19. junija zoper kuvajtskega in alžirskega državljana ter Vitalweks. Omenjena sta pisca ali pa vsaj upravljavca naveden škodljive programske opreme, ki je uporabljala storitev No-IP za komunikacijo s krmilno-nadzornimi strežniki.

Dinamični DNS je eno izmed priljubljenih...

58 komentarjev

Microsoft, Europol in FBI oslabili botnet ZeroAccess

Krebs On Security - Microsoft je v sodelovanju z Europolom, policijski enotami za boj proti računalniškemu kriminalu iz Nemčije, Latvije, Luksemburga, Švice in Nizozemske in ameriškim FBI-jem pomembno oslabil botnet ZeroAccess, ki je v različnih oblikah prisoten že od leta 2009. V moderni obliki naj bi mesečno povzročil vsak 2,7 milijona dolarjev škode, okužil pa je več kot dva milijona računalnikov.

Microsoftova enota za boj proti kriminalu (Digital Crime Unit ali DCU) že dlje časa uspešno sodeluje z organi pregona, ki jim nudi strokovno podporo pri identificiranju in zasegu strežnikov ter njihovi izsleditvi. V preteklosti so tako že uspešno demontirali botnete Rustock, Nitol in delno Zeus, če omenimo le največje. Ta teden je Microsoft na sodišče vložil civilno tožbo zoper neznane storilce upravljavce botneta ZeroAccess,...

0 komentarjev

Stuxnet, DuQu, Flame, Madi, Gauss ... Rdeči oktober!

Secure List - Raziskovalci iz Kaspersky Laba so v sodelovanju z ameriškimi, romunskimi in beloruskimi CERT-i odkrili še eno ogromno prisluškovalno operacijo, s katero so neznani napadalci kompromitirali več tisoč računalnikov v Aziji in Evropi ter pet let neopaženo in neovirano kradli občutljive dokumente. Napade so poimenovali Rdeči oktober in po do sedaj zbranih podatkih niso povezani s Stuxnetom, DuQujem, Flamom, Madijem ali Gaussom, so pa primerljivo ali celo bolj dovršeni.

Preiskava se je začela lanskega oktobra, ko so nekatere stranke Kaspersky Lab opozorile na nenavadno vedenje svojih sistemov in odtekanje podatkov. Rezultati preiskave kažejo znano zgodbo. Neznani napadalci so že od leta 2007 vdirali v...

74 komentarjev