» »

Glassdoor prodan za 1,2 milijarde dolarjev

Glassdoor prodan za 1,2 milijarde dolarjev

Slo-Tech - Popularna spletna stran Glassdoor, na kateri lahko iščemo službo ali zgolj preverimo, kakšne so plače in vzdušje v kakšnem podjetju, se je prodala za eno največjih vsot v zgodovini. Japonski kadrovski gigant Recruit Holdings Co., ki ima 45.000 zaposlenih, je za stran, ki ima 59 milijonov aktivnih uporabnikov in podatke o več kot 770.000 podjetjih v 190 državah, odštel 1,2 milijarde dolarjev. Japonci obljubljajo, da bo Glassdoor ostal poseben in ločen del njihovega podjetja. Transakcija bo izvedena z denarjem.

Glassdoor je bil ustanovljen leta 2008 v Kaliforniji. Izvršni direktor Robert Hohman, ki bo še naprej vodil stran, pojasnjuje, da je Glassdoor spremenil način, kako ljudje iščejo zaposlitev in kako podjetja rekrutirajo potencialne sodelavce. Po združitvi z Recruit Holdings bodo lahko še hitreje inovirali in pomagali pri iskanju zaposlitev ter kandidatov. Hohman je Glassdor ustanovil skupaj z Richem Bartonom iz Zillowa in Timom Bessom iz Expedie. Stran je svoje življenje začela kot platforma za deljenje informacij o plačah, službi in okolju v podjetju, a je sčasoma prerasla v enega največjih trgov dela. Danes jo za iskanje kadrov uporablja 40 odstotkov podjetij z lestvice Fortune 500. Tako se stran tudi financira, saj podjetja za uporabo naprednih funkcij plačujejo naročnino.

Zanimivo je, da je Glassdoor sprva moral plačevati za informacije. Prvih 10.000 recenzij so ljudem plačali, prav tako so na začetku izvajali telefonske ankete, da so pridobili podatke o plačah. Kupili so tudi reklame na Facebooku, s katerimi so na svojo stran vabili zaposlene v Microsoftu, Facebooku, IBM-u in podobnih multinacionalkah. Toda ko je stran enkrat zaživela in presegla kritično maso uporabnikov in podatkov, je vse steklo in sedaj stran ustvarja dobiček.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Milijoni Salesforca za zmanjšanje plačnih razlik med programerji in programerkami

Oddelek: Novice / NWO
255158 (3559) 7982884e
»

Anketa o plačah v IT sektorju v Sloveniji

Oddelek: Programiranje
254584 (3331) SimplyMiha
»

Koliko stane računalniški inženir v ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21754550 (41113) AndrejO
»

V Silicijevi dolini najboljša plačila v Googlu, Facebooku in Applu

Oddelek: Novice / Ostale najave
104461 (3233) Unknown_001

Več podobnih tem