»

MobilePro 200E

vir: Nec
Nec - Ročni računalniki z operacijskim sistemom PocketPC so večinoma še vedno sorazmeroma velike naprave, še posebaj če jih hočemo spraviti v žep. Pri MobilePro 200E pa je drugače -- zaslon je 3,5-palčni, z ločljivostjo 240 × 320 pik in osvetljen od zadaj. Pri polni osvetlitvi je sicer vseeno malenkost temnejši od tistega pri HP iPaqu ali Dellovem Aximu, je pa precej izboljšan v primerjavi s prejšnjim modelom, NECovim E300. Ohišje je presenetljivo majhno, velik je namreč le 122 × 76 × 11 mm in tehta manj kot 130 gramov. V notranjosti pa kljub majhnosti skriva zelo zmogljivo zasnovo, saj je...

1 komentar

iPAQ serija 5000

Infosync - Po poročanju infoSynca naj bi HP izdal novo serijo dlančinikov iPAQ. Dlančniki še vedno nosijo Compaqovo ime, kljub združitvi s HewletPackardom. Pričakujemo jih lahko v začetku leta 2003 (v Sloveniji seveda kasneje), na voljo pa bo 6 modelov katerih specifikacije zaenkrat večinoma ostajajo neznanka.

Uspelo jim je izvedeti, da naj bi nekateri modeli omogočali GPS, GSM/GPRS in WLAN (seveda ena od teh lastnosti na model). Seveda bo vključen BlueTooth in IrDa. Količina pomnilnika pa bo v dražji različici 128MB, v cenejši pa 64MB. Klik!

3 komentarji

Dlančniki z igricami

Slo-Tech - Naslednjo novico nam je poslal MorpheusX:

Kot nekateri veste, se namerava Sega umakniti iz igričarske hardware scene in se osredotočiti na izdelovanje iger. Tu sem zasledil informacijo, da se Sega namerava povezati s Synovial Inc. s pomočjo katerega bo izdelovala igre za popularne dlančnike in njihove operacijske sisteme. Sega tako namerava klasike, kot so Sonic The Hedgehog prenesti na dlančnike. Po zgodbi sodeč, naj bi bila prva skupna igra firm imenovana Virtual Game Gear, ki naj bi delovala na Pocket PC-jih kot je Compaq-ov iPAQ.

1 komentar

Yopy

Linux Today - Linux postaja vedno pomembnejši player tudi na področju PDAjev. Po Agendi V3 je v proizvodnji fazi tudi Yopy. Stvar je enakega ranga kot iPAQ - 206Mhz StrongARM, 32Mb RAM, 16Mb Flash, CF-II slot, ima pa tudi 240x320 display, ki ima za razliko od iPAQa 16bpp. Stvar je out of the box Linux - ima kernel 2.2.14 in W Window system, ampak pravijo, da bo v naslednji različici imela 2.4 kernel in X...

0 komentarjev