»

Twitter bo tudi po pandemiji delal od doma

Buzzfeednews - Od začetka pandemije covida-19, ki je poskrbel za največji obseg dela od doma, se pričakuje, da bodo delodajalci ugotovili, da bi lahko zaposlenim delo na daljavo omogočili tudi sicer. Twitter je eno prvih podjetij, ki je to javno potrdil. Izvršni direktor Jack Dorsey je danes v okrožnici zaposlenim sporočil, da bodo tudi po koncu pandemije smeli delati od doma, če bodo želeli (in če bo delo to dopuščalo).

Vodja kadrovske službe Jennifer Christie je povedala, da Twitter po koncu pandemije verjetno ne bo nikoli več imel enake strukture dela. Zaposleni, ki niso želeli delati na daljavo, bodo ugotovili, da jim to ustreza. Vodje, ki niso verjeli, da lahko svoje ekipe vodijo na daljavo, bodo imeli drugačno perspektivo, je še dodala. Twitter je sicer že pred pandemijo napovedal, da želijo delo spremeniti tako, da bo bolj razdeljeno, sedaj pa jih je koronavirus v to hitreje prisilil. Prav tako bodo vsi, ki bodo delali od doma, dobili 1000 dolarjev za nakup ustrezni potrebščin.

...

14 komentarjev

Yahoo ukinja prijavo z Googlovimi in Facebookovimi računi

Slo-Tech - Yahoojeva nova izvršna direktorica Marissa Mayer se ne šali in se je resno lotila preurejanja podjetja, ki mu je ob njenem nastopu funkcije manjkalo talenta. Poleg nakupovanja podjetij, med katerimi je bil največji seveda Tumblr, je Mayerja poskrbela za svež dotok talentiranih inženirjev in zajezitev odhajanja najboljših. Takrat je Mayerjeva precej zaskrbljeno ugotovila, da delo v Yahooju ni imelo ustreznega "kul faktorja", kar je katastrofa za IT-velikana.

Tudi prevzeta...

20 komentarjev

Tudi Hewlett-Packard ukinja delo od doma

AllThingsD - Hewlett-Packardova izvršna direktorica Meg Whitman je začela ukinjati delo od doma, ki je bilo tudi v HP-ju pogosta praksa. Toda v nasprotju z Yahoojem, ki je spremembo uvedel skorajda čez noč in brez izjem, zaradi česar so med zaposlenimi sprožili pravi revolt, Whitmanova uporablja mehkejše prijeme.

Spomnimo, da je Yahoojeva izvršna direktorica Marissa Mayer ob nastopu funkcije dobila težko nalogo, da podjetje reši pred zatonom v nepomembnost (manj pesniško temu pravimo upad tržnega deleža, znižanje dobičkonosnosti in v skrajnem primeru stečaj). Eden izmed pomembnih aspektov je tudi občutek pripadnosti kolektivu, ki se je v Yahooju razvodenel. Da bi ga povečala, je Mayerjeva odredila...

47 komentarjev

Yahoo si ogleduje Hulu

Slo-Tech - Le nekaj dni po najavi 1,1-milijardnega nakupa Tumblrja je Yahoo objavil novo prevzemno namero. Začeli so si ogledovati podjetje Hulu, ki na ameriškem trgu omogoča distribuiranje in predvajanje video vsebin po izbiri.

Pri tem Yahoo še zdaleč ni edini snubec za to podjetje. Poleg njega se za nakup zanimajo še Directv, Time Warner Cable, William Morris Endeavor in PE backer Silverlake, KKR, Guggenheim Digital ali The Chernin Group. Že v začetku tega meseca sta se Yahoojeva izvršna direktorica in operativni direktor sestala s predstavniki podjetja, kjer so si ogledali poslovanje in razpravljali o morebitnem prevzemu. Yahoo je namreč poizkusil kupiti tudi video stran Dailymotion, a je...

10 komentarjev

Yahoojeva ukinitev dela od doma nujna

The New York Times - Na spletu še vedno precej odmeva odločitev Yahoojeve izvršne direktorice, da od junija prepove delo od doma. Ker je bilo objavljenih mnogo študij, ki kažejo na prednosti tovrstne ureditev, je na prvi pogled odločitev Marisse Mayer presenetljiva. A Mayerjeva se ne odloča na podlagi navdiha, ampak suhoparnih številk in dejstev (kar so jo recimo nekateri zaposleni v Googlu zamerili, ko je iz statistike odločala, kateri dizajn začetne strani bodo uporabili, a pristop je deloval).

Yahoo je imel pred prihodom Mayerjeve cel kup problemov in njena naloga je te probleme odstraniti. Podjetje, ki je bilo včasih sinonim za iskanje po internetu, se je v zadnjem desetletju izgubilo. Prehitel jih je...

55 komentarjev

V Yahooju nič več dela od doma, zaposleni besni

AllThingsD - O delu od doma z uporabo modernih telekomunikacijskih smo pisali že večkrat. Študije in nekateri primeri iz prakse kažejo, da čeprav v tem primeru nimamo šefa, ki nam lahko vsak trenutek stopi v pisarno, storilnost naraste. Ljudje niso le učinkovitejši, ampak tudi delajo več, podjetje pa privarčuje pri obratovalnih stroških za delovne prostore. Pričakovali bi torej, da bodo podjetja zelo zagreta za to vrsto dela, a realnost ni tako enostavna. Yahoo je eno izmed podjetij, ki delo od doma celo ukinja.

Yahoojeva izvršna direktorica Marissa Mayer je zaposlenim poslala okrožnico, v kateri jih obvešča, da bo od junija delo na domu preteklost. To je...

34 komentarjev

Marissa Mayer nova Yahoojeva izvršna direktorica

The New York Times - Dva meseca po odstopu Yahoojevega izvršnega direktorja Scotta Thompsona zaradi zavajanja glede svoje izobrazbe je podjetje dobilo novo izvršno direktorico. Položaj, ki so ga v zadnjih treh letih zasedali trije ljudje (Jerry Yang, Carol Bartz in Scott Thompson), bo od danes dalje v rokah Marisse Mayer. Ta je doslej dolgih 13 let službovala v Googlu, ki se mu je pridružila daljnega leta 1999 kot 20. zaposlena. Vodila je Googlove iskalne produkte, kjer je bila zadolžena za videz (Gmaila, Google News, Google Maila itd.) in v zadnjem času bila namestnica vodje oddelka za Google Maps in lokalizacijo. Ves čas je bila eden izmed redkih prepoznavnih obrazov Googla.

Imenovanje 37-letne Mayerjeve, po izobrazbi računalniške inženirke s Stanforda, je nekoliko presenetljivo, saj se...

6 komentarjev

Facebook in Yahoo zakopala bojno sekiro, okrepila partnerstvo

PC World - Marca se je med Facebookom in Yahoojem pošteno zaiskrilo, saj je Yahoo vložil tožbo proti prvemu zaradi domnevnih kršitev številnih patentov in zahteval plačilo visoke licenčnine. Facebook je kmalu zatem z nakupom pri IBM-u odebelil svoj patentni portfelj in vložil nasprotno tožbo. Podjetji sta ugotovili, da se nima smisla prepirati, zato sta se poravnali in odstopili od vseh tožb. Šli sta še korak dlje in naznanili novo tesno partnerstvo, od katerega si obetata veliko koristi. Prenosa denarja pri poravnavi ni bilo.

Yahoo in Facebook sta se sporazumela in sporazum sta potrdila tudi upravna odbora obeh podjetij, da bosta drugo drugemu navzkrižno licencirali sporne patente. Čeprav je Yahoojev patentni portfelj občutno...

1 komentar

Delo od doma: kup motenj, a še vedno večja storilnost

Slo-Tech - Aprila smo pisali o pilotskem projektu britanskega telefonskega operaterja, ko en dan v tednu velika večina zaposlenih dela od doma. Mnenja in študije o učinkovitosti in prednostih tovrstnega dela so deljena, zato so se Britanci odločili enostavno preizkusiti, kako se bo sprememba izkazala v praksi. K temu so jih seveda dodatno vzpodbudile prihajajoče olimpijske igre v Londonu, ki bodo metropolo za nekaj tednov prometno ohromile. Britanski rezultati so bili tedaj zelo pozitivni, podobno pa ugotavljajo tudi v ZDA.

Študijo je naročilo znano podjetje Citrix, ki proizvaja opremo...

73 komentarjev

Thompsonovo zavajanje o izobrazbi odneslo kadrovnico

ComputerWorld - Prejšnji teden se je razkrilo, da Yahoojev izvršni direktor nima diplome iz računalništva, ampak zgolj iz poslovodenja. To za izvršnega direktorja ne bi bila nobena ovira, če bi to priznal, a je Scott Thompson javnost, delničarje in celo regulatorja trga vrednostnih papirjev zavajal z navajanjem diplome iz računalništva med svojo izobrazbo. Upravljavec velikega hedge sklada Third Point, ki ima v Yahooju šestodstotni delež, je s tem ustvarjal medijski pritisk na Yahoojevo vodstvo.

Odzivi podjetja so milo rečeno nenavadni. Thompson je zaposlenim v podjetju poslal okrožnico, v kateri se je opravičil za težave. Zapisal je, da upravni odbor težavo že preiskuje in da z njim sodeluje,...

24 komentarjev