»

Kriptomenjalnica zaradi smrti ustanovitelja z zaklenjenimi 190 milijoni kanadskih dolarjev

[dodaj]

Slo-Tech - Kanadska kriptomenjalnica QuadrigaCX, ki ima sicer različne operativne in pravne težave, je po vsej verjetnosti izgubila 190 milijonov kanadskih dolarjev, ker je njen ustanovitelj in direktor umrl s šifriranim prenosnikom. Gerry Cotten je v Indiji za posledicami Crohnove bolezni umrl že decembra, a podrobnosti so na dan prišle šele sedaj.

QuadrigaCX je imela večino sredstev shranjenih v denarnici, ki ni povezana v internet (cold wallet), kar je običajna dobra varnostna praksa. Toda kot se je izkazalo, je bila izvedba zelo površna. Denarnica je bila na prenosnem računalniku, do katerega je imel dostop le Cotten. Vsebina je šifrirana, geslo pa ni bilo znano nikomur drugemu niti ni nikjer zapisano. Cottenova vdova je sodišču pojasnila,...

71 komentarjev

Ukradli šifrirana gesla 2,4 milijona uporabnikov Blura

Slo-Tech - Podjetje Abine, ki ponuja priljubljeni upravljalnik gesel Blur in storitev za zaščito zasebnosti na spletu DeleteMe, je potrdilo, da je bilo žrtev hekerskega vdora. Zanj so izvedeli 13. decembra, ta teden pa se je zaključila interna preiskava incidenta, so sporočili. Hekerji so pridobili dostop do datoteke, ki je vsebovala nekatere podatke o uporabnikih Blura izpred 6. januarja 2018. Prizadetih je 2,4 milijona uporabnikov.

Konkretno, odtujeni so bili naslednji podatki uporabnikov, ki so se registrirali pred navedenim datumom: vsi elektronski naslovi, nekaj lastnih imen, nekaj namigov za geslo (le za uporabnike starejše storitve MaskMe), IP-ja zadnjega in predzadnjega dostopa v vsak uporabniški račun, vsa šifrirana gesla za uporabo Blura. Najbolj problematično je prav slednje, a v podjetju...

0 komentarjev

Hekerji vdrli v več sto računov na Instagramu

Slo-Tech - V zadnjih dneh je več sto uporabnikov Instagrama ugotovilo, da so jim hekerji vdrli v račun, a pri tem niso povzročili večje škode. Spremenili so jim uporabniška imena in profilne fotografije, poleg tega pa so zamenjali tudi elektronske naslove in telefonske številke, da so otežili prevzem računov. Po drugi strani pa niso izbrisali nobenih fotografij ali dodali novih.

Primerov je več, nekateri so se javili na Twitterju, drugi so odprli tudi teme na Redditu. Na Talkwalkerju so zaznali 5000 tvitov o vdoru, ki jih je objavilo 899 računov na Twitterju, kar priča o več sto, potencialno pa več tisoč vdorih. Instagram, ki ima več kot...

20 komentarjev

TeamViewer nedosegljiv, vdor kljub pričevanjem uporabnikov zanikajo

reddit - Čudne reči se dogajajo s strežniki priljubljene programske opreme za oddaljen nadzor računalnikov TeamViewer, saj so se spletni forumi nenadoma napolnili s poročili jeznih uporabnikov, ki so jim napadalci vdrli v računalnike prek TeamViewerja in olajšali bančne račune. TeamViewer je sporočil zgolj, da so imeli nekaj tehničnih težav z nedosegljivostjo zaradi napada DDoS, ki pa da so jih doslej odpravili. O vdoru pa niti besedice, saj zatrjujejo, da so si za morebitne nepooblaščene dostope krivi uporabniki sami, če so uporabljali lahka ali kod drugod že izkoriščena gesla.

Toda tudi uporabniki, ki so imeli nastavljeno dvostopenjsko preverjanje pristnosti in unikatna generirana gesla, so bili med žrtvami napada. Zgodbe uporabnikov so si zelo podobne, in sicer so...

53 komentarjev

Vdora v Spotify in Avast

Slo-Tech - Naslednji spletni strani, ki sta se znašli na seznamu vdorov, sta Spotify in Avast. Spotify je sporočil, da so zaznali nepooblaščen dostop do podatkovne baze z uporabniškimi podatki. Preiskava je za zdaj pokazala, da naj bi bil prizadet en sam uporabniški račun, o katerem so napadalci uspeli pridobiti osebne podatke, ne pa gesla ali finančnih podatkov. Večje nevarnosti za uporabnike naj ne bi bilo, so pa vseeno napovedali nadgradnjo aplikacije Spotify za Android (ostale verzije ostajajo nespremenjene), ki bo poskrbela za dodatno varnost.

Precej boljši izplen pa so imeli hekerji pri napadu na forume proizvajalca varnostnih rešitev Avast, so sporočili iz podjetja. Tu naj bi bilo...

16 komentarjev

Hekerji vdrli v Ebay, priporočljiva zamenjava gesel

Slo-Tech - Zaradi vdora za zdaj še neznane vrste in obsega je spletni velikan Ebay pozval vse svoje uporabnike, naj čim prej zamenjajo svoja gesla. Napadalci neposredne škode uporabnikom naj ne bi povzročili, a je za vsak primer priporočljiva zamenjava gesel.

Ebay sporoča, da so neznani napadalci uspeli pridobiti dostop do šifrirane podatkovne baze gesel. Najprej so dobili dostop do prijavnih podatkov nekaj Ebayjevih zaposlenih - podrobnosti še niso znane - ki so jih potem izkoristili za nadaljnji dostop do sistema. Ebay zatrjuje, da so finančni podatki, zlasti številne kreditnih kartic, shranjene na drugi lokaciji in niso bile predmet vdora. Prav tako za zdaj še niso zaznali nobenih zlonamernih transakcij, ki bi jih bilo moč povezati s tem vdorom.

Podrobnosti o vdoru še pričakujemo, je pa znano,...

68 komentarjev

Vdor v Cupid Media razkril 42 milijonov nezaščitenih gesel

Krebs On Security - Na internetu se je znašla datoteka z zbranimi uporabniškimi imeni, elektronskimi naslovi, rojstni datumi in gesla, ki pripada spletni strani za internetne zmenke Cupid Media. Napad se je zgodil že januarja letos, a o njem niso obvestili medijev. Dodatno težavo povzroča dejstvo, da so bila gesla shranjena v nezaščiteni obliki (plain-text).

Datoteko z 42 milijoni vnosov so našli na istih strežnikih, kamor se hekerji priobčili tudi pridobljene podatke v napadu na Adobe. Strokovnjak za varnost Brian Krebs, ki je v začetku novembra stopil v stik s prizadeto avstralsko stranjo, da bi izvedel...

14 komentarjev

Vdor v Adobe razkril veliko površnost

Sophos - Adobe je oktobra priznal vdor v svoje strežnike, ki naj bi mu odnesel izvorno kodo nekatere programske opreme in 2,9 milijona šifriranih gesel, uporabniških imen in elektronskih naslovov strank. Izkazalo se je, da je Adobe zelo podcenil resnost vdora. Sophos Security ugotavlja, da so nepridipravi uspeli ukrasti 153 milijonov kosov uporabniških podatkov, s čimer se vdor uvršča med največje v zgodovini.

Prve ocene so bile sicer 38 milijonov gesel, a je številka potem zrasla na 153 milijonov. Adobe vztraja pri oceni 38 milijonov in dodaja, da so napadalci dobili podatke z veliko zastarelih, neaktivnih in testnih računov, a to niti ni pomembno. Na internetu se je namreč znašla 10 GB velika datoteka, ki ima 153 milijonov vnosov.

V njej...

19 komentarjev

Vdor v Adobe prizadel tri milijone uporabnikov, odtujena tudi izvorna koda izdelkov

Slo-Tech - Adobe je sporočil, da so bili žrtve hekerskega napada, v katerem so napadalci odtujili osebne podatke treh milijonov uporabnikov in pridobili dele izvorne kode za številne Adobove izdelke.

Napadalci so dobili dostop do uporabniških imen in šifriranih gesel uporabnikov. Poleg tega so izmaknili še šifrirane številke plačilnih kartic z datumi veljavnosti in ostale informacije, ki se shranijo pri izvedbi plačila. Prizadetih je 2,9 milijona uporabnikov. Adobe sicer zatrjuje, da je bila vsebina šifrirana in da so možnosti za zlorabo minimalne.

Kljub temu bodo ponastavili gesla vseh prizadetih uporabnikov, ki bodo po elektronski pošti prejeli navodila za izbiro novega gesla. Priporočajo tudi menjavo gesel na drugih straneh, kjer so uporabljali isto geslo (škodljiva praksa reciklaže gesel). Komur so...

21 komentarjev

Sirski hekerji napadli Washington Post, Time in CNN

Washington Post - Predvčerajšnjim in včeraj so bile večje novinarske hiše tarče napadov Sirske elektronske vojske, ki je imela letos že obilico dela, saj so napadali račune novinarskih hiš na Twitterju in njihove spletne strani. Mimogrede so tudi povzročili nekajminuten upad borznih indeksov, kar bi načeloma lahko izkoristili za precejšnjo obogatitev. Sedaj so se lotili Washington Posta, Tima in CNN-a.

Najprej o incidentu, ki z napadom ni povezan. Spletne strani The New York Timesa so bile v sredo celo nedosegljive več kot tri ure, a NYT zagotavlja, da ni šlo za vdor ali napad, temveč tehnične težave. Čeprav so nekatere strani poročale, da je razlog hekerski napad, je NYT to zanikal. Njihov tiskovni predstavnik je zatrdil, da je šlo za...

2 komentarja

257. Solomonov seminar / twitter

Slo-Tech - Ta petek, 21. junija ob 10h bo v veliki predavalnici IJS (prvo nadstropje glavne stavbe) potekal 257. Solomonov seminar, še eno v seriji predavanj o umetni inteligenci in drugih splošnih tematikah iz sveta računalništva in informatike.

Organizatorji iz laboratorija za umetno inteligenco pri IJS bodo gostili Aleka Kolcza iz ameriškega podjetja Twitter, ki bo predstavil, kako Twitter deluje v smislu infrastrukture ter kateri so glavni izzivi, s katerimi se sooča pri tem. Predavanje bo zanimivo za vse, ki jih zanima tehnično...

1 komentar

Vdor v Drupal prizadel milijon uporabnikov

Ars Technica - V sredo zvečer je spletna stran Drupal objavila, da so bili žrtev hekerskega napada, ki je prizadel milijon uporabnikov, saj so napadalci pridobili nekatere njihove osebne podatke. Sedaj je znanega več. Zaradi ranljivosti v tretjem programu, ki je bil nameščen na strežniku Drupal.org, so napadalci lahko pridobili naslednje podatke: uporabniška imena, elektronske naslove, državo bivanja in zgoščena vrednost (hash) gesla. Vsa gesla so bila shranjena zgoščeni (hashed) obliki z dodanimi naključnimi biti (salted), tako da neposredne nevarnosti za razbitje gesel ni. Samo nekaj starejših gesel na podstraneh je bilo le zgoščenih, a brez naključnih bitov.

Napadalci so dostop pridobili prek podstrani association.drupal.org, ki jo...

8 komentarjev

Napadi na Twitter novinarskih hiš se nadaljujejo

BBC - Prejšnji teden smo pisali o vdoru v Twitterjev račun tiskovne agencije Associated Press, ki ga je zagrešila Sirska elektronska vojska. Objavili so lažno sporočilo o bombnem napadu v Beli hiši in poškodovanem predsedniku, kar je borzne indekse spodrezalo za sedem minut, preden so se vrnili v ustaljene kolesnice. To pa ni bil niti osameli napad na Twitter niti edini napad Sirske elektronske vojske.

Ta je sedaj uspešno vdrla tudi v Twitterjev račun britanskega časnika Guardian in začasno pridobila nadzor nad številnimi kanali, med njimi, denimo, @GuardianBooks, @GuardianTravel in @GuardianFilm. Napadi se nadaljujejo tekom dneva, taktika...

0 komentarjev

Napad na LivingSocial razkril 50 milijonov elektronskih naslovov

SecurityWeek - S spletne strani LivingSocial, ki ponuja kupone za ugodne nakupe in deluje podobno kot Groupon, so sporočili, da so bili včeraj žrtve obsežnega hekerskega napada. Neznani napadalci so pridobili dostop do osebnih informacij več kot 50 milijonov uporabnikov, med drugim imena, elektronske naslove, rojstne podatke in podatke o geslih. Slednja so bila shranjena v zgoščeni (hash) obliki z različnimi vrednostmi salt. To bo razbijanje gesel precej otežilo, a ga ne more v celoti zavreti. Zaradi tega so na strani uporabnike že pozvali k zamenjavi prijavnih podatkov ter zamenjavo gesel na ostalih straneh, če slučajno uporabljajo isto geslo kot za LivingSocial. Bančni podatki oziroma številke...

2 komentarja

Vdor v Twitter in lažna vest povzročila paniko na borzi

Slo-Tech - Včeraj se je na ameriških borzah spet zgodil zanimiv incident, ki je za nekaj časa izbrisal več kot tisoč milijard dolarjev premoženja, preden se je to pojavilo nazaj (podoben flash crashu iz leta 2010). Dobro obveščeni ali pogumni borzni posredniki so lahko zaslužili milijone, preden je javnost ugotovila, kaj se dogaja. Vso zgodbo pa je zakuhal Twitter. Deset minut po začetku incidenta je bilo že vse po starem, le nekateri so bili precej bogatejši.

Okrog 13. ure po lokalnem času se je na Twitterjevem računu tiskovne agenciej Associated Press (AP) pojavilo sporočilo, da sta v Beli hiši odjeknili dve eksploziji, ki sta tudi poškodovali ameriškega predsednika. Ker je AP spoštovanja vreden vir, so se na borzi takoj stresla tla, indeks Dow Jones pa je...

50 komentarjev

Twitter se podaja v glasbene vode

Slo-Tech - V petek je Twitter dokončno kupil stran We Are Hunted istoimenskega podjetja iz San Francisca, kjer so lahko uporabniki odkrivali nepoznano glasbo. Pajki s strani so ves čas brskali po spletu, da so odkrivali novo popularno glasbo, uporabnikom pa je nudila stalen tok (stream) glasbe. Prevzemno namero je Twitter najavil že lani, sedaj pa je prevzem dokončan.

Tako se je na strani We Are Hunted znašel Twitterjev logotip modrega ptiča in obvestilo o prevzemu, zraven pa opravičilo, da več o prihajajoči storitvi še ne morejo razkriti. Prav tako je na internetu vzniknila stran music.twitter.com, kjer razen oznake #music, modrega logotipa in okna za prijavo ni nič drugega. Ob prijavi se zažene aplikacija, ki od uporabnika terja dovoljenje za dostop do Twitterjevega računa in...

4 komentarji

Napadi se vrstijo: Twitter, Facebook, Apple ... Microsoft

TechNet - Čedalje daljšemu seznamu podjetij, ki so bile tarče in žrtve napadalcev zaradi ranljivosti v javi, se pridružuje še Microsoft. Po Twitterju, Facebooku in Applu so namreč še iz Redmonda sporočili, da so napadalci uspeli pridobiti nepooblaščen dostop do nekaterih računalnikov v njihovem podjetju.

Kot so zapisali na blogu, so odkrili okužbe na nekaterih računalnikih v svoji enoti za Mac. Napadalci naj ne bi bili dobili nobenih občutljivih informacij ali osebnih podatkov strank in uporabnikov, so še zatrdili. Napada niso razkrili prej, ker bi to škodilo interesom preiskave. Časovno pa sovpada z napadi na Twitter, Facebook in Apple, tako da gre zelo verjetno za delo istih napadalcev. Še dodatno k temu napeljuje analiza, ki kaže,...

9 komentarjev

Kitajska hekerska skupina APT1 je vojaška Enota 61398

Tarče APT1

The Economist - Čeprav Kitajska redno in vztrajno zanika hekerske napade, katerih jo obtožujejo zahodne države, se dokazi o kitajski vpletenosti kar kopičijo. Danes je svoje poročilo predstavila skupina Mandiant, ki med raziskuje varnost časopisnih hiš, za katere se je letos izkazalo, da so že lep čas tarča kitajskih hekerjev. Mandiant predstavlja nove dokaze, da kitajska vlada ni le naročnik teh napadov, ampak da jih financira in da so mnogi plod hekerske enote v kitajski vojski. Kitajsko zunanje ministrstvo očitke zavrača, češ da gre za obtožbe brez osnove, ki so neodgovorne in neprofesionalne.

Preiskovali so predvsem skupino APT1, ki so ji nadeli ime po načinu napada (Advanced Persistent Threat), ki ga večinoma uporablja. Takih skupin...

39 komentarjev

Tudi Facebook žrtev napada, a brez škode za uporabnike

Facebook - Dva tedna po odkritju napada na Twitter je tudi Facebook priznal, da je bil žrtev enakega napada. Pred približno mesecem dni so odkrili, da so napadalci preko iste ranljivosti kakor v primeru Twitterja uspeli pridobiti dostop do Facebookovega sistema. Tudi to pot so napadalci zaposlenim poslali elektronsko pošto, ki je vsebovala povezavo do zlonamerne strani. Slednja je izkoriščala znano ranljivost v Oraclovi Javi, tako da je že sam obisk strani zadostoval za okužbo računalnika. Še več, omenjena ranljivost Javi ne zahteva niti tega, saj lahko ustrezna koda za Javo samodejno prenese zlonamerni program, ne da bi uporabnik sploh kam odpotoval. V konkretnem primeru je nekaj zaposlenih obiskalo stran za razvijalce mobilnih aplikacij, ki je bila okužena, tako da je uspela zaobiti peskovnik v...

14 komentarjev

Twitter dobiva izboljšane varnostne ukrepe

Ars Technica - Twitter bo dobil izboljšane varnostne ukrepe za prijavo, ki naj bi zmanjšali možnost zlorab, so sporočili po petkovem razkritju napada. Da bi karseda zmanjšali škodo, ki jo lahko napadalci v podobnih situacijah povzročijo, bo prijava v Twitter odslej tudi dvostopenjska. Podoben sistem že imajo Gmail, Dropbox, Microsoft ...

Kmalu po odkritju vdora so se pojavila odprta delovna mesta pri Twitterju, kjer iščejo inženirje za razvoj in implementacijo dodatnih varnostnih ukrepov. Za prijavo prek aplikacij v mobilnih napravah ali drugih spletnih straneh Twitter ta hip uporablja OAuth, medtem ko se neposredna prijava vrši prek SSL. Ti ukrepi preprečujejo napade z neposrednim prestrezanjem, niso pa uporabni proti MITM-napadom.

Zato bo sedaj Twitter dobil dvostopenjsko preverjanje...

5 komentarjev

Twitter napaden, ukradenih 250.000 gesel

vir: Twitter
Twitter - Twitter je včeraj zvečer objavil, da so bili v preteklem tednu žrtev hekerskih napadov, ki so jim odnesli "omejene osebne informacije" 250.000 uporabnikov. V tem tednu so odkrili nenavaden vzorec dostopa do njihovih storitev, za katerega se je po pregledu izkazalo, da gre za nepooblaščen dostop ozira vdor. Napad so takoj po odkritju uspeli preprečiti, a so hekerji v vmesnem času vseeno pridobili nekatere podatke.

Twitter ima 140 milijonov uporabnikov, od katerih jih je prizadetih 250.000. Napadalci so uspeli pridobiti uporabniška imena, elektronske naslove, žetone za sejo in šifrirana gesla. Zaradi tega je Twitter ponastavil gesla za vse prizadete uporabnike in jim preklical vse piškotke. Ti bodo na svoj elektronski naslov prejeli povezavo, kjer si bodo izbrali novo geslo in se ponovno prijavili. Stara gesla ne delujejo več. Kdor je...

10 komentarjev

Kitajski hekerji napadajo ameriške časnike in iščejo kitajske vire

The New York Times - Kitajski hekerji v vladni službi ne napadajo le ameriških vojaških sistemov, strateško pomembnih obratov in multinacionalk, temveč tudi časnike. V zadnjem času sta bila prizadeta The New York Times in The Washington Street Journal, v preteklih letih pa tudi številni drugi.

Kot ugotavlja The New York Times, so kitajski hekerji v zadnjih štirih mesecih intenzivno napadali njihove sisteme. Napadi so se začeli 25. oktobra, ko so pisali o sumljivem bogastvu novega kitajskega premierja Vena Džjabaoja in njegovih sorodnikov, ki obsega več milijard dolarjev. Analiza napadov je pokazala, da so uporabljali metode, ki so bile že v preteklosti podpis kitajskih vladnih hekerjev. Napadi naj bi izvirali z iste univerze, kjer so se...

9 komentarjev

Sony zaradi predlanskega vdora oglobljen v Veliki Britaniji

BBC - Britanski informacijski pooblaščenec je Sonyju izrekel 250.000 funtov globe zaradi napada na Sonyjevo omrežje PSN (PlayStation Network) leta 2011. V napadu, ki se je izkazal za precej resnejšega od prvotnih ocen, je bilo odtujenih ogromno osebnih podatkov naročnikov, kar je tudi razlog za izrek globe.

Informacijski pooblaščenec David Smith pojasnjuje, da je Sony nepotrebnemu tveganju izpostavil imena, naslove, elektronske naslove, gesla, številke kreditnih kartic, rojstne podatke in druge osebne podatke, ki so mu jih v dobri veri zaupali uporabniki. Sony je z malomarno zaščito prekršil Data Protection Act. Preiskava je namreč odkrila, da se bil Sony napadu mogel izogniti, če bi uporabljal svežo programsko opremo in če bi svoje omrežje...

4 komentarji

Hotmail gesla kar po domače rezal na 16 znakov

Ars Technica - Z gesli je križ. Njihovo hranjenje v tekstovni obliki je najhujša napaka, ki jo lahko spletna stran zagreši (v sosednji novici poglejte, kako se je to maščevalo IEEE-ju), a še zdaleč ne edina. Microsoft je priznal oziroma je bil zasačen, da je njihova storitev Hotmail zadnjih nekaj let uporabnike zavajala, kako varna so njihova gesla.

Za dostop do Hotmaila je bilo treba izbrati geslo, ki na videz ni bilo omejeno v dolžino. Večina uporabnikov seveda pozna ustaljeno formulo, da k varnosti gesla prispevata njegova nepredvidljivost oziroma unikatnost ter dolžina. S pametno izbiro...

80 komentarjev

Objavljenih osem milijonov elektronskih naslov in gesel s strani Gamigo

Forbes - Pet mesecev po februarskem napadu na nemško stran Gamigo so na splet priromali uplenjeni podatki. Neznan napadalec z vzdevkom 8in4ry_Munch3r je konec februarja uspešno kompromitiral strežnike tega nemškega založnika masivno-večigralsko spletnih iger domišljijskih vlog (MMORPG), zaradi česar so v začetku marca svojim strankam poslali obvestilo, naj zamenjajo svoja gesla na njihovi strani in drugod, če so slučajno uporabljali ista. Zgodba je počasi potihnila, saj se nekaj mesecev ni zgodilo nič niti ni kazalo, da bi bili zbrani podatki zlorabljeni.

V začetku julija pa so hekerji pokazali sadove svojega dela, piše Forbes. Na forumu InsidePro so objavili pol gigabajta težko zbirko več kot...

4 komentarji

Hekerji napadli Android Forums in Nvidio

vir: ZDNet
ZDNet - V zadnjih dneh so bili hekerjev očitno nadpovprečno aktivni, saj se poročila o vdorih na spletne stran in odtujitvah uporabniških podatkov kar vrstijo. Po uspešnem napadu na Yahoo! Voices sta novi žrtvi Android Forums in Nvidia.

Phandroid je potrdil, da so neznanci napadalci kompromitirali njihove strani Android Forums, pri čemer so pridobili uporabniška imena, elektronske naslove, IP-naslove in zgoščene vrednosti (hashed) gesel. Forum je imel dober milijon članov, ogroženi pa so vsi. Administratorji so že zagotovili, da je bila ranljivost, ki so jo napadalci izkoristili (varnostna luknja v forumu vBulletin), zakrpana in da so uvedli še nekaj dodatnih varnostnih ukrepov za vsak primer. Verjamejo, da so napadalci v prvi vrsti želeli pridobiti čim več elektronskih naslovov, ki jih preprodajo...

14 komentarjev

Hekerji dobili pol milijon gesel uporabnikov Yahoo! Voices

vir: ZDNet
ZDNet - Hekerska skupina z vzdevkom D33ds Company je napadla Yahoojevo storitev Yahoo! Voices in pridobila uporabniška imena in gesla več kot 450.000 uporabnikov. Svoje besede so podkrepili tudi z dejanji, in sicer so pridobljene podatke javno priobčili. V tekstovni obliki so objavljena tudi gesla, kar pomeni, da jih Yahoo ni hranil šifrirano. Napadalci so zapisali, da so Yahoo želeli le opozoriti na malomarno varnost in da ne gre za grožnjo. Ali ste med prizadetimi, lahko preverite na posebej v ta namen postavljenih straneh.

Yahoo je potrdil, da se je vdor zgodil, a poizkušajo škodo prikazati kot minimalno. V izjavi za javnost so zapisali, da datoteka z ukradenimi podatki izvira s starega sistema Yahoo! Contributor Network, ki ga je Yahoo dobil s prevzemom Associated Content. Trdijo, da je med...

16 komentarjev