» »

Sirski hekerji napadli Washington Post, Time in CNN

Sirski hekerji napadli Washington Post, Time in CNN

Washington Post - Predvčerajšnjim in včeraj so bile večje novinarske hiše tarče napadov Sirske elektronske vojske, ki je imela letos že obilico dela, saj so napadali račune novinarskih hiš na Twitterju in njihove spletne strani. Mimogrede so tudi povzročili nekajminuten upad borznih indeksov, kar bi načeloma lahko izkoristili za precejšnjo obogatitev. Sedaj so se lotili Washington Posta, Tima in CNN-a.

Najprej o incidentu, ki z napadom ni povezan. Spletne strani The New York Timesa so bile v sredo celo nedosegljive več kot tri ure, a NYT zagotavlja, da ni šlo za vdor ali napad, temveč tehnične težave. Čeprav so nekatere strani poročale, da je razlog hekerski napad, je NYT to zanikal. Njihov tiskovni predstavnik je zatrdil, da je šlo za težave pri redni posodobitvi sistema. Nekako so uspeli požarni zid nastaviti tako, da je blokiral vse vhodne povezave, potem pa nekaj časa niso mogli razveljaviti sprememb. Se zgodi, čeprav se spletnim velikanom to primeri sila redko.

Washington Post pa je bil žrtev Sirske elektronske vojske. To so potrdili včeraj popoldne. Ni pa znano, s čim so se Sircem zamerili. Tudi niso povedali, kako točno so napadalci pridobili dostop do sistema, je pa očitno, da so lahko spreminjali začetno stran. Podobno so storili še na straneh Time Magazina in CNN-a.

Na Twitterju se je Sirska elektronska vojska pohvalila še, da je dobila dostop do Outbraina. To je storitev, ki omogoča pripenjanje povezav do sorodnih zgodb na dnu člankov. Napad je bil klasičen, saj so poslali lažno elektronsko sporočilo zaposlenim v Outbrainu in seveda je nekdo to odprl. To pa ne pomeni, da so dostop do NYT dobili le prek Outbraina. Tudi zaposleni v NYT so prejeli zlonamerno elektronsko sporočilo in tudi tam ga je eden izmed zaposlenih odprl. To je bilo dovolj za vdor.

2 komentarja

Yama ::

Morda pa so se jim zamerili s pristranskim poročanjem :)

Phantomeye ::

Yama je izjavil:

Morda pa so se jim zamerili s pristranskim poročanjem :)



kaj pa je to pristransko poročanje, to pa že ne obstaja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

So hekerji napadli nemški raketni sistem na turško-sirski meji?

Oddelek: Novice / Varnost
55543 (5050) vostok_1
»

GCHQ prestrezala e-pošto svetovnih časnikov

Oddelek: Novice / NWO
268303 (6343) Jupito
»

Vohunijo in prisluškujejo - vsi in povsod

Oddelek: Novice / NWO
3211399 (9130) poweroff
»

Kaj je Sirska elektronska vojska?

Oddelek: Novice / Varnost
53803 (3405) Gregor P
»

Vdor v Twitter in lažna vest povzročila paniko na borzi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5014426 (10681) nekikr

Več podobnih tem