»

Trump z izvršnim ukazom uresničuje grožnje socialnim omrežjem

Axios - Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek podpisal izvršni ukaz, s katerim želi zmanjšati pravno zaščito, ki jo v Združenih državah uživajo družbena omrežja. Odločitev je neposredna posledica dogodka izpred nekaj dni, ko je Twitter eno od Trumpovih objav označil kot zavajajočo.

V ZDA so si internetne platforme sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja priborile pomembno pridobitev za svobodo govora: 230. člen zakona Communications Decency Act, ki določa, da internetni servisi niso neposredno kazensko odgovorni za vsebine, ki jih na njih objavljajo tretje osebe, dokler ne gre za razne skrajnosti, kot je nasilje. Tako so socialna omrežja, kot je Twitter, zavarovana pred na primer tožbami o razžalitvah v objavah, ki jih na njih puščajo uporabniki. 230. člen so imeli doslej v zobeh že mnogi, z vseh strani političnega prostora. Demokrati in strokovnjaki za dezinformacije opozarjajo, da trenutna dikcija omogoča preveč svobodno širjenje lažne propagande s škodljivimi posledicami,...

30 komentarjev

Google+ slabo sprejet med uporabniki

Povprečni čas (minute/mesec), ki so ga uporabniki v mesecu januarja preživeli na naštetih socialnih omrežjih. Višja številka za MySpace je samo še sol na že tako nadležno rano.

vir: The Wall Street Journal
The Wall Street Journal - Google je znan po tem, da zelo dobro rešuje tehnične probleme (in po odhodu Schmidta tudi oblikovne), precej manj sreče pa imajo s svojimi rešitvami za socialna omrežja. Ne Wave ne Buzz se kljub izjemnemu začetnemu zanimanju nista prijela, in kot vse kaže, bo precej isto tudi z Google+.

Servis naj bi sicer imel 900 milijonov članov (tj. vse Gmail uporabnike), vendar zadnji podatki družbe comScore kažejo, da ga skoraj nihče od njih ne uporablja, vsaj ne veliko. Povprečna raba na mesec naj bi bila le 3 minute, kar je celo manj od Myspace-a in...

35 komentarjev

Nova funkcionalnost na Slo-Techu: socialna omrežja

Slo-Tech - Danes smo na Slo-Techu poizkusno vklopili možnost deljenja naših vsebin preko Facebooka, Google+ in Twitterja. Tako boste pri novicah, člankih in v forumu opazili tri nove gumbke.

Za zaščito vaše zasebnosti uporabljamo rešitev, ki jo je razvil Heise.de in ki zahteva dva klika za deljenje vsebine. Prvi aktivira povezavo na socialno omrežje, šele drugi pa izvede akcijo. Privzeto so vse povezave na socialna omrežja izklopljene.

Komentarji, mnenja in predlogi so kot vedno dobrodošli.

157 komentarjev

TV: Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo

Slo-Tech - KŠK odpira novo sezono Tehnoloških večerov s predavanjem Kriminal se zanima za ljudi, ne tehnologijo.

Beseda bo tekla o informacijski varnosti v socialnih omrežjih s konkretnim prikazom napada na socialno omrežje FaceBook. Tokratni gost bo strokovnjak s področja informacijske varnosti Matej Saksida iz podjetja S&T Slovenija.



Vabljeni v sredo 10. novembra 2010 ob 17. uri v OpenLab-u (rumen trojček poleg Gimnazije Kranj, Koroška c. 17, Kranj).

3 komentarji

Večina ljudi ima eno geslo

Slashdot - Podjetje BitDefender, znano tudi po istoimenskem protivirusnem programu, je izvedlo študijo o varnosti in raznolikosti gesel. Rezultati so žalostno pričakovani. Med več kot četrt milijona udeležencev raziskave jih je imelo več kot tri četrtine identično geslo za socialna omrežja (Facebook, Twitter, Orkut ...) in za elektronski predal.

Osebne podatke so zbrali z blogov, torrentskih datotek, spletnih orodij za sodelovanje in drugih virov, kjer trosimo osebne podatke ali pa jih je moč najti že zbrane. Od teh je bilo 43 odstotkov gesel objavljenih prek orodij za spletno sodelovanje, 21 odstotkov na blogih, 18 odstotkov na socialnih omrežjih in 10 odstotkov prek datotek torrent. Nadalje so odkrili, da je bilo od teh kompromitiranih uporabniških imen in gesel 87 odstotkov še vedno aktivnih. Žal v raziskavi ni podatkov, koliko gesel je identičnih tudi za elektronsko bančništvo, a predpostavimo lahko, da mnogo preveč.

44 komentarjev

Microsoftova skrivnostna prireditev

Povabilo na prireditev

vir: engadget
engadget - Le 4 dni za Applom, 12. aprila, bo svojo, mnogo bolj skrivnostno prireditev izpeljal tudi Microsoft. Detajli so, poleg kraja in časa dogajanja (12. april v San Franciscu) nadvse skopi in so večinoma le ugibanja oz. govorice. Na samem vabilu Microsoft trdi, da je čas za deljenje (It's time to share). Deljenje česa točno bomo izvedeli v ponedeljek. Med ugibanji, kaj bo Microsoft predstavil,...

18 komentarjev

KreiosC2 bot izkorišča Twitter

Slo-Tech - SecurityBananas so na svoji spletni strani objavili članek o KreiosC2, prikritem omrežju, ki za komunikacijo uporablja Twitter.

Gre za izboljšano različico Twitterbota, ki sta jo na konferenci Defcon predstavila Tom Eston in Kevin Johnson. Za razliko od "klasičnih" prikritih omrežij KreiosC2 komunicira preko Twitter računa, pri čemer lahko uporablja šifriranje in base64 kodirane ukaze, mogoče pa je tudi dinamično spreminjati ukazni jezik in se s tem izogniti Twitter filtrom.

Na voljo sta izvorna koda KreiosC2 in videoposnetek delovanja, za bolj radovedne pa še nekoliko podrobnejše informacije.

No, pa so socialna omrežja le koristna za nekaj...

4 komentarji

Yahoo po poti socialnih omrežij

vir: ZDNet
ZDNet - Na sejmu Web 2.0 Expo je Yahoo najavil, da bo svoje spletne zmogljivosti združil v velikansko socialno omrežje. S projektom Yahoo Open Strategy naj bi izkoristili 10 milijard možnih povezav v njihovih različnih storitvah, kot so elektronska pošta, messenger in "fantasy" igrice.
Uporabniki bodo dobili centraliziran profil za vse Yahoojeve storitve, hkrati pa bo imel uporabniški vmesnik vgrajene tudi funkcije socialnih omrežij. V različnih Yahoojevih storitvah bodo lahko dodajali uradne aplikacije ali pa tiste, ki jih bodo za Yahoo razvili zunanji sodelavci. Na ta način v podjetju nameravajo oživiti obstoječe, a trenutno neuporabljeno socialno omrežje, hkrati pa želijo to doseči tako, da bodo svojo platformo odprli in...

1 komentar