»

Musk nadaljuje prevzemanje profilov

Slo-Tech - Korporacija X, nekdanji Twitter, nadaljuje prevzemanje profilov, ki so v lasti uporabnikov, a jih sedaj X želi zase. Naprej je takšna usoda doletela profil @X, kar bi lahko tedaj razumeli kot enkratni dogodek, a je šlo očitno za najavo trenda. X je sedaj zaplenil še profil @music, ki ga je bil upravljal Jeremy Vaught, imel pa je 450.000 sledilcev.

Na svojem osebnem profilu je pojasnil, da je profil @music ustvaril leta 2007 za promocijo glasbe iz Second Life. Sčasoma je profil rasel in prerasel Second Life ter postal eden izmed profilov za objave o glasbi. Vaught je sicer po poklicu razvijalec programske opreme, zato profil nikoli ni postal njegova redna služba. Občasno je dobil kakšno ponudbo za prevzem, a za 5000 dolarjev ga ni želel prodati.

X se je odločil, da mu ga lahko kar vzame. Obvestili so ga, da bo odslej ta profil del X-a. Ponudili so mu nekaj alternativ: @musicfan, @music123 in @musicmusic. Dokler se ne odloči, so mu začasno dodelili ga @musicfan. Prvotni profil...

23 komentarjev

BlackBerry PlayBook se prodaja bolj slabo

vir: CNet
ComputerWorld - Kanadsko podjetje RIM, ki je znano po družini izdelkov BlackBerry, se v zadnjem času spopada s precej težavami, ki bodo negativno vplivale na poslovni izid. Glavni razlog za slabe rezultate je nizka prodaja njihovega tabličnega računalnika PlayBook, ki je na voljo od aprila.

Sprva je stal 500 dolarjev, a uporabniki nad to ceno niso bili navdušeni. V prvem kvartalu dobavljivosti so jih prodali pol milijona, v drugem 250.000 in v zadnjem le še 150.000. Številke so padle kljub temu, da je RIM opazno znižal ceno, tako da je mogoče PlayBook v akcijskih ponudbah dobiti že za vsega 200 dolarjev. V izjavi za javnost pojasnjujejo, da so...

22 komentarjev

RIM polaga vse upe v nov mobilni OS - BBX

RIM vse upe polaga v nov operacijski sistem BBX.

vir: All Touch Tablet
All Touch Tablet - Kanadsko podjetje Research in Motion, znano predvsem kot proizvajalec BlackBerry telefonov in precej slabo prodajane PlayBook tablice, je včeraj zaključilo trodnevno razvijalsko konferenco v San Francsicu. Na otvoritvi so se še enkrat opravičili za izpad mobilnega interneta v začetku prejšnjega tedna, nato pa predstavili nov operacijski sistem za BlackBerry izdelke, od tablic pa do telefonov, imenovan BlackBerry BBX.

BBX je nastal iz sodelovanja s podjetjem QNX real-time operating systems, ki ga je RIM kupil pred dobrim letom in katerega operacijski sistem (ONX) poganja PlayBooke. Z združitvijo ONX-a z BlackBerry OS 6 oz 7 (pri čemer je sedemka na voljo zgolj v peščici poletnih modelov) je zdaj na voljo BBX. Na papirju ima nekaj zanimivih funkcij, začenši z odlično...

13 komentarjev

Izpad storitev BlackBerry se nadaljuje in širi

Tovrstni štosi so bili še malo nazaj precej pogosti. App World, BB-jeva različica App Stora, ponuja razmeroma malo izbire, vse najbolj popularne aplikacije, od twitterja do foursquare-a, pa razvija BB sam, ne neodvisni razvijalci.

vir: Daily Mail
Reuters - Ponedeljkove težave z delovanjem storitve BlackBerry, o katerih smo poročali tudi na naših straneh in so prizadele tudi slovenske uporabnike, še niso končane. Dogaja se prav nasprotno, saj se seznam prizadetih držav širi, RIM pa se že tri dni obupano trudi odpraviti težave in storitve vnovič zagnati.

Težave so se začele okrog poldneva v ponedeljek, ko so zaradi napake v podatkovnem centru Slough blizu Londona prenehale delovati storitve v Evropi, Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu (regija EMEA). Odpovedali so...

14 komentarjev

RIM-ovi poslovni rezultati spričo nizke prodaje slabi

vir: CNet
CNet - RIM je objavil poslovne rezultate za drugi letošnji kvartal, ki izpričujejo klavrno zgodbo. Prihodki od prodaje so znašali 4,47 milijarde dolarjev, dobiček pa 329 milijonov dolarjev, kar je skoraj 60 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Nizek dobiček je posledica nižje prodaje blackberryjev, saj podjetje v zadnjem letu ni predstavilo nobenega novega modela, marveč so se zanašali večinoma na obstoječe pogodbe s poslovnimi odjemalci in inercijo v prodaji na tujih trgih. Predvsem v ZDA, vedno bolj pa tudi v Evropi in na Japonskem, Applovi in androidni izdelki prevzemajo trg blackberryjev. Prodali so 10,6 milijona pametnih...

7 komentarjev

RIM začenja testirati storitev BBM Music

vir: CNet
CNet - RIM je predstavil novo storitev BBM Music, ki je namenjena deljenju glasbe in s katero želi povečati priljubljenost svoje platforme BlackBerry. Za zdaj je BBM Music še v zaprti testni fazi beta, uradni izid pa naj bi se zgodil še pred koncem leta.

RIM se je povezal z založniki Universal, Sony, Warner in EMI. Tako bodo uporabniki lahko sestavili lastni glasbeni profil 50 najljubših skladb izmed več milijonov, ki bodo v zbirki v oblaki. Tega bodo nato lahko neomejeno poslušali na prenosnih telefonih BlackBerry, tudi ko ne bodo imeli dostopa do interneta. Vsak mesec bodo lahko zamenjali do...

2 komentarja

Protestniki v Londonu za komunikacijo uporabljajo blackberryje

Guardian - V Londonu že od sobote divjajo nemiri, v katere so se sprevrgle demonstracije zaradi policijskega uboja Marka Duggana. Zadnjo noč se je nasilje razširilo tudi v druga britanska mesta, med drugim Birmingham, Liverpool in Manchester. Kot vedno je zanimivo pogledati, kako se protestniki koordinirajo. Za razliko od arabske pomladi ne uporabljajo Facebooka, ampak BBM (BlackBerry Messenger), ki je aplikacija za hipna sporočila na blackberryjih.

Začelo se sicer je na Facebooku, kjer je bila kmalu po sobotnem streljanju postavljena spominska stran za Duggana. Nemire naj bi podžgal komentar za posnetke protestov v Tottenhamu in od takrat je na britanskih ulicah prava mala vojna.

Protestniki se sporazumevajo...

58 komentarjev

RIM dobil odlog pri indijskih zahtevah

BlackBerry v trgovini v Kalkuti

ComputerWorld - Proizvajalec blackberryjev RIM se še vedno trudi ugoditi indijskim zahtevam po postavitvi ustrezne infrastrukture v tej azijski državi, ki bi oblastem omogočila prisluškovanje šifriranim sporočilom prek blackberryjev, kar je pogoj za ohranitev storitve BlackBerry v tej državi. Zadnji aktualen rok se izteče 31. oktobra, a časniki v Indiji poročajo, da si je RIM izposloval odlog do konca leta, medtem ko Ministrstvo za telekomunikacije (DOT) to zanika. RIM prav tako ni želel komentirati navedb, saj da zaupnih reči ne komentirajo v javnosti.

Indija se namreč boji, da bi šifrirane komunikacije lahko zlorabili teroristi, zato so začeli striktneje izvajati leta 2000 sprejeti IT Act, ki terja dostopnost vseh informacij organom...

0 komentarjev

RIM popustil tudi v Indiji

BlackBerry v trgovini v Kalkuti

Reuters - Nedavno smo poročali, da je Saudova Arabija zagrozila, da bo prepovedala pošiljanje hipnih sporočil na blackberryjih. Zaplet je RIM rešil tako, da je napovedal postavitev lokalnega strežnika za blackberryje v tej državi, do katerega bodo imele dostop tudi saudske oblasti. Podobne pomisleke, češ da šifrirana komunikacija, ki jo nudijo blackberryji, služi teroristom, so imeli tudi Indijci in tudi tu je RIM pokleknil.

RIM jim je namreč obljubil tehnično rešitev za dešifriranje podatkov z blackberryjev, so v petek potrdili v New Delhiju. Rok za izpolnitev za zaveze se bo iztekel 31. avgusta. Če ga RIM ne bo spoštoval, indijske oblasti grozijo z ukinitvijo storitve BlackBerry v državi. V tako radikalen razplet seveda ne gre...

0 komentarjev

Večji nadzor blackberryjev na Bližnjem vzhodu

Slo-Tech - Pisali smo, da na Bližnjem vzhodu vlade omejujejo rabo blackberryjev, ker jim ti z načinom hrambe in šifriranega prenosa podatkov prek tujih strežnikov onemogočajo prisluškovanje. Najbolj grobo bodo v uporabo blackberryjev zarezali v Združeni arabskih emiratih, kjer bo od sredine oktobra prepovedano in blokirano brskanje po spletu, branje elektronske pošte in uporaba hipnih sporočil. Podobne zamisli imajo tudi v Saudovi Arabiji, kjer so problematična le hipna sporočila, ki naj bi bila blokirana že od začetka avgusta, a so našli skupni jezik s proizvajalcem blackberryjev RIM-om.

Po dogovoru, ki so ga sklenili v teh dneh, bodo v Saudovi Arabiji postavili BlackBerryjev strežnik, ki bo oblastem omogočal nadzorovanje hipnih...

1 komentar

RIM prevzema QNX

Information Week - Kanadsko podjetje Research in Motion (RIM), ki ga poznamo po pametnih telefonih znamke BlackBerry, je objavilo podpis dogovora o prevzemu podjetja QNX Software Systems. Z nakupom QNX-a želijo zakorakati v avtomobilske vode; natančneje gre za sisteme zabavne platforme za avtomobile. QNX namreč ponuja operacijski sistem Neutron, ki ga najdemo v avtomobilski industriji, telekomunikacijah, medicini in aeronavtiki. RIM bo svoje blackberryje sedaj lahko tesneje povezal z avtomobilskimi navigacijskimi sistemi. RIM-ov izvršni direktor Mike Lazaridis dodaja, da bo poleg navigacije QNX prinesel podporo za kopico še nenajavljenih zmožnosti, ki bodo obogatile njihov portfelj.

Finančne podrobnosti prevzema niso znane. Če bodo regulatorji trga prevzem potrdili, bo dokončan v prihodnjih dveh mesecih.

0 komentarjev