» »

RIM popustil tudi v Indiji

RIM popustil tudi v Indiji

BlackBerry v trgovini v Kalkuti

Reuters - Nedavno smo poročali, da je Saudova Arabija zagrozila, da bo prepovedala pošiljanje hipnih sporočil na blackberryjih. Zaplet je RIM rešil tako, da je napovedal postavitev lokalnega strežnika za blackberryje v tej državi, do katerega bodo imele dostop tudi saudske oblasti. Podobne pomisleke, češ da šifrirana komunikacija, ki jo nudijo blackberryji, služi teroristom, so imeli tudi Indijci in tudi tu je RIM pokleknil.

RIM jim je namreč obljubil tehnično rešitev za dešifriranje podatkov z blackberryjev, so v petek potrdili v New Delhiju. Rok za izpolnitev za zaveze se bo iztekel 31. avgusta. Če ga RIM ne bo spoštoval, indijske oblasti grozijo z ukinitvijo storitve BlackBerry v državi. V tako radikalen razplet seveda ne gre verjeti, saj v Indiji blackberryje uporablja milijon uporabnikov. Po eni strani je to ogromna baza strank za RIM, po drugi strani pa velika množica nezadovoljnih državljanov in predvsem gospodarstvenikov za Indijo.

Omenimo, da so Indijci hudo občutljivi na nacionalno varnost in obete kibernapadov na svojo državo, zato so šifrirane komunikacije pereča tema v tej državi. Zadnji večji napad, ki je izkoriščal mobilno telefonijo, se je zgodil leta 2008, ko so pakistanski uporniki z mobilnimi telefoni sprožili bombe, ki so ubile 173 ljudi v Bombaju. Indijska vlada je tudi sporočila, da bodo enako zahtevali od ostalih ponudnikov telekomunikacij; prva na seznamu sta Google in Skype.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lenovo hoče kupiti RIM

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
134181 (2353) opeter
»

RIM, Nokia in Apple vgradili stranska vrata za potrebe indijske vlade

Oddelek: Novice / NWO
339335 (6985) gslo
»

Indija še vedno zahteva prestrezanje telekomunikacij

Oddelek: Novice / NWO
73326 (2930) Tezaab
»

RIM ne more ugoditi indijskim zahtevam

Oddelek: Novice / NWO
134283 (3407) poweroff

Več podobnih tem