»

Gizmodo namesto špansko govorečih sodelavcev z umetno inteligenco

Slo-Tech - G/O Media, ki ima v lasti Gizmodo in špansko različico strani Gizmodo en Español, si je izračunal, da se mu bolj splača uporabljati umetno inteligenco kot ljudi. Doslej je špansko uredništvo skrbelo za lokalizacijo, kar je vključevalo prevode, priredbe in tudi nove vsebine za špansko govoreči trg. A prevajati zna tudi umetna inteligenca.

Zato je G/O Media odpustil celotno špansko uredništvo, kar so jim sporočili na video konferenci. Vsebine na španski strani bodo odslej strojno prevedene, na kar ob opozarjal napis na dnu članka in povezava do izvirnika. Špansko verzijo strani so dobili leta 2012, ko je Gawker Media kupil Guanabee, ki je kasneje postal španski Gizmodo.

Gizmodo je poleti že eksperimentiral z umetno inteligenco v angleščini, ki pa so imeli precej napak. Na CNET-u so to že na začetku leta počeli celo brez obvestila javnosti, kar je dvignilo precej prahu.

11 komentarjev

Applov vodja varnosti odslovljen zaradi fiaska z izgubljenimi prototipi

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Apple je zapustil John Theriault, vodja oddelka za varnost, poroča 9to5mac. Theriault, ki je v podjetje prišel leta 2007, potem ko je dobrih deset let delal kot vodja varnosti v Pfizerju in še pred tem v FBI-ju, se je predčasno upokojil. To samo po sebi ne bi bilo zanimivo, če ne bi poznali tudi razloga, da je zapustil podjetje. Razlog so izgubljeni prototipi telefonov.

Apple je namreč lani izgubil kar dva prototipa telefona iPhona 4. Do enega so se prebili pri Gizmodu in javno objavili vse podrobnosti o napravi, zaradi česar je Apple nadnje poslal vso pravno ekipo. Telefon so prijavili kot ukraden, tako da je pri uredniku Gizmoda kalifornijski REACT (Rapid Enforcement Allied Computer...

12 komentarjev

Gizmodo ne bo obtožen zaradi razkritja iPhona 4

vir: Gizmodo
Gizmodo - Ko je Gizmodo lani objavil slike prihajajočega iPhona 4, Applu ni bilo do smeha ali reklame (vsake publiciteta je dobra publiciteta), ampak so uporabili težke topove. Telefon, ki je bil najden 25. marca 2010 v baru v Redwood Cityju, so prijavili kot ukraden, tako da je uredniku strani Gizmodo na vrata potrkal REACT (Rapid Enforcement Allied Computer Team) z nalogom za hišno preiskavo. Odnesli so skoraj vse, kar deluje na elektriko, uredniku pa je grozil sodni pregon.

Zgodba se je za Gizmodo razpletla dobro. Državno tožilstvo je povedalo, da nihče izmed zaposlenih pri Gizmodu ne bo obtožen, saj niso našli dokazov o nezakonitem ravnanju. Bosta pa obtožena Brian Hogan, ki je prototip našel v Gourmet Haus Staudtu, in Sage Wallower, ki mu ga je kasneje pomagal...

15 komentarjev

Financial Times za osebo leta izbral Steva Jobsa

Karikatura Steva Jobsa v Financial Timesu

vir: Financial Times
Financial Times - Ameriška revija Time je za osebo leto razglasila ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, Britanci pa niso tega mnenja. Ugledni Financial Times je za osebo leta 2010 razglasil izvršnega direktorja Appla Steva Jobsa. V članku The Geeks Shall Inherit the Earth so nanizali njegove dosežke, s katerimi si je pridobil prestižni naziv oseba leta.

O Jobsu je skoraj nemogoče imeti ravnodušno mnenje. Za nekatere je genij in polbog, druge ne morejo zanj niti slišati. Marsikdo mu zameri njegova perfekcionizem in ambicioznost, ki mejita že na mejo mogočega, a ne glede na vse mu ne moremo oporekati poslovnih dosežkov. Apple po njegovi vrnitvi v sedlo zadnja leta naravnost sije.

Lani ga je za šest mesecev

31 komentarjev

Applu ušel še en prototip

Slashdot - Nedavno je Apple izgubil prototip prihajajočega iPhona 4, do katerega se potem je dokopal urednik strani Gizmodo, ga temeljito poslikal in opisal in priobčil širni javnosti. Urednik je Apple poklical in ponudil, da telefon vrne, a je Apple nadenj poslal težko artilerijo. Kalifornijski REACT je dobil nalog za hišno preiskavo novinarjevega doma in odnesli so praktično vse, kar se je dalo priključiti na 230 V. Pričakovali bi, da bo Apple v prihodnje previdnejši, a so izgubili nov prototip.

To pot gre za iPhone četrte generacije, ki ima 16 GB pomnilnika. Na videz je zelo podoben prvem prototipu, ki je zakuhal veliko zmede, tako da z veliko gotovostjo zaključimo, da gre za prave prototipe. Neuradni viri pravijo, da naj bi ga na ameriškem...

50 komentarjev

Hišna preiskava pri uredniku strani Gizmodo zaradi novega iPhona

Nalog za hišno preiskavo

vir: Yahoo News
Yahoo News - Potem ko je Gizmodo pred nekaj dnevi objavil slike novega iPhona in objavil obširno analizo njegovega drobovja (samega operacijskega sistema niso mogli preizkusiti, ker ga je Apple zaklenil na daljavo), je večina mislila, da se je s tem sicer razkrila močno varovana skrivnost, a da je to načeloma to in se bo zgodba zaključila z odsotnostjo komentarja iz Neskončne zanke 1 (nenazadnje, med tem so napravo tudi dobili nazaj). Zgodilo pa se je ravno obratno - Apple ni...

85 komentarjev