»

Apple in Salesforce skupaj nad poslovne uporabnike

Slo-Tech - Moči bosta tako združila največji globalni ponudnik programske opreme kot storitev in - ne le največji ponudnik tehnologij za navadne uporabnike - pač pa največje podjetje na svetu, Apple. Slednje je s pomočjo trenda BYOD in vzpostavljanja partnerstev s ponudniki iz sfere velikih podjetij, kot so IBM, SAP in Cisco, zadnja leta uspešno prodrlo tudi v poslovni svet.

Dan pred salesforcovo konferenco Dreamforce sta namreč družbi najavili, da bosta sklenili sodelovanje pri bodočem razvoju poslovnih mobilnih...

0 komentarjev

Izšel VMware Workstation 8

Heise - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za virtualizacijo VMware Workstation 8, ki je na voljo tako za Windows kot tudi Linux.

Prva novost, ki jo opazimo, je prenovljen uporabniški vmesnik, ki vsebuje nove orodne vrstice, menije in izboljšane nastavitve. Poleg tega so dodane še možnosti oddaljene povezave do gostiteljev z Workstation, ESX 4.x in Virtual Center, integrirana vSphere, deljenje virtualnih strojev (VM), izboljšana hitrost pri virtualizaciji SMP-jev in 3D-grafike in še nekaj drugih malenkosti (podpora do 64 GB pomnilnika v virtualnem stroju, HD Audio, USB 3.0 za Linux in deljenje naprav Bluetooth med Windows).

VMware Workstation stane 200 dolarjev, nadgradnja pa pol manj. Še vedno pa ostaja brezplačen nekoliko...

42 komentarjev

Korejski varuhi konkurence izvedli preiskavo Googlovih pisarn

CNet - Korejska komisija za varstvo konkurence je včeraj preiskala lokalne prostore Googla, piše Cnet. Po za zdaj znanih podatkih je bila preiskava povezana z mobilnim operacijskim sistemom Android, saj dve korejski podjetji Google obtožujeta oviranja konkurence z onemogočanjem uporabe drugih iskalnikov na androidnih telefonih.

Že aprila sta se namreč NHN, ki upravlja priljubljen korejski iskalnik Naver, in Daum Communication pritožila, da ju Google ovira pri mobilnem iskanju, saj ponudnikom telefonov preprečuje namestitev aplikacij za njuno uporabo. Google je zanikal kakršnokoli oviranje konkurence in poudaril, da bodo tudi v prihodnosti popolnoma sodelovali s korejskimi protimonopolnimi...

0 komentarjev

MWC 2011: VMware predstavil virtualizacijo na androidih

ITworld.com - V Barceloni je VMware pokazal platformo za mobilno virtualizacijo, ki omogoča poganjanja ločenih (recimo osebnega in delovnega) profilov na androidnih telefonih. Prototip so pokazali na telefonu LG Optimus Black, poteka pa v podjetju že intenzivno notranje testiranje in sodelovanje s partnerji za pripravo tehnologije za uporabo v vseh androidnih telefonih.

Tehnični direktor VMwara Stephen Herrod pojasnjuje, da je ideja preprosta. Podjetja bodo dobila možnost na telefonih zaposlenih izolirati poslovne aplikacije od osebnega dela telefona, s čimer bodo naslovili cel kup varnostnih težav. Tako bodo zaposleni uporabljali katerikoli telefon, ki si ga bodo izbrali, podjetje pa bo imelo nadzor le nad poslovnim delom programske opreme. Administrator v podjetju bo v ta profil lahko namestil dodatne aplikacije in določil...

12 komentarjev

ARM bo svojim čipom dodal večnitenje

Cortex A15 'Eagle' je še enoniten, nasledniki pa ne bodo več

vir: PC World
PC World - Predstavnik podjetja ARM je napovedal, da bo podjetje v svoje prihodnje procesorje dodalo večnitenje. Podjetje ARM je poznano po procesorskih dizajnih, ki jih nato licencirajo proizvajalcem čipov. Njihovi čipi so našli pot v veliko pametnih telefonov, v podjetju pa se sedaj spogledujejo še s trgom strežnikov, mrežne opreme in telekomunikacij. Medtem ko za pametne telefone večnitenje ni nujno, morajo za preboj na strežniški trg to tehnologijo obvezno uvesti.

To je povedal tudi njihov tržnik Kumaran Siva, ki je dejal, da bodo imeli...

25 komentarjev

Google preložil dva Androida za kitajski trg

ComputerWorld - Na spletu še vedno odmeva razkritje napadov na Google in druga zahodna podjetja, ki so jih kitajski hekerji neovirano izvajali pretekli mesec. Google je zagrozil, da se bo iz Kitajske popolnoma umaknil, a so jim za zdaj odložili le nekaj priboljškov.

Odločili so se, da bodo napovedano predstavitev dveh Androidnih telefonov iz Motorole in Samsunga za kitajski trg nekoliko preložili. Predstavitev je bila napovedana za danes, uradne razlage o razlogih za odpoved pa njihova tiskovna predstavnica ni navedla. Neuradno se govori, da se trenutno Google pogovarja s kitajskimi oblastmi, koder je izid sila težko napovedati, zato naj bi se odločili počakati.

Kitajska medtem ostaja nepopustljiva. Vztrajajo, da je naloga oblasti "voditi" Kitajce pri uporabi interneta in da se morajo podjetja prilagoditi lokalnim zakonom. Položaj Googla na Kitajskem so primerjali s položajem kitajskih podjetij v Afriki. Tam se pač Kitajci soočajo z mnogo težavami, ko se morajo prilagajati lokalnim zahtevam,...

10 komentarjev

Do konca leta poldrugi ducat Androidnih telefonov

Slashdot - Trenutno imamo na tržišču le prgišče telefonov, ki jih poganja Googlov operacijski sistem Android, a se utegne slika do konca leta povsem zasukati. Tako misli vsaj Andy Rubin, direktor za mobilne platforme v Googlu, ki napoveduje, da bo do izteka tega leta na trgu vsaj 18 telefonov z Androidom, ki jih bo izdalo osem ali devet proizvajalcev. Sicer imajo ti na voljo tri brezplačne možnosti, kateri okus Androida želijo namestiti v telefone.

Najbolj osnovna verzija je povsem generična in ne vsebuje nobenih Googlovih aplikacij in dodatkov, dostopna pa je vsakomur. Mešana verzija ji je na las podobna, le da bodo imeli operaterji v dogovoru z Googlom možnost prednaložiti Googlove aplikacije na telefon. Tretja možnost pa je povsem googlovski telefon, ki jih Google imenuje "The Google Experience". Ti bodo povsem integrirani z njihovo programsko opremo in storitvami, tako da bo nanje moč naložiti prav vsako aplikacijo. Še več, ti telefoni bodo označeni s prepoznavnim logotopim Google. V...

3 komentarji

Zaposlitev@Slo-Tech

Slo-Tech - Glede na trenutne rezultate ankete ter povpraševanja v forumu, vas bomo v kratkem času razveselili z zaposlitvenimi oglasi na strani.

V svojih profilih si lahko ogledate trenutni osnutek vprašalnika za podjetje, ki išče nove kadre. Vprašalnik bo potrebno izpolniti poleg oglasa (ki trenutno še ni na voljo), v katerem bo podjetje opisalo za kakšno delovno mesto trenutno išče kadre.

Zanima nas, katere podatke o podjetju samem bi še želeli videti v zaposlitvenih oglasih na Slo-Techu.

27 komentarjev

Linux vse pogosteje tudi v telefonih?

Izgleda odlično!

News Forge - Pred kratkim je svoj pametni telefon z operacijskim sistemom Linux predstavila Motorola in obeta se nam čedalje intenzivnejše širjenje prostega sistema tudi pri drugih proizvajalcih. Motorola je uporabila sistem MontaVista Linux s programsko opremo neodvisnih razvijalcev, korejsko podjetje MIZI Reserach pa je predstavilo MIZI Linux v2.0 Phone Edition, ki združuje operacijski sistem Linux s programsko opremo za telefone tretje generacije, ki jo je izdelalo...

11 komentarjev