» »

Do konca leta poldrugi ducat Androidnih telefonov

Do konca leta poldrugi ducat Androidnih telefonov

Slashdot - Trenutno imamo na tržišču le prgišče telefonov, ki jih poganja Googlov operacijski sistem Android, a se utegne slika do konca leta povsem zasukati. Tako misli vsaj Andy Rubin, direktor za mobilne platforme v Googlu, ki napoveduje, da bo do izteka tega leta na trgu vsaj 18 telefonov z Androidom, ki jih bo izdalo osem ali devet proizvajalcev. Sicer imajo ti na voljo tri brezplačne možnosti, kateri okus Androida želijo namestiti v telefone.

Najbolj osnovna verzija je povsem generična in ne vsebuje nobenih Googlovih aplikacij in dodatkov, dostopna pa je vsakomur. Mešana verzija ji je na las podobna, le da bodo imeli operaterji v dogovoru z Googlom možnost prednaložiti Googlove aplikacije na telefon. Tretja možnost pa je povsem googlovski telefon, ki jih Google imenuje "The Google Experience". Ti bodo povsem integrirani z njihovo programsko opremo in storitvami, tako da bo nanje moč naložiti prav vsako aplikacijo. Še več, ti telefoni bodo označeni s prepoznavnim logotopim Google. V množico 18 telefonov, ki naj bi se pojavili še letos, Google šteje le telefone iz zadnjih dveh skupin, saj nad prvo nima pravega pregleda.

Rubin še pravi, da bomo Evropejci prej dobili androidne telefone kot Američani. Razlog naj bi bila ostrejša konkurenca na oni strani Atlantika, zaradi česar bodo tamkajšnji operaterji in proizvajalci porabili nekoliko več časa, da bodo sestavili povsem prilagojene verzije Androida za svoje telefone, od katerih pričakujejo konkurenčno prednost. Klik!

3 komentarji

PrimozR ::

V Sloveniji pa po možnosti čez no leto...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

squngy ::

Mah, Tuš jih bo spet nekje 'najdel' za kakšnim tovornjakom. :D

PrimozR ::

Al pa to, skratka za normalne uporabnike skrajno neuporabno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei predstavil Mate 30 Pro - brez Googlovih aplikacij (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
11228239 (21440) xmetallic
»

Google prekinil sodelovanje s Huaweijem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Android
26972806 (58374) 7982884e
»

Novi Android Oreo je tu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6619469 (12811) FTad
»

Neuradno: Chrome OS in Android bosta eno

Oddelek: Novice / Android
2711531 (8948) AnotherMe

Več podobnih tem