»

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

Avtomobilski CD igralnik

Slo-Tech - Če se vam zdi, da je strošek za vgradnjo avtoradia s priloženim igralnikom za zgoščenke prevelik, si morate nujno ogledati to stran, kjer sta dva mojstra v avtomobil vgradila navadno, računalniško, CD enoto. Za dovajanje 5 V sta uporabila regulator voltaže (ki se, seveda, greje kot naspidiran), po začetnih težavah jima je pa vezava uspela. Za novico hvala technoboyu.

0 komentarjev

Inteligentna ura z Linuxom

LinuxDevices - Iz dneva v dan smo priča raznim poročilom o tem, kako Linux osvaja številna področja (prenosne naprave, zmogljive strežnike, delovne postaje, ročno gnane strežnike, hladilnike, kavne mlinčke, programske svetilke, MP3 predvajalnike, ...). To dokazuje, da Linux ni enostranski operacijski sistem, ki je namenjen samo strežnikom in delovnim postajam, ampak vsestranski sistem, ki ga lahko uporabimo v (skoraj) vsaki napravi, ki vsaj malce diši po elektroniki. Da je Linux izjemno prilagodljiv sistem, sta dokazala...

2 komentarja

AXCEL216's MAX Speeed WinDOwS Tricks Secrets

Slo-Tech - Hm, včasih se zgodi, da dobimo novico, ki je ni treba popravljati in je že sama po sebi dobra za objavo. Sledeča je gotovo ena izmed takih, čeprav se spet nisem mogel braniti lektoriranja. Sicer pa, nihče ni popoln .

Vesela novica za vse Windows uporabnike:
To je res velika stran... čez 100 strani (s 1000+ triki) ki se še dodajajo. Tukaj so triki za vse Micro$oftove OSe (da, tudi DOS in Win 3.x), poleg tega je tu še ena izmed večjih zbirk člankov o overclockanju. Najdemo tudi nasvete za igre, easter egge (, registry hacke, linke do različnih orodij (toolov - tudi za DOS :)), antivirus nasvete, tune upe, benchmarke.... in oh in sploh. Ta stran obstaja že od leta 1993, po njihovih podatkih pa ima 3 milijone obiskovalcev (wow)!
Thanx, Jure.

1 komentar

Ročno gnani Linux strežnik

LinuxDevices - Kateri so najbolj odbiti predelovalci računalnikov? Tisti, ki na chipset tlačijo Golden Orba? Tisti, ki izmaličijo računalnik do nerazpoznavnosti (modifikatorji)? Če ste imeli pripadnike teh taborov za malce čudne, potem si morate nujno ogledati tole stran. Nekdo se je spravil na enega najbolj čudnih projektov, kar sem jih kdaj videl - spletni strežnik, ki bazira na Linuxu (logično ) je spravil v svetilko na ročni pogon. Tip obvlada stvari, saj je preko diname na koleso napajal svojega Spectruma ZX81. Drugače dinamo v svetilki proizvede ravno toliko energije, da računalnik lahko požene Linux, potem pa postane preskrbovanje z energijo problem. Ročno gnani strežnik je gotovo ena izmed najbolj...

10 komentarjev

Prelomljeni TBird

HardOCP - Heh, videl sem že kar precej polomljenih jeder SocketA procesorjev, toda TBirda, prelomljenega na pol pa še ne. Hec pa je ravno v tem, da se ta katastrofa ni zgodila zaradi kakšnega adrenalinskega mladca, ki se je spravil na procesor, temveč kar med povsem rutinskim nameščanjem Chrome Orba [8-O]. Huh, za boljši opis prigode pa kar sem.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

12 komentarjev