» »

Ročno gnani Linux strežnik

Ročno gnani Linux strežnik

LinuxDevices - Kateri so najbolj odbiti predelovalci računalnikov? Tisti, ki na chipset tlačijo Golden Orba? Tisti, ki izmaličijo računalnik do nerazpoznavnosti (modifikatorji)? Če ste imeli pripadnike teh taborov za malce čudne, potem si morate nujno ogledati tole stran. Nekdo se je spravil na enega najbolj čudnih projektov, kar sem jih kdaj videl - spletni strežnik, ki bazira na Linuxu (logično ) je spravil v svetilko na ročni pogon. Tip obvlada stvari, saj je preko diname na koleso napajal svojega Spectruma ZX81. Drugače dinamo v svetilki proizvede ravno toliko energije, da računalnik lahko požene Linux, potem pa postane preskrbovanje z energijo problem. Ročno gnani strežnik je gotovo ena izmed najbolj izvirnih domislic, kake revolucije na področju računalništva pa zagotovo ne bo naredil. Morda ga boste našli celo v ZZZ.

10 komentarjev

dr.J ::

Le kaj bi rekel na izpis 'cat /proc/uptime' stric Guiness?

darh ::

hum.. zgleda da je konkurenca hitrejsa... na SLO-Comp je bla ta novica objavljena tok nazaj, da je se na strani ni vec...

|klemen|(c) ::

slycer ne vem zakaj skoz ponavljaš novice z naše strani? da naštejem samo danes: tale server, navijanje gf3... in to se ponavlja iz dneva v dan. [:\] se ti ne zdi malce neumno?

mojsterpeter ::

Ja, verjetn res kar skopira Slo-Comp al kaj?!Ma fantje (Slo-Compovci) ne bit smešni, sej sm jst tut vidu te novice že dalj časa nazaj pa ne obiskujem Slo-Compa. Verjetn je bolj logično da bo šou slycer po novico na Akibo al pa X-bit kot pa na Slo-Comp!Peace!

slycer ::

Ej Slo-comp ne tež'te. Jest ne hodim na Slo-comp po novice. Če sta dve novici enaki še to še ni katastrofa. Pa nehite mi vi s tem kopiranjem. Malo si poglejte novico od Voodoo-ja 5 6000, ki jo je Napoleon DIREKTNO skopiral od mene .

slycer ::

Še nekaj; a ste vi tud od Pretorijanca skopiral PCI coolerje pa tisto od WinXP driverjev za Voodoo-je in podobno. Daj ne bodite smešni. Če ne se jaz lahko ob 7.00 zbudim pa kaj napišem in potem trdim, da ste vi skopirali od mene.

blank3_ ::

Kregata se po nepotrebnem ce noben ni nicesar zagresil... sej jo pa 2x preberes...

|klemen|(c) ::

nobeden ne pravi da kopiraš, obnoviš stvar... v tem članku o tem strežniku je enih 10 slik in kako hudiča je tut tebi uspelo ravno isto gor dat kot mi? get real... [:\]

mojsterpeter ::

Še enkrat:FANTJE NE SE KREGAT!!!Pa drugič se zadržte že komentarjev o tem kdo kej kopira in sploh ne načenjat te teme..

Paramedic ::

Slo-Tech ma dost več novic in je normalno, da je katero slo-comp že objavu. Ampak veliko slo-techerjev ne hodi gledat še drugih strani zato je prav, da so tut tu objavljene. Ne bom zaradi takih zaščitnikov js prikrajšan pri novicah! ;((


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED svetilka - diode utripajo

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
181820 (1300) taz
»

Li-on baterije. So to smart zadeve?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
131291 (1021) boogie_xlr
»

Kako priklopim navadno stikalo za luč

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132792 (2575) gregy
»

Pok ob prižigu neonk

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
71478 (1451) Azrael
»

ni-mh baterije problemi!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9912 (729) dexter_II

Več podobnih tem