»

PayPal počasi uvaja podporo za bitcoin

Slo-Tech - PayPal, ki je v lasti Ebayja, je sporočil, da bodo sodelovali s tremi podjetji, ki ponujajo procesiranje plačil z bitcoinom. BitPay, Coinbase in GoCoin bodo v prihodnosti pomagali PayPalu sprejemati plačila tudi v bitcoinih.

To še ne pomeni, da boste lahko na PayPalu plačevali z bitcoini, je pa korak v tej smeri. Spomnimo, da so v začetku meseca tudi v PayPalovi podružnici Braintree napovedali podporo za bitcoin. Partnerstvo z BitPayem, Coinbasom in GoCoinom je torej naslednja stopnja pri prevzemanju bitcoina.

Uporabniki na PayPalu še ne bodo mogli imeti stanja v bitcoinih niti ne bodo...

3 komentarji

PayPal beacon

TechCrunch - Naj je spletno nakupovanje še tako popularno, se ogromno robe še vedno proda v fizičnih trgovinah, zato velika imena v e-commerce sceni že nekaj časa intenzivno razmišljajo, kako bi prišla še tja. Ena od opcij naj bi bila mobilna plačila - telefon imamo itak vedno v žepu, zakaj torej ne. O njih se veliko govori pred vsakokratno predstavijo svežih iPhonov (danes, hihi) oz. Droidov, pa potem nikoli nič ni.

Good Guy PayPal je mnenja, da so tokrat (pa res) našli recept. Pravi se mu beacon in je v bistvu usb ključek s pripadajočim polnilcem, ki bo stal $100 in naj bi ga trgovci vstavili v prvo vtičnico, ga priklopili na svoje brezžično omrežje ter vkucali svoje PayPal podatke. To bi potem bilo to. Naprava bi...

32 komentarjev

PayPal se podaja tudi izven interneta

PayPal Blog - PayPal želi svoje storitve razširiti tudi na področje procesiranja plačil za klasične trgovine. Sedaj je PayPal nesporni vodilni pri ponujanju plačil za spletne transakcije, zdaj pa želijo to nadgraditi.

V ta namen bodo ponudili orodja, ki bodo trgovcem omogočila uporabo trenutnih kartičnih terminalov za poravnavo plačil prek PayPala. Kupci bodo lahko plačilo izvedli z vnosom telefonske številke in štirimestnega PIN-a, s približanjem telefona terminalu ali s posebnimi PayPalovimi karticami, končni cilj pa je omogočiti plačilo s katerokoli mobilno napravo, ne le s telefonom.

Prva testiranja se bodo pričela še pred koncem leta, v katerih bo sodelovalo 20 trgovcev. Sistem bomo v praksi prvikrat videli delovati 12. oktobra na X.commerce Innovate...

22 komentarjev

PayPal bo podprl plačila prek NFC-ja

Ars Technica - Googlov Nexus S, izdelan v sodelovanju s Samsungom, je prvi in še vedno edini izmed z Androidom opremljenih mobilnih telefonov, ki podpirajo NFC, brezžično komunikacijo na kratke razdalje. Kot dokazilo, da tehnologija deluje, je bilo uporabljenih že nekaj primerov, večinoma v sodelovanju s socialnimi omrežji. Najnovejše izmed njih, prav Googlov Plus, v aplikaciji za Android že podpira NFC - povezava s posebno značko lahko odpre Google+ aplikacijo in ponudi pošiljanje novega statusa na vaš profil. A največje obljube je v fazi razvoja NFC prinašal na področju nakupov v fizičnih trgovinah, kjer kani zamenjati papirnat, kovinski in plastičen denar (pravzaprav bo v primeru NFC-ja denar še vedno kovinski in plastičen). S podporo prvega...

10 komentarjev

Razvijalci sami pripravili piratsko različico android aplikacije, ki osramoti uporabnika

Slashdot -

Android razvijalci imajo precej težav s piratskimi kopijami programov, ki jih je mogoče dobiti na neuradnih app marketih. Podjetje Incorporate Apps se je odločilo vzeti stvari v svoje roke, s proaktivno pripravo posebne piratske različice svoje aplikacije Walk and Text za US$ 2.10, ki pod oknom za pisanje sporočila prikaže sliko s kamere in s tem omogoči varno tipkanje tudi med hojo po mestu.

Takoj po namestitvi piratske različice se vsem številkam v imeniku pošlje SMS sporočilo v spodnjem stilu (vir) in s tem osramoti uporabnika:

Hej, pravkar sem si neta prenesel piratsko različico aplikacije Walk and Text za Android. Sem neumen in škrt, čeprav stane le dobra dva dolarja. Ne biti lopov tako kot sem jaz!

Zatem se uporabniku pokaže obvestilo v stilu "Preveri svoj račun za telefon [1, op.p.]....

88 komentarjev

PayPal s spleta v fizične trgovine?

V prihodnosti kot nalepka na vratih trgovin in restavracij?

vir: TG Daily
TG Daily - Minil je komaj en dan, odkar smo poročali, da bi se lahko PayPal pojavil kot druga možnost za nakup aplikacij v Googlovem Android Marketu. A to ni vse, PayPal bi se lahko razširil tudi drugod, izven spleta, kot kažejo nova poročila. Znotraj podjetja si namreč želijo, da bi se razširili še v trgovine v resničnem svetu, zgrajene iz betona, železa, opeke in stekla. Na spletu je poslovanje s PayPalom enostavno, saj v varnem zavetju lastnega doma brezskrbno vtipkamo njegovo geslo, a kako to opraviti v trgovini? Preprosto. Prvi načrti PayPala so, da bi s svojim računom uporabniki povezali kar danes praktično stalne spremljevalce, mobilne telefone. Namesto kreditne...

35 komentarjev

PayPal bo odprl svojo trgovino za aplikacije

PC World - PayPalov Osama Bedier je napovedal, da bo še letos odprl trgovino z aplikacijami, kjer bodo lahko razvijalci prodajali svoje izdelke trgovcem in uporabnikom na PayPalu. Podobno je lani storil Ebay, ko je svoj Selling Manager spremenil v odprt repozitorij in izložbeno okno za aplikacije zunanjih razvijalcev. PayPal je lani že odprl svojo platformo za plačila prek interneta, to pa je naslednji korak v agresivni strategiji za privabitev zunanjih razvijalcev. Kot pravi Bedier, želijo, da postane PayPal prva asociacija razvijalcev ob omembi besede plačilo. Na konferenci Future of Web Apps je še povedal, da je končni cilj podjetja postati izvajalec plačil, ki ga bomo uporabljali tudi za plačevanje v delikatesah, na bencinskih črpalkah, parkomatih itn. Več o tem.

3 komentarji

Indija brez PayPala še nekaj mesecev

CNet - Pred kratkim smo poročali, da je PayPal storniral vsa v zadnjem času izvršena plačila v Indijo in onemogočil izvajanje novih. Po nekaj dneh molka je PayPalov predstavnik za stike z javnostmi Anuj Nayar končno pojasnil, kje tiči problem. Razlog je spremenjena zakonodaja v Indiji in obravnava osebnih plačil (personal payments) v Indijo. Srž problema je odločitev, ali so ta nakazila t.i. remittances, torej pošiljanje denarja zdomcev svojim družinam ali ne. Pošiljanje in sprejemanje denarja prek PayPala v Indiji bo zato onemogočeno še nekaj mesecev, medtem ko naj bi dvige stanja na bančne račune in kreditne kartice v kratkem spet omogočili.

In če se kaj takega lahko zgodi v državi z drugim največjim številom prebivalcev na svetu, ni kaj podobnega izključeno niti pri nas. Vnovič se pokaže, kako pomembno je, da nismo odvisni le od enega ponudnika transakcij.

0 komentarjev

PayPal začasno onemogočil plačila v Indiji

Slashdot - Uporabniki PayPala v Indiji so te dni upravičeno jezni, saj je PayPal 28. januarja začel blokirati vsa plačila v Indijo in iz države, prav tako pa jim je onemogočil prenos sredstev s PayPalovih računov na transakcijske račune v bankah ali na kreditne kartice. Anuj Nayar, PayPalov tiskovni predstavnik, je bil v edinem pojasnilu na blogu sila skop. Potrdil je le, da so bila osebna plačila v Indijo in iz države začasno ustavljena in da intenzivno iščejo rešitev, pri čemer ni niti namignil, zakaj so se odločili za tako drastično potezo.

Indijski uporabniki PayPala so na forumih ponoreli, saj jih PayPal ni vnaprej obvestil o svojih namerah. Ker so nakazila stornirali brez pojasnil, je kopica uporabniških računov v rdečih številkah. Neuradni viri trdijo, da gre za posledico novih zahtev Reserve Bank of India, ki jim PayPal še ni utegnil zadostiti.

Za zdaj edina možnost pošiljanja denarja v Indijo ostaja izbira postavke Goods pri nakazilu in vnos poštnega naslova za prejem paketa. Vse...

4 komentarji

PayPal nagrajuje nove ideje

Slashdot - Pred dobrim mesecem je PayPal najavil novo generacijo API-knjižic, ki omogočajo razvijalcem vgradnjo PayPala na njihove strani na način, ki kupcev ne bo več preusmeril na PayPalovo stran, marveč bo transakcijo moč izvesti kar s prvotne strani. Da bi razvijalce vzpodbudili h karseda veliki uporabi te novosti, razpisujejo dve nagradi v skupni vrednosti 150.000 dolarjev. Izziv, ki ga ponujajo, je napraviti najinovativnejšo aplikacijo za plačevanje z novimi PayPal X API-ji na področjih storitev, medijev, iger, mobilnih naprav, zabavne elektronike itn. Rok za prijavo ideje se izteče jutri.

O tej temi so se pogovarjali tudi z Naveedom Anwarjem, ki vodi PayPalov razvojni oddelek. Anwar je med drugim poudaril, da se PayPal za razliko od...

17 komentarjev

PayPal z uspešnim črnim petkom

PC Magazine - Pretekli konec tedna je v ZDA pomenil začetek božično-novoletne nakupovalne mrzlice. Tradicionalno prvi dan besnega nakupovanja je petek, ki sledi zahvalnemu dnevu, in se imenuje črni petek. Ime je dobil v Filadelfiji leta 1965 zaradi izjemne gneče na ulicah, ki jo je povzročil.

Ebayev PayPal je bil tako pod hudo obremenitvijo ta petek, saj je ogromno transakcij izvrši kar prek interneta. V podjetju so navdušeno povedali, da so imeli kar 20 odstotkov več prometa kot lani, medtem ko točnih številk niso želeli razkriti. Tudi ostali e-prodajalci so objavili, da so letos prodali več kot lani. Ob tem vsi upajo, da se ne bo ponovil lanski scenarij, ko je nakupovalna aktivnost v zgodnjem decembru zaradi krize popolnoma zamrla.

PayPal pravi, da je bil uradni začetek nakupovalnega obdobja 16. november, ko so zabeležili 28 odstotkov več transakcij kot na povprečni ponedeljek. Na črni petek pa je bilo transakcij za 140 odstotkov več kot običajno. Tudi QVC beleži dobre rezultati - prodali so...

28 komentarjev

Projekt Openoffice.org je bolan

Slo-Tech -

Michael Meeks, eden od poslednjih razvijalcev pisarniškega paketa OO.o, v svojem blogu opisuje probleme s pomanjkanjem kadra. Sun, ki je efektivno gonilna sila razvoja, zaposluje vedno manj ljudi, število zunanjih razvijalcev, ki bi lahko pokrili ta izpad, pa ne narašča.

Leta 2004 je imel OOo 70 aktivnih razvijalcev in od takrat ta številka samo še upada, tako da jih je trenutno 24. Za primerjavo, kako naj bi izgledal zdrav odprtokodni projekt, podaja Linux. Ta je imel leta 2004 300 aktivnih razvijalcev, zdaj jih ima 160. S tem, da je za razliko od OOo tretjina razvijalcev iz vrst prostovoljcev, dve tretjini pa jih je na plačilni listi različnih podjetij, medtem ko skoraj vsi OOo razvijalci delajo za Sun.

Kot razlog, zakaj ni več zunanje pomoči, v glavnem navaja Sun-ov izkoriščevalski odnos do zunanjih programerjev, med drugim tudi njegovega sodelavca v Novell-u.

46 komentarjev

PayPal se otepa zastarelih brskalnikov

PayPal Blog - Denarne transakcije, ki jih ponuja PayPal, naj bi bile varne in zanesljive, a glede na to, da gre za upravljanje z denarjem, poskuša veliko spletnih kriminalcev neprevidnim uporabnikom ukrasti paypal identiteto (t.i.: phishing) in s tem seveda denar.Storitev bo od zdaj uporabnike najprej opozorila, da uporabljajo neprimeren brskalnik, nato pa jim bo lahko tudi preprečila uporabo. Skoraj neverjetno je, da ima PayPal nezanemarljiv delež strank, ki uporabljajo zastarele in ranljive brskalnike, kot sta denimo Internet Explorer 4 ali celo različica 3. "Po našem mnenju je dopuščanje uporabe neprimernih internetnih brskalnikov...

16 komentarjev