»

Ameriška vojska potrdila in komentirala okužbo sistema brezpilotnih letal

SecurityWeek - Ameriška vojska je komentirala navedbe o virusni okužbi sistemov, ki sodelujejo pri krmiljenju brezpilotnih letal ameriškega vojaškega letalstva, in posredovala dodatne informacije o incidentu. Potrdili so, da navedbe o okužbi držijo, a so zanikali, da bi bil uporabljeni program namenjen beleženju vnosov (keylogger). Po njihovem tolmačenju gre za program, namenjen izključno kraji podatkov za prijavo v sisteme (credential stealer), ki sploh ni bil namenjen za vojsko.

Iz 24. zračne sile so potrdili, da so okuženi sistemi del GCS (ground control system), ki nudi podporo pilotom brezpilotnih letal. Sistem za neposredno krmiljenje pa v nasprotju s prvotnimi poročili naj ne bi bil prizadet, saj je od GCS popolnoma ločen. Virus prav naj ne bi bil...

15 komentarjev

Ameriška vojska se zaradi zagotavljanja večje informacijske varnosti odloča za nabavo Mac-ov

Schneier.com - Kot poročajo na Forbes.com se je ameriška vojska odločila, da bo v prihodnosti v večjem številu uporabljala računalnike Apple z operacijskim sistemom OS X.

Razlog?

Računalniki naj bi bili bolj varni, hekerski napadi nanje pa težji.

Po ocenah ima ameriška vojska v uporabi približno 700.000 namiznih računalnikov, od tega je približno 20.000 Mac-ov. Ameriška vojska večje število Mac-ov nabavlja od avgusta 2005, ko je general in vodja vojaške informatike Steve Boutelle v govoru poudaril, da morajo biti vojaški informacijski sistemi bolj diverzificirani. Kot je namreč znano so monokulturni sistemi veliko manj odporni na napade, kar velja tudi za informacijsko tehnologijo.

Po mnenju predstavnikov ameriške vojske bo večja diverzifikacija na področju operacijskih sistemov vojski prinesla tako ugodnejše cenovne pogoje pri nabavah (zaradi povečane konkurenčnosti), kot tudi povečanje informacijske varnosti.

Očitno ima razbijanje monopolov tako ekonomske, kot tudi varnostne posledice...

37 komentarjev

Piratstvo v EU

BBC - Evropski parlament je s 330 glasovi za in 151 proti sprejel antipiratski zakon, ki zaobjema široko področje piratstva, od ročnih torbic do digitalne glasbe. Po določilih zakona bi lahko pirate doletela celo zaporna kazen, vendar so bili kasneje predlogi za takšne sankcije opuščeni. Poznejši amandma je kazni omejil na profesionalne organizirane pirate, ne pa tudi na navadne smrtnike, ki doma prenašajo glasbo za lastne potrebe. Klik!

6 komentarjev

Ameriška vojska odslej z Linuxom

The Register - Kot poroča The Register, Ameriška vojska v svojem programu Land Warrior ne misli več uporabljati Windows, temveč bodo prešli na Linux, saj, kot pravi podpolkovnik Dave Gallop, dokazi kažejo, da je Linux stabilnejši. Za zdaj bodo Linux uporabili v napravah, imenovanih Commander's Digital Assistant, a Gallop neuradno špekulira, da je to prvi korak k postopni migraciji celotne vojske na Linux. Več o tem.

26 komentarjev

Nov internetni protokol

NationalGeographic -

Ameriški znanstveniki trdijo, da so izumili nov internetni protokol, ki so ga poimenovali Fast Active queue management Scalable Transmission Control Protocol (krajše FAST) in bo dosegal enormne hitrosti prenosov podatkov. Dosegli so bojda že hitrost 8609 megabitov na sekundo, kar prekaša trenutne modemske povezave za faktor 153.000, ADSL pa za 6.000. S tovrstnimi prenosi bo tako moč presneti celoten DVD že v slabih petih sekundah. O datumu, ko bo zadeva postala dostopna tudi navadnim smrtnikom, še ni podatkov, a jasno je že, da to ne bo tako kmalu. Več o tem.

Na novico nas je prijazno opozoril Yohan del Sud.

3 komentarji

Igra ameriške vojske

Overclockers.com.au - Ameriška vojska je naredila svojo lastno igro. Zelo je podobna kakšni komandovščini, le da naj bi bila veliko bolj realistična od katerekoli druge. Grafična zasnova izgleda odlično, ideja je dobra, čeprav ima veliko konkurenco v poplavi takih vrst iger v zadnjem času. Najboljše pri vsem tem pa je, da je popolnoma zastonj! Seveda, če živite v ZDA [;((]. Tukaj.

10 komentarjev

S.C.U.T.R.

Slo-Tech - Malo heca mora bit. Ameriška vojska je dobila novo mobilno sredstvo. Imenuje se S.C.U.T.R. (Strategic-Commuting-Undercover-Tactical-Recon) in je dosegljivo tudi navadnim smrtnikom. Kaj je to?? No poglejte sem: LINK .

7 komentarjev