»

U2 na YouTube

Slo-Tech - Čeprav je nedeljski (25.10.2009) koncert popularne rockovske skupine U2 v kalifornijski Pasadeni že razprodan in za Slovenijo nekoliko daleč, boste vseeno lahko tam. Koncert na štadionu Rose Bowl bodo namreč v živo prenašali tudi na YouTube, brezplačno, po celem svetu. S prenosom bodo lahko dosegli tudi oboževalce v državah, kamor normalno ne zahajajo oz. jih niso obiskali že dalj časa, čeprav bodo to storili na nekoliko nekonvencionalen način.

Koncert, ki bo sproti predvajan na uradnem kanalu skupine U2 na YouTube.com, bo kasneje na voljo tudi kot posnetek tako na YouTube.com kot na domači strani glasbenikov, U2.com. Njihov menedžer je povedal, da so idejo za prenos v sebi gojili že precej dolgo, koncert v Los Angelesu pa bo za...

13 komentarjev

Video oglasi v revijah

Slo-Tech - Kot kaže se nam obeta oglaševalska revolucija, vsaj v tiskanih medijih. Zanje po novem očitno ni več omejitve, ki bi dovoljevala le nepremične slikovne vsebine. Oglas v gibljivi sliki bodo bralci v tiskanem mediju prvič ugledali 18. septembra v izdaji Entertainment Weekly, ameriški reviji, ki poroča o dogodkih, povezanih s televizijo, filmom, gledališčem, glasbo in knjigami. Živi bodo oglasi za oddaje na televizijski postaji CBS ter za dobro znano pijačo Pepsi.

zaslone, na katerih se bodo oglasi predvajali, bo dobavila družba Americhip, ki ima bazo v Los Angelesu. Zasloni bodo debeli le 2,7 mm in bodo imeli že vgrajeno baterijo, ki bo zadostovala za 40 minut predvajanja oglasa. Da oglasi ne bodo za zgolj enkratno uporabo bo poskrbela USB povezava, prek katere se bo baterija ponovno napolnila. Obenem se bo predvajanje oglasa začelo šele, ko bo bralec odprl stran, na kateri se bo oglas nahajal. Ker takšne novotarije seveda niso poceni, jih bodo žal deležni le bralci v Los Angelesu...

42 komentarjev

Quake Wars z oglasi v igri

The inquirer - Ljudje vedno manj uporabljamo klasične medije, vse več življenja pa preživljamo pred računalniki, na internetu. Oglaševalci poskušajo slediti trendom in spletne reklame so dandanes multimilijarden posel, medtem ko smo se jim pred 5-10 leti še smejali. Počasi bodo svoje mesto dobile tudi reklame znotraj računalniških iger, videli smo jih v že kar nekaj naslovih (se spomnite Zoola?), seznamu pa se pridružuje tudi naslednica Enemy Territoryja, igra Quake Wars.

Avtorji iz studia Splash Damage zaenkrat še niso povedali, kako naj bi se oglasi vključili v samo zgodbo in katero podjetje bo skrbelo zanje, je pa bilo rečeno, da ne bodo moteči in da ne bodo vplivali na ceno igre, temveč se bo z njimi pokrilo vzdrževanje uradnih večigralskih storitev.

Izvorna novica in uraden komentar.

23 komentarjev

Računalnik v bobru

vir: Gizmodo
Gizmodo - Med vsemi bizarnimi modifikacijami, ki so jih sproducirali bolani geekovski umi, se na lestvico top 10 gotovo uvrsti Compubeaver, celoten računalnik v telesu pravega pravcatega nagačenega bobra, o katerem poročajo na Gizmodu. Kasey McMahon iz Los Angelesa se nasploh ukvarja s precej šokantnimi umentninami, tokrat pa je, kot sama pravi, želela povezati svojo ljubezen do narave in odvisnost od tehnologije. V kosmatincu se skriva čisto spodoben sistem z...

71 komentarjev

Tudi Thinkpadi gorijo

IBM - V soboto, 16. septembra 2006, je na letališču LAX v Los Angeles-u zagorel prenosnik podjetja IBM. Kot pravi bralec spletne strani Gizmodo, naj bi med čakanjem na svoj let opazoval neke druge potnike, ki so se na terminalu pripravljali za vkrcavanje v letalo, namenjeno v London. Tedaj pa je eden od njih naenkrat stekel iz vrste in na tla vrgel svojega ThinkPad-a, saj je ta že gorel. Vzrok za vžig je bila, kot se zadnje čase pogosto dogaja, baterija, kar pa je bolj presenetljivo -- avtor je preveril proizvajalčev seznam ogroženih modelov, a njegovega tam ni bilo. Omenjeni bralec, ki je o zadevi poročal, je na srečo imel s seboj digitalni fotoaparat in je med pogovorom z lastnikom laptopa posnel nekaj fotografij. Če ne marate Gizmoda, lahko o...

30 komentarjev

Nad raka s HIV

Wired News - Kot poroča Wired News, so raziskovalci University of California iz Los Angelesa razvili postopek genske terapije, s katerim so modificirani virus HIV "prepričali", da napada in uničuje rakaste celice.

Postopek so uspešno preiskusili na živi miši, pravijo pa, da bodo s kliničnim testiranjem na ljudeh še počakali, saj ne želijo, da bi se ponovila zgodba iz leta 1999, ko je 18-letni pacient, ki se je udeležil podobne genske terapije na University of Pennsylvania umrl.

29 komentarjev

Firefoxov oglas v The New York Times

Se najdete?

vir: Mozillazine
Mozillazine - Danes naj bi bil objavljen oglas za brskalnik Firefox v časopisu The New York Times. Dve črno-beli strani današnje izdaje sta tako v celoti posvečeni Firefoxu, kar si lahko ogledate tudi na naslednjih dveh slikah ( manjša, večja, PDF). Kot je bilo obljubjeno, so imenovani vsi darovalci prispevkov za zakup oglasnega prostora. In med njimi se lahko najde celo kakšen Slovenec, še več, celo Slo-Tecovec ;) Smo koga pozabili označiti? ;)

22 komentarjev

Google preizkuša slikovne oglase

PC World - Iskalnik Google je znan po svojem minimalističnem in do uporabnika prijaznemu izgledu. Kljub temu pa jim je uspelo v njihovo stran vključiti oglase, ki na eni strani niso nadležni za uporabnika na drugi strani pa s pomočjo usmerjenega oglaševanja, oglaševalci dosegajo veliko boljše rezultate.

Vendar je očitno vseeno pritisk na Google z željami po klasičnih pasicah, kjer vam s pomočjo animacije poskušajo prodati vijolčno opico, prevelik. Tako PCWorld poroča, da je Google omogočil obstoječim oglaševalcem, da poleg besedilnih oglasov vnašajo tudi slikovne. S to potezo upajo, da bodo uspeli iztrgati delež oglaševalskega kolača DoubleClicku ter Overture.

Za nas, uporabnike, pa je zanimivo kako nameravajo preprečiti zavajanje uporabnika. Vsak oglas bo imel na dnu slike poseben pas na katerem bo napisan spletni naslov kamor kaže povezava na sliki.

Sedaj, ko bom Bonzija gledal tudi na Googlu, bo moja spletna izkušnja nedvomno veliko boljša...

3 komentarji

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja

Oglasi na ICQ?

CNet - Uporabniki ICQ programa ste morda opazili, da so se v zadnjem času v programu pojavili oglasi. Kar tako, nenapovedano. Ti oglasi se pojavljajo zaenkrat samo, če imate verzijo programa 2000b, in samo pri nekaterih uporabnikih.
Zaenkrat so ti oglasi še informativni, in so povezave do ICQ-jeve domače strani, raznih strani s pomočjo na njihovi uradni strani in podobno. Vendar pa je to odlična podlaga za morebitne bodoče prave oglase.
Vendar pa se je na internetu že pojavila tudi spletna stran, ki ima napotke za odstranitev oglasov.
Tisti, ki ste željni podrobnosti o tem, pa kliknite tukaj.

11 komentarjev