»

Glassdoor prodan za 1,2 milijarde dolarjev

Slo-Tech - Popularna spletna stran Glassdoor, na kateri lahko iščemo službo ali zgolj preverimo, kakšne so plače in vzdušje v kakšnem podjetju, se je prodala za eno največjih vsot v zgodovini. Japonski kadrovski gigant Recruit Holdings Co., ki ima 45.000 zaposlenih, je za stran, ki ima 59 milijonov aktivnih uporabnikov in podatke o več kot 770.000 podjetjih v 190 državah, odštel 1,2 milijarde dolarjev. Japonci obljubljajo, da bo Glassdoor ostal poseben in ločen del njihovega podjetja. Transakcija bo izvedena z denarjem.

Glassdoor je bil ustanovljen leta 2008 v Kaliforniji. Izvršni direktor Robert Hohman, ki bo še naprej vodil stran, pojasnjuje, da je Glassdoor spremenil način, kako ljudje iščejo zaposlitev in kako podjetja rekrutirajo potencialne sodelavce. Po združitvi...

0 komentarjev

CES 2014: Sonyjev PlayStation Now za igranje iger kjerkoli

Slo-Tech - Sony je prepričan, da prihodnost igranja iger niso konzole, temveč igranje iger kjerkoli in kadarkoli. Na CES-u so predstavili storitev PlayStation Now, ki bo omogočila igranje iger v oblaku.

Uporabniki bodo igro dejansko igrali v oblaku, medtem ko bo njihov vmesnik konzola (PlayStation 3, 4 ali Vita), pametni telefon, tablični računalnik ali kar pametni televizor iz Sonyja. Na CES-u so obiskovalci lahko preizkusili, kako je na ta način mogoče igrati The Last of Us.

Storitev bodo najprej dobili v ZDA, kjer bo poleti z njo mogoče uporabljati PlayStation 3 in 4, podpora za Vito pa pride pozneje. V vseh primerih bo na začetku mogoče igrati le naslove za PlayStation 3, četudi jih bomo igrali na drugih napravah. Sony obljublja, da bo večina novih televizorjev serije Sony Bravia podpirala PlayStation Now že letos. Na koncu, v neki nedoločeni časovni točki, bo storitev...

8 komentarjev

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

George Hotz aka GeoHot. Vir: TekGoblin.com.

Wired News - Kalifornijsko sodišče je v primeru Sony zoper George Hotz, ki je zlomil zaščito PlayStationa 3 in objavil ključe na internetu, zaradi česar se je zapletel v sodni spor s Sonyjem, ugodilo zahtevi Sonyja, da mora ponudnik internetnega gostovanja Bluehost za spletno stran Geohot.com, kjer so bili ključi objavljeni, posredovati IP-naslove vseh obiskovalcev strani od januarja 2009 do danes. Sony Hotza obtožuje kršitev DMCA in drugih zakonov, zato zahtevajo prepoved distribucije ključev, zaseg vse strojne in programske opreme, plačilo odškodnine in sodnih stroškov.

Sony trdi, da potrebujejo IP-naslove, dnevniške datoteke, informacije o računih in dostopih ter ostale informacije, ki bi lahko identificirale...

9 komentarjev

Na črni petek za šestino več spletnih naročil

vir: CNet
CNet - V petek je bil v Ameriki tako imenovani črni petek, ki sledi zahvalnemu dnevu in pomeni začetek božične nakupovalne sezone. Svoje ime je dobil prav zaradi množičnosti, saj se poslovne številke trgovcev na ta dan spremenijo iz rdečih (negativnih) v črne (pozitivne). Svoj čas so kupci drli v trgovine iz opeke - saj to počno še danes - a danes vedno vidnejšo vlogo igra tudi splet.

Pri Coremetrics (PDF) so zbrali podatke več kot 500 ameriških trgovcev in ugotovili, da se je...

9 komentarjev

Intel v Wii 2, Cell odhaja iz PlayStationov

engadget - Čeprav je naslednja generacija konzol oddaljena še nekaj let (za Xbox 360 se npr. naslednika pričakuje okrog leta 2015, čeprav je bilo to sprva načrtovano za ~2010), prvi orisi o strojni zmogljivosti naslednikov zgolj tri leta po predstavitvi trenutnih konzol že bežijo na plano. Zamenjava za Xbox 360 je še popolnoma zavita v temo, medtem ko sta največja tekmeca, Wii in PlayStation 3, že dobila prve informacije o centralnih procesorjih, ki bi jih lahko vsebovala.

Nintendov Wii je brez dvoma v današnjih dneh televizorjev s podporo visoki ločljivosti kot nebogljeno dete, a ga je revolucionaren način igranja dolga tri leta držal v vodstvu oz. vsaj ob boku svojima tekmecema. Pomanjkljivosti svoje konzole se pri Nintendu zavedajo in že pripravljajo naslednika, v nekaterih krogih poimenovanega tudi kot Wii HD. Le-ta naj bi po svežih informacijah uporabljal centralni procesor, izdelan v Intelovih tovarnah. Še več, govori se celo o kombinaciji centralnega in grafičnega procesorja, ki bi...

13 komentarjev

Sony tožen zaradi PS3

Ars Technica - Sonyju se obeta skupinska tožba, v kateri mu uporabniki konzole Play Station 3 očitajo, da je zadnja revizija strojne programske kode (firmware), katere namestitev je bila obvezna, napravila iz PS3 kup neuporabnega železja. Sony za popravilo konzol, ki so utrpele poškodbe zaradi nadgradnje, zahteva 150 dolarjev. Na številne pritožbe so se odzvali z dodatno, neobvezno nadgradnjo, ki naj bi izboljšala stabilnost sistema, a je bila blažev žegen. Sedaj v skupinski tožbi oškodovani lastniki zahtevajo (PDF tožbe), da jim Sony izplača v postopku dokazane odškodnine.

12 komentarjev

Izdelava PS3 cenejša, Rage počasen

PlayStation 3

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Rage, nova igra, ki bo izšla v letu 2010, in ki jo pripravlja slavni prvoosebno-streljaški studio id Software, po besedah ustanovitelja družbe, prav tako slavnega Johna Carmacka, teče najpočasneje na Sonyjevem PlayStaion 3. Carmack za počasno delovanje igre, ki na Xbox 360 in njemu primerljivih PCjih teče s 60 FPS, na PS3 pa z 20 do 30 FPS, krivi predvsem šibkejši grafični procesor PlayStationa. Obenem je povedal tudi, da je kljub podobnima arhitekturama procesorjev v PS3 in Xbox 360, programiranje za slednjega mnogo lažje. A brez skrbi, Carmack zagotavlja, da je vsaka njihova igra narejena kot 60-Hertzna igra ter da bodo pred izidom izboljšali delovanje Rage-a na PlayStation 3.

Mimogrede, v konferenčnem klicu o financah v prvi četrtini je...

20 komentarjev

Konzole: Wii bojda cenejši, Xbox bogatejši

Nintendo Wii

Fudzilla - Če si dovolimo malo pošpekulirati o konzolah, lahko pričakujemo skorajšnje znižanje cene Nintendove igralne konzole Wii. Že vse od svojega izida Wii stane 250 dolarjev, Nintendo pa trmasto vztraja pri ceni, ker bojda naj ne bi želeli vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj toliko odšteli. Pri Fudzilli so mnenja, da se bo Nintendo vendarle odločil ceno spustiti za 20 odstotkov, tako da bi poslej Wii lahko veljal le 199 dolarjev. S to potezo bodo verjetno poskušali doseči svoj cilj, to je prodati še 26 milijonov enot do konca fiskalnega leta. Na potezo Nintenda bo verjetno odreagiral tudi...

4 komentarji

Prodanih že 30 milijonov konzol Xbox 360

X-Bit Labs - Ta teden je Microsoft objavil, da so prodali že 30 milijonov konzol Xbox 360, s čimer držijo občutno prednost pred konkurentom PlayStation 3, katerih je Sony prodal približno 22 milijonov. Nedosegljiv na prvem mestu ostaja Nintendo Wii s 50 milijoni prodanih izvodov. Analitki iz NPD Group so izračunali, da so samo Američani skupno porabili 14,5 milijard dolarjev za Xboxe 360 in pripadajočo opremo. Najbolj plodno leto je bilo lansko, tudi letos pa jim ne kaže slabo, saj je prodaja porasla za 28 odstotkov. Po Microsoftovih podatkih so uporabniki prenesli tudi več kot milijardo iger in drugih večpredstavnostnih (filmov, nanizank itn.) vsebin z Xbox Live Marketplacea, ki ima sicer 20 milijonov članov.

6 komentarjev

Microsoftove novičke

Slo-Tech - Microsoftu gre malo za nohte pri prodaji svoje konzole Xbox 360, tako da so se odločili predstaviti še njeno obogateno elitno verzijo. Ta ima že sedaj priloženih cel kup bonbončkov, od maja pa bo na voljo še omejena količina paketov Xbox 360 Elite "Game of the Year", ki bo za 399 dolarjev priložila še igri Halo 3 in Fable II. Žal se je Microsoft odločil, da smo Evropejci premalo navdušeni nad njihovo konzolo, zato bo paket na voljo v vseh državah sveta, razen v Evropi.

Naslednja Microsoftova vest pa se (spet) nanaša na prihajajoči operacijski sistem Windows 7. Po njihovih lastnih izračunih naj bi bil ta do uporabnikov prijaznejši, saj jim bo težil 29 odstotkov manj časa. Gre za User Account Control, poznan iz Viste, ki preprečuje ugrabitev oz. zlorabo vašega mlinčka in je včasih kar malo preveč paranoičen. Izid končne verzije Sedmice še ni znan, kandidata za izid pa pričakujemo v začetku maja.

10 komentarjev

Proizvodni stroški konzole Wii polovico nižji

X-Bit Labs - Ko je Nintendo premierno predstavil svojo konzolo Wii novembra 2006, je njena izdelava stala podjetje približno 160 dolarjev. Poltretje leto pozneje naj bi bila ta cena več kot 45 odstotkov nižja, tako da naj bi bili Japonci sedaj zmožni izdelati Wii za 88 dolarjev. To pomeni, da ima Nintendo kar precej manevrirnega prostora za morebitno zniževanje cene, česar od izida še niso storili, saj se Wii trenutno prodaja za 249 dolarjev v ZDA in na Japonskem (25.000 jenov) ter prav toliko evrov v Evropi. Doslej so prodali že več kot 50 milijonov enot te konzole, ki jo sestavljajo IBM-ov PowerPC s 729 MHz z vgrajeno ATI-jevo grafiko, 91 MB pomnilnika in pol gigabajta flash pomnilnika.

35 komentarjev

Sony pocenil (napačen) PlayStation

Ars Technica - Sony je objavil, da bo danes pocenil svoj PlayStation, tako da bo stal le še 99,99 dolarja. Žal gre za stari model PS2, medtem ko bo PlayStation 3 ostal pri starih cenah okrog 400 dolarjev. Zanimivo je, da se PS2 kljub izidu novejšega bratca še vedno izvrstno prodaja, tako da je z več kot 136 milijoni prodanih enot trenutno najpriljubljenejši igralni sistem na svetu. Mimogrede, PS2 je bil eden izmed razlogov, da so se DVD-ji prebili na tržišče, saj je bil za tiste čase eden najdostopnejših DVD-predvajalnikov. Na vprašanja o namigih, da kanijo znižati tudi ceno PS3, je Sony mrtvohladno odvrnil, da kot so že dejali, tega ne načrtujejo. Znižanje cene je sicer pohvalna gesta, a tudi nekoliko čudna, saj bi pričakovali agresiven napad s ceno PS3, ki bije trd boj z Xbox360, ne pa nižanje cen opreme iz pamtiveka.

22 komentarjev

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

engadget - Dandanašnji so konzole zelo odporne proti piratiziranju, saj je že skoraj konec dni vgrajevanja raznih modčipov, ki odstranijo protipiratsko zaščito in dodajo zmogljivosti (predvajanje DivX filmov in podobno) predvsem originalnemu Xboxu ter drugemu PlayStationu, saj omenjen način piratiziranja še vedno velja za Nintendov Wii. Drugačen izziv pa predstavljata Xbox 360 in PlayStation 3, saj sta se, sploh slednji, izkazala za precej trda oreha. Zaščita PS3 je že bila razbita, a ni dovoljevala igranja iger, zgolj nalaganje le-teh, medtem ko je zamenjava firmware-a na DVD pogonih Xboxov zelo uspešna. A to je brezhibno delovalo le, dokler so bili v večini uporabljeni DVD pogoni, ki sta jih izdelovala Toshiba in Samsung.

Vse to pa je rešeno, saj je bila razbita zaščita tudi vseh ostalih DVD pogonov, razen Hitachijevega. Tako je moč varnostne kopije igrati na precej večjem procentu Xboxov (sploh novejših), piratom pa tako ne bo več treba menjati celotnega DVD pogona za starejšega, kar je...

44 komentarjev

Wii bo predvajal video vsebine

X-Bit Labs - Nintendo je objavil, da bo začel sodelovati z japonskim podjetjem Dentsu in prek interneta ponujati video vsebine za svojo konzolo Wii. Sprva bodo risanke in drugo razvedrilno vsebino ponudili le na Japonskem in sicer nekaj zastonj, ostalo pa proti plačilu, kasneje pa se nameravajo usmeriti še na ameriški trg. Uporabniki lahko že sedaj uporabljajo Wii za brskanje po spletu, spletno nakupovanje, urejanje fotografij in komunikacijo, poudarjajo v Nintendu, z novo možnostjo pa želijo postati še bolj konkurenčni v boju z Microsoftom in Sonyjem. Ocenjujejo, da jih od 34,55 milijona Wiijev 80 odstotkov počiva blizu televizij v dnevnih sobah in da jih ima 40 odstotkov dostop do interneta, tako da se za manko povpraševanja ne bojijo.

8 komentarjev

PlayStation 3 še vedno izgubarski

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so izračunali, da Sony svoje PlayStation 3 še vedno prodaja z izgubo. Izdelava enega PS3 namreč stane 448 dolarjev, medtem ko jih Sony prodaja za 399 dolarjev, torej z vsakim pridela slabih 50 dolarjev izgube. Še pred dvema letoma je izdelava stala 805 (20 GB model) oz. 840 dolarjev (60 GB model), prodajala pa sta se za 499 oz. 599 dolarjev. Sony je stroške izdelave razpolovil zaradi znižanja cene sestavnih delov in tudi tako, da je odstranil nekatere dele, ki so prej zagotavljali združljivost s PS2. S tem so poenostavili dizajn, saj novi 40 GB PS3 sestoji iz 2820 delov, prvi 60 GB PS3-ji pa so bili zgrajeni iz 4084 delov. To seveda ne pomeni, da bo Sony bankrotiral, saj - podobno kot izdelovalci tiskalnikov s kartušami in tonerji - Sony služi s prodajo iger.

31 komentarjev

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

TG Daily - Proizvajalci so se torej odločili, da popustov na konzole letos ne bo, poglejmo pa si, kako se konzole prodajajo na sploh. Podjetje za raziskavo trga NPD v svojih izsledkih navaja, da so oktobra prodali 803.000 Wiijev, kar znaša 59 odstotkov vseh prodanih konzol. Na drugem mestu je Xbox 360, ki s 371.000 prodanimi zaseda drugo mesto in 27-odstotni tržni delež. Playstation 3 je tretji z 190.000 konzolami ali 14 %. Skupaj so prodali 1.364.000 konzol, kar je sedem odstotkov več kot septembra in tretjino več kakor oktobra lani.

Na prodajo konzol ne vplivajo samo specifikacije, ampak tudi dostopne igre, kar je eden izmed razlogov, da Xbox 360 še vedno občutno prekaša Playstation 3. Najbolje prodajana igra je bila oktobra Fable II za Xbox 360 (790.000), sledijo pa Fit za Wii (487.000) in Fallout 3 za Xbox (375.000 prodanih izvodov). Najbolje prodajana igra za PS3 pa je naprimer šele na sedmem mestu v skupni razvrstitvi. Več o tem.

33 komentarjev

GTA: IV

Slo-Tech - Rockstar North je oznanil, da bo nova igra iz franšize GTA izšla 16. oktobra prihodnje leto v ZDA in tri dni za tem še v Evropi. Igra bo na žalost na voljo le za PlayStation 3 in Xbox 360, PC verzija bo verjetno zunaj poleti 2008 - vsaj do zdaj je bilo tako.



Še uradna stran: GTA: IV

50 komentarjev