»

Vdor v podatkovne baze pri Epsilonu, prizadeti Kroger, JPMorgan Chase in drugi

Slashdot - Podobno kot McDonald'sovemu podizvajalcu lanskega decembra je tudi podjetju Epsilon ušlo nekaj osebnih podatkov o svojih strankah. V petek so namreč javnost obvestili, da so napadalci pridobili dostop do njihovih podatkovnih baz. Epsilon upravlja baze za več podjetij, med drugim tudi za Kroger, JPMorgan Chase, Capital One, Marriott Rewards, McKinsey in New York & Company, ki so vsa med prizadetimi.

Kompromitirane baze podatkov vsebujejo zgolj imena in elektronske naslove strank, zatrjujejo v Epsilon. Škoda je tako omejena le nanje, medtem ko drugih osebnih podatkov napadalci niso dobili. Kroger in JPMorgan Chase sta svoje stranke o vdoru že obvestila po elektronski pošti in jih hkrati opozorila, naj ne odpirajo pošte od nepoznanih oseb, če bi jo dobili. Drugih posledic naj...

1 komentar

Dell prevzema Perot Systems

Slashdot - Dell se je sporazumel o prevzemu podjetja Perot Systems, za katerega bo odštel 3,9 milijarde dolarjev v gotovini. S prevzemom kani Dell razširiti svojo paleto IT-storitev in prodati več svoje strojne opreme obstoječim strankam Perota. Perot Systems je teksaško podjetje, ki po celem svetu nudi IT-storitve za posebne potrebe strank zlasti v zdravstvu (kjer realizirajo 48 odstotkov svojega prometa) ter vladi (dobra četrtina prometa), industriji, bančništvu, zavarovalništvu itn. S tehnologijami, ki jih bo Dell dobil z nakupom, bodo lahko uspešneje posegli na trg oblačnih storitev, je pojasnil Dellov izvršni direktor Michael Dell.

V zadnjem fiskalnem letu sta Dell in Perot Systems skupaj zabeležila 16 milijard dolarjev dohodkov s področja strojne opreme in IT-storitev ter dodatnih osem milijard s podporo. Od tega je Perot poskrbel za tri milijarde. Delnica podjetja Perot je razumljivo poskočil za 65 odstotkov in se ustalila pri 30 dolarjih, kolikor znaša Dellova ponudba. Upravi...

0 komentarjev

Dell prodal 140.000 zaslonov po 10 evrov

Z malo sreče je vaš za 10 evrov

vir: Dell
The Register - Na Tajvanu se je Dell nekoliko uštel in 25. junija za kratek čas ponujal svoje 19-palčne LCD-zaslone za vsega 500 tajvanskih dolarjev (približno 10 evrov). Novica o izjemni ponudbi se je kot požar razširila po spletu in do trenutka, ko je Dell zmotno ponudbo popravil na 4.800 dolarjev (100 evrov), je več kot 26.000 kupcev naročilo 140.000 zaslonov. Dell se je poskušal izvedbi posla izogniti, a je tajvanska komisija za varstvo potrošnikov zahtevala, da izpolnijo ponudbo za vse uporabnike, ko so naročili en zaslon, za vsakega dodatnega pa ponudijo nek popust. V nasprotnem primeru bodo...

13 komentarjev

Dell in Intel razvijata uporabne tehnologije za mobilne uporabnike

Computerworld - Tako vsaj kaže, glede na sodelovanje Intela in Della, ki bosta mobilnim uporabnikom ponudila dve zelo uporabni tehnologiji.

Prva, Dell Latitude ON, omogoča hiter zagon v sistem, podoben UMPCjem, ki uporablja močno predelano verzijo Linuxa, ponuja pa pregledovanje interneta, elektronske pošte in podobne osnovne funkcije. Kodno ime, BlackTop, je nastalo iz imena BlackBerry in LapTop, namen pa je ponuditi zmogljivost mobilnih telefonov Blackberry z udobnostjo prenosnikove tipkvonice in ekrana. Uporaba sistema naj bi omogočala nekaj dnevno delovanje na bateriji, to pa doseže z nizko-napetostnim ARM procesorjem, nekaj flash pomnilnika za shranjevanje podatkov, SuSE Linux Enterprise Desktop 10, in modificiranim Firefoxom, podpira pa tudi branje Office in Adobe PDF datotek. Poleg hitrega zagona pri Dellu še tudi obljubljajo par dnevno trajanje baterije.
Podobno rešitev je sicer Dell že uporabljal pri določenih prenosnikih (Dell MediaDirect), ki je omogočal takojšenj zagon v preprost...

18 komentarjev

Dell goljufal svoje stranke

Dell

Slo-Tech - Sodišče zvezne države New York je v torek spoznalo Dell za krivega goljufije, lažnega oglaševanja, sumljivih poslovnih potez in neprimerne izterjave dolgov. Dell je svojim strankam zavračal ali močno oteževal tehnično pomoč kljub temu, da so bile do tega upravičene v okviru garancije ali so takšno pomoč kupile. Pogosto je to pomenilo, da so morale stranke izredno dolgo časa čakati na telefonu, njihove povezave pa so bile pogosto preusmerjene ali prekinjene med čakanjem.



Dell tudi ni uspel zagotoviti svojim strankam t.i. "popravila na domu", saj so kljub nakupu takšne storitve morali čakati tudi do dva meseca, preden je tehnik dejansko prišel k njim. Stranke, ki so kupile storitev "pomoč naslednji dan", so bile deležne vse prej kot te - včasih so morali čakati celo leto, preden so dejansko bile deležne kupljene pomoči. Pogosto so tudi pozabili na...

25 komentarjev

Prihaja Dell Latitude XT2 Tablet PC

Daily Tech - Tiste, ki se navdušujete nad tabličnimi prenosniki (in imate hkrati debelo denarnico), bodo zagotovo zanimale informacije o prihajajočem Dellovem tabličnem PCju, poimenovanem Latitude XT2. Na spletni strani Engadget so uspeli izbrskati slike in specifikacije naslednika trenutno dostopnega Latitude XT tabličnega prenosnika. XT2 bo osnovan na Intelovi Centrino 2 platformi, ki bo podpirala januarja splavljene Penryn (45 nm) Core 2 procesorje. Prenosnik bo seveda naphan s standardnimi vmesniki za prenos podatkov, med katerimi bomo poleg Firewire vmesnika našli tudi zunanji SATA vmesnik ( eSATA). Opremljen bo tudi z ExpressCard režo (naslednik PCMCIA kartic) in čitalcem SDHC pomnilniških kartic.


12,1 palčni in okoli 1,6 kg težki prenosnik bo na voljo predvidoma novembra. Glede na to, da cena razpoložljivega modela...

8 komentarjev

Dell izdal prilagojeno različico Ubuntu Linuxa

Ars Technica - Da dekleta in fantje pri Dellu z Linuxom mislijo resno, so dokazali včeraj, natanko na šesto obletnico terorističnih napadov na WTC 11. septembra 2001.

Dell je namreč "udaril" s posebej prilagojeno različico Ubuntu Linuxa za računalnika Inspiron 1420 in 530. CD vsebuje vse potrebne gonilnike in popravke za omenjena dva prenosnika (in jih tudi samodejno namesti) ter je na voljo za prenos preko interneta.



Kakšen pretres v IT industriji pa bo imel zadnji Dellov "napad", pa bomo še videli...

7 komentarjev

Dell zamenjuje 4,1 milijona baterij

CNN.com - Na naših spletnih straneh smo že poročali o spontanih in nepojasnjenih samovžigih Dellovih prenosnikov, zato Dellova novica o odpoklicu približno 4,1 milijona prenosniških baterij zaradi šestih incidentov ne preseneča, poroča CNN. Kritične baterije prihajajo iz Sonyjevih tovarn, ki z baterijami opremlja tudi Applove in Hewlett-Packardove prenosnike, ki pa naj bi bili varni. Kljub temu Dell ne namerava prekiniti sodelovanja, saj so prepričani, da je Sony sprejel ustrezne ukrepe, da se slaba serija ne bo ponovila, je dejal Dellov predsednik. Ogroženi prenosniki so iz naslednjih skupin:
  • Latitude: D410, D500, D505, D510, D520, D600, D610, D620, D800, D810;
  • Inspiron: 500M, 510M, 600M, 700M, 710M, 6000, 6400, 8500, 8600, 9100, 9200, 9300, 9400, E1505, E1705;
  • Precision: M20, M60, M70, M90 in
  • XPS: XPS, XPS Gen2, XPS M170, XPS M1710.
Njihovi lastniki lahko na uradni spletni strani preverijo s pomočjo serijskih številk preverijo, ali so upravičeni do zamenjave.

Na novico nas je opozoril ...

25 komentarjev

Dell laže, Apple krade :)

AnandTech - Na AnandTechu so spisali primerjalni preizkus širokokotnih 20-palčnih zaslonov LCD - Applovega in Dellovega. Ugotovili so, da gre pravzaprav za enak zaslon, ki ga izdeluje LG.Philips, seveda pa sta Apple in Dell dodala svojo podobo in nekatere dodatne zmogljivosti. In kaj je zanimivega? Applov primerek je več kot dvakrat dražji, Dell pa svojega ponuja z navedenimi boljšimi specifikacijami.

30 komentarjev

Siol does it again

Slo-Tech - Fantje pri Siolu so res neverjetni. Prejšnji mesec so odklopili ADSL, ker nisem plačal junijskega računa. Opomine, pravijo, da so pošiljali po elektronski pošti, na naslov @siol.net, ki ga seveda ne berem. Da bi jim kapnilo v glavo, da so plačani računi za julij, avgust in september in da je zato nekaj drugega narobe, se seveda ni zgodilo. No, ampak to je že stara zgodba. Včeraj so njihove sposobnosti živciranja svojih uporabnikov dosegle nove višave.

Meni nič tebi nič so onemogočili pošiljanje preko smtp.siol.net kateremukoli pošiljatelju, ki nima na koncu naslova e-pošte @siol.net. Ker za pošto uporabljam ARNES-ov račun, to pomeni, da ne morem več pošiljati sporočil z naslovom nekdo@guest.arnes.si, če sem na internet povezan preko ADSL. Da bi bila zadeva še hujša, so enako naredili tudi vsem svojim strankam, ki imajo lastne domene. Nesrečen fant na tehnični pomoči je povedal, da zdaj delajo spisek svojih lastnih domen, da jih bodo lahko spet vključili.

A vrh ledene gore ni to,...

163 komentarjev

Cenzura, pred katero se Slo-Tech skrije...

The Register - Network Associates, sicer stvarilci serije 'McAfee' izdelkov, so toženi iz strani zvezne deželice, ups, države New York. Bit tožbe so navedbe v pogodbi za končnega uporabnika (EULA, za one znalce, ki me čudno gledate), ki prepoveduje objavljanje kritik njihovih izdelkov brez soglasja NAI, kaj šele primerjav s konkurenčnimi produkti.

Jah, kaj sledi? Klavzula, po kateri opisovalci igram ne smejo prisoditi manj kot 94 točk?

4 komentarji

Grandiozno

Microsoft - Majnen-mehek (Microsoft) je danes najavil, da bo WindowsXP izdal 25. oktobra (to je znano) v New Yorku (to ni bilo znano). Glavni dogodek, ki po tradiciji Microsofta nikoli ni skromen, se bo dogajal na Marriott Marquis Theatre v Time Square's theatre okrožju.
Zakaj bo Microsoft predstavil WinXP ravno v Rušolandu, ups, New Yorku mislim, ni znano. Ali ima to kakšen globji simbolični pomen ali pa gre pač za to, da ima New York veliko prebivalcev (tj. potencialnih kupcev) lahko le ugibamo. Kaj menite vi?

9 komentarjev