»

Outbrain kupil Zemanto

Slo-Tech - Izraelsko podjetje Outbrain je prevzelo slovensko podjetje Zemanta, ki je veljalo za enega prvih tehnoloških start-upov pri nas, je sporočil Zemantin soustanovitelj Boštjan Špetič. Outbrain sta leta 2006 ustanovila Uri Lahav in Yaron Galai in danes zaposluje več kot 600 ljudi v ZDA in Izraelu. Višina kupnine ni znana, po neuradnih podatkih pa je Outbrain za Zemanto plačal okoli 25 milijonov dolarjev. Zemanta je sicer v desetih letih delovanja zbrala za devet milijonov dolarjev tveganega kapitala, danes pa ima sedež v Delawaru. Tam podatki o lastništvu niso javni, največja posamezna lastnika pa sta bila Boštjan Špetič in Andraž Tori, sta povedala soustanovitelja podjetja. Slovenska podružnica je lani ustvarila milijon evrov prihodkov in dva tisoč evrov dobička - večino poslov Zemanta opravi...

134 komentarjev

Kiberpipa: Android srečanje, Kibi.si, 7k:nova oblika življenja, Fahrenheit 451 (Bradbury)

Fotografija inštalacije Luciolinae, ki je bila avgusta postavljena v galeriji Kapelica

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu bo v Kiberpipi ponovno živo. V ponedeljek, 20.9 ob 19h, bomo gostili debato po načelu starogrške Isegorije, o romanu Raya Bradburyja Fahrenheit 451. Več informacij.

V torek, 21.9 ob 19h, bo v okviru Odprtih terminov Martin Sonc imel prvo v seriji Android razvijalskih predavanj. Govora bo o kompatiblnosti Android sistemov: različne velikosti zaslonov, verzije platforme in strojne konfiguracije predstavljajo problem, ki zahteva veliko mero pozornosti, če želimo, da naša aplikacija zaživi in preživi v krutem svetu Androidov. Več informacij.

V sredo, 22.9 ob 19h, pa bo v okviru Spletnih uric...

7 komentarjev

V Kiberpipi v tem tednu

Firebug

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Spletne strani so dandanes veliko več kot le statična več statična besedila. Morajo biti privlačne, dinamične in uporabne. Za dosego ciljev tega spletni razvijalci posegajo po javascriptu in raznih CSS/HTML trikih, pri tem pa se pozablja na razvojna orodja, ki bi jim pri tem pomagala. Pogosto je potrebnega veliko časa za reševanje problemov, ki se zdijo najbolj banalni, prav tako bi radi na hitro spremenili del spletne strani za vizualizacijo, kar lahko vzame kar nekaj časa. Na sredinih Spletnih uricah nam bo Jure Mav predstavil uporabno orodje Firebug, ki ga lahko lahko uporabijo tako razvijalci kot oblikovalci.

Zadnji VIP večer letošnjega leta bo zaznamoval preplet umetnosti in podjetništva - svojo zgodbo bosta predstavila Katja in Jure Bricman, ustanovitelja podjetja in ustvarjalca porcelana

3 komentarji

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kiberpipa po poletnem odmoru v ponedeljek, 15. septembra 2008, odpira svoja vrata v osmo sezono! Odprta bo vsak delovni dan od 10. do 22. ure (naslov za tiste, ki še ne veste: Kersnikova 6, Ljubljana). Kiberpipin redni program dogodkov se bo pričel odvijati v oktobru. V tem času bo poleg prosto dostopnega interneta na ogled stalna zbirka Kiberpipinega računalniškega muzeja, od 29.9. pa v Caffé Metropol nad Kiberpipo tudi začasna razstava nedavno podarjene opreme Inštituta za biomedicinsko informatiko Medicinske fakultete v Ljubljani. Če želite biti obveščeni o dogajanju, lahko Kiberpipo...

5 komentarjev

Kiberpipinih pet...

Razstava: 30 let x86 arhitekture

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - ...dogodkov v tem tednu. Kot smo že pisali, se je s tem tednom v Kiberpipinem računalniškem muzeju pričela razstava, posvečena 30. obletnici t.i. x86 arhitekture, ki povsem prevladuje na tržišču osebnih računalnikov, uporablja pa se na praktično vseh področjih. Razstava bo na ogled do začetka junija.



Ste se vprašali, na kakšni infrastrukturi delujejo storitve tipa Youtube, MySpace, Facebook, Flickr, Zemanta, in podobne? Kakšne računalniške gruče poganjajo tako zelo obiskane spletne...

0 komentarjev

KiberpipaLive

Kiberpipa - Kot vsak teden boste našli tule nekaj informacij o Kiberpipinih dogodkih. Vsi, ki se zaradi različnih razlogov Kiberpipinih predavanj ne morete udeležiti, pa vas obveščamo, da so od sedaj na voljo na ogled tudi v živo prek spleta.

Dolgoletna tradicija sistemskih administratorjev je pisanje malih programčkov, ki pohitrijo ponavljajoča se opravila in omogočajo upravljanje več računalnikov hkrati. Na Pipinem odprtem terminu bo Martin Vuk, asistent na FRI, povedal nekaj o Puppet-u, ki omogoča sistemskim administratorjem razvoj naprednih orodij, ki jih bodo lahko delili z drugimi in tako preprečili odvečno ponavljanja istega dela.

Po dolgem času in kar nekaj konfliktih med akademiki in...

0 komentarjev

Naslednji teden v Kiberpipi

Kiberpipa - V torek bomo na Pipinem odprtem terminu (19.2. ob 19h) govorili o odprti kodi v Mac OS X okolju. Apple OS X postaja vedno bolj razširjen in ponosni lastniki novih Mac računalnikov se pogosto sprašujejo kako se primerja z Linux okoljem, kako jim lahko pri delu pomagajo odprtokodne rešitve in ali morajo resnično kupiti vso programsko opremo. Jure Čuhalev nas bo popeljal skozi zgodovinske korenine sistema in filozofijo razvoja za sistem. Predstavljeni bodo tudi priljubljeni odprtokodni programi za platformo. Na sredinih Spletnih uricah (20.2. ob 19h), ki bodo drugi del predavanja o naprednem JavaScriptu, se bomo posvetili dogodkom, ki lahko določene aplikacije zelo poenostavijo, kljub temu pa se v JavaScriptu večinoma uporabljajo le za...

6 komentarjev

Zadnji teden v Kiberpipi v 2007

Kiberpipa - Zadnji in pester. Dogodkov bo vsega skupaj kar osem, kateri bodo zanimali vas, pa se odločite sami.

Od 17.12. bo v Kiberpipinem računalniškem muzeju ponovitev v januarju odmevne začasne razstave prvih slovenskih računalnikov, ki so sicer tudi del muzejske zbirke. Ogledali si boste lahko štiri računalnike in se na njih tudi preizkusili. Razstava bo na ogled do 26.1.



Torkov Pipin odprti termin bo namenjen Moodle-u, prosto dostopnem odprtokodnem spletnem učnem okolju, ki podpira e-izobraževanje več kot 20 000 malih in velikih učnih skupnosti po celem svetu....

3 komentarji

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Kiberpipa - O četrtem tradicionalnem No-lan partyju, ki bo v ponedeljek, 10.12. ob 17h potekal v Kiberpipinem računalniškem muzeju, je bilo pisano že eni izmed preteklih novic. Naj še enkrat spomnimo, da bo tekmovanje tokrat potekalo na Commodorjih 64, in sicer v Commodore BASIC V2 programiranju in nato v legendarni igri Wizard of Wor. Prijave zbiramo na muzej at kiberpipa.org. Zelo zaželjeno je, da udeleženci, ki imajo to možnost, prinesejo sabo joystick in morda kar Commodorja 64. Tukaj si preberite pravila igre in potek dogajanja četrtega No-lan partyja.



Torkov Pipin odprti termin (11.12. ob 19h) bo namenjen enemu največjih odprtokodnih sistemov za strojno učenje in odkrivanje zakonitosti iz...

10 komentarjev

Tretji No-lan party v Kiberpipi

Kiberpipa - V Kiberpipinem računalniškem muzeju bo v četrtek, 18. 10. 2007 ob 18.00 potekal že tretji tradicionalni No-lan party. No-lan party je družaben dogodek za vse gejmerske generacije, kjer se lahko prijavljeni tekmovalci pomerijo v izbranih legendarnih računalniških igrah in se potegujejo za retro-muzejske nagrade. Glede na anketo, objavljeno na Slo-techu, sta tokrat izbrani igri za tekmovalni del (očitna zmagovalca) Dyna Blaster in Prehistorik 2.

Prijave...

22 komentarjev

Nov teden, novi izzivi... v Kiberpipi

Kiberpipa - Kot smo že pisali, se lahko v ponedeljek ob 19h v Kiberpipi in torek ob 13h na IJS udeležite predavanj prof. dr. Johna Zabolitzkyja o superračunalnikih.

V torek bomo na Pipinem odprtem terminu spoznali odprtokodni CMS sistem Plone in delo z njim, v sredo pa bomo na Spletnih uricah pobliže spoznali ToboAds oglaševanje, prvo slovensko oglaševalsko mrežo, v kateri se oglasi samodejno prilagajajo vsebini.

Četrtkov V.I.P. bo gostil Borisa Kozlevčarja, predsednika uprave v družbi INform, pretok znanja d.o.o. Predavanje "Kako ukrotiti podjetniški dvom" (prijave obvezne) bo govorilo o iskanju poslovnih angelov, največjih pravnih napakah na začetku podjetništva, tekmovanjih za podjetniške ideje in načrte ter o konkretnih poslovnih modelih plačljivih spletnih storitev.

Vsi, ki se še niste prijavili na delavnico OpenOffice.org Calc, pa lahko to še vedno storite, saj je nekaj mest je še prostih.

5 komentarjev