»

Prihaja GTA 5

Slo-Tech - Nova igra v priljubljeni franšizi Grand Theft Auto prihaja 17. septembra, včeraj pa je luč sveta ugledal predstavitveni videoposnetek. GTA 5 se dogaja v letu 2013 v svetu, ki bo največji doslej, in sicer večji kakor GTA San Andreas in GTA IV skupaj. Vseboval bo različne enote, in sicer mesta s predmestji, divjino, gore, oceane (možno bo raziskovati tudi dno oceana) itn. Pomembna razlika od prejšnjih verzij bo tudi število glavnih likov, saj bodo tokrat kar trije, igrati pa bo treba vse (v nekaterih misijah hkrati oziroma izmenično). Stranske zaposlitve bodo mnogotere: lov, kolesarjenje, joga, smučanje na vodi, iskanje zločincev, borzno trgovanje itn.

Rockstar je poslušal igralce in v nekaterih vidikih je to pomenilo odmik od realnosti....

342 komentarjev

Izšel celovečerni film The Trashmaster

Nico na poti na drugo delo v svojem prevoznem sredstvu

vir: engadget
engadget - Novica o izidu celovečernega filma na prvi pogled ni nekaj posebnega, a to nekoliko spremeni podatek, da je za studio filma The Trashmaster njegov ustvarjalec Mathieu Weschler uporabil kar igro GTA IV. Za uresničitev celotnega projekta je potreboval kar dve leti. Zgodba govori o smetarju (igra ga Niko Belic, glavni lik igre GTA IV), ki poleg pobiranja in odvoza smeti mesto čisti še na drugačen način. Gre za občana, ki je zakon vzel v svoje roke (vigilante), življenje pa se mu spremeni, ko nek serijski morilec začne moriti priljubljene slači-plesalke. Kakšna stalna strank plesalk in s pravico obseden občan bi bil, če se ne bi pognal za serijskim morilcem?

Film si v celoti lahko ogledate na Dailymotion.

28 komentarjev

Analiza telefonskih klicev za zaris novih meja pokrajin

BBC - Statistične in ostale regije v državah so dandanes zarisane na dva načina. Bodisi se naslanjajo na zgodovinske delitve bodisi jih oblast zariše tako, da je za kateri že koli razlog karseda prikladno. Zelo malo pa to pove o dejanski povezanosti ljudi. Zato so na MIT-u dobili idejo analizirati telefonske pogovore in iz njih izluščiti, kje so v resnici meje med krogi poznanstev ljudi, ki jim lahko rečemo regije.

Eksperiment je vodil bostonski Massachusetts Institute of Technology. Analizirali so 12...

24 komentarjev

GTA IV z 32 igralci naenkrat

bit-tech.net - Seveda to ne bo mogoče na enem računalniku, temveč v večigralskem načinu prek interneta, žal pa ne v vseh načinih medmrežnega igranja. Poleg tega pa bo PC verzija imela še nekaj izboljšav v primerjavi z obema verzijama za konzoli, saj bo mogoče nastavljati gostoto prometa, daljša bo vidljivost, posnetke bo mogoče naložiti na Rockstar Social Club, uživati pa bo mogoče tudi v lepši grafiki, ki bo posledica dodatnih nastavitev.

Z enaintridesetimi soigralci bo sicer mogoče igrati le v treh načinih - deathmatch, GTA race in v prostem načinu, medtem ko bodo drugi omejeni na 16 igralcev, kolikor jih podpirata tudi obe konzoli. Velja omeniti še, da bo PC verzija izdana pod Games for Windows znamko, z čimer bo večigralski način povezan s PC verzijo Xbox Live-a. Še vedno pa se izid pričakuje 3. decembra, kar je že čez 3 dni! Klik!

25 komentarjev

GTA IV za PC bo zamudil

bit-tech.net - Na srečo bo zamuda dolga le dva tedna glede na prejšni uradni izid (če pustimo približno enoletno razliko med izidom za osebne računalnike in konzole ob strani), uradnega razloga za zamudo pa niso izdali. V trgovine naj bi igra tako prišla 2. decembra.



Poleg tega sporočila pa so dodali še uradne zahteve za igranje igre. Za igranje boste potrebovali vsaj dvojedrnika (s približno 1,8 GHz za Core 2 Duo čipe oz. 2,4 GHz za AMDjeve X2 procesorje), gigabajt in pol pomnilnika, grafično kartico z vsaj 256 MB pomnilnika iz nVidia 7900 oz. ATi X1900 serije ter resnično osupljivih 16 GB prostora na trdem disku. Potrebovali pa boste še prvi oz. 3 servisni paket za vaš priljubljeni operacijski sistem, seveda za Windows Visto oz. za XP.



...

77 komentarjev

GTA IV prestavljena na sredino leta 2008

Daily Tech - Predsednik založbe Take-Two je potrdil da je GTA IV na Xbox 360 in PS3 prestavljena iz novembra 2007 na v najboljšem primeru aprila 2008. Ker naj bi ta igra postavljala nove meje v igralskem svetu, poleg tega pa bo izšla na dveh različnih konzolah, ustvarjalci potrebujejo mnogo časa da igro pripravijo perfektno, kar je po njihovem mnennju vitalnega pomena.

Beri več

10 komentarjev

Peter Moore prestopil iz Microsofta v EA Sports

Geek - Peter Moore, vizionarski človek igričarstva, je zapustil Microsoft in prestopil k Electronic Arts. Kot pravijo, je veliko prispeval k razvoju iger, saj ga mnogi sodelavci spoštujejo kot človeka z vizijo. Prav on naj bi tudi skrbel za globalno prodajo Xboxa 360, izboljšal nivo iger in pomagal tudi pri vzponu konzol. Novo službo je dobil pri EA Sports, kot njen predsednik. Pri Microsoftu ga bo nadomestil Don Mattrick, tudi bivši predsednik EA in trenutni zunanji sodelavec MS.

6 komentarjev

Sony vzpostavil spletno trgovino z digitalno glasbo

Geek - Sony se je s svojo spletno trgovino, ki prodaja digitalno glasbo, pridružil Napsterju in iTunesu. Cena za datoteko je 99 centov, torej enako kot pri omenjenima trgovinama. Storitev se imenuje Sony Connect in vsebuje več kot 500.000 glasbenih datotek. Izgleda, da so podjetja le spoznala možnost zaslužka tudi v tej smeri in da se število spletnih trgovin, ki prodajajo digitalno glasbo, povečuje. Klik!

7 komentarjev

Prve mutacije MyDooma

The Register - Črv MyDoom je star kvečjemu nekaj dni, pa je že dobil svojo mutirano izvedenko. MyDoom-B, ki je najverjetneje delo istega avtorja, se širi na enak način kot njegov predhodnik, torej preko elektornske pošte in omrežja Kazaa, poleg SCO-jevih pa bo "preizkusil" še ranljivost strežnikov na microsoft.com, če jih seveda Microsoft ne bo enostavno zaprl, kot je to storil v času pričakovanega napada Blasterja.

Mimogrede, SCO v stilu vesternov ponuja 250 tisoč bankovcev s podobo Georga Washingtona (ne pozabite odšteti davka!) za informacije, ki bi pomagale razkrinkati avtorja prvotne in verjetno hkrati tudi najnovejše izvedenke "moje pogube". Še klik na novičko.

15 komentarjev

Več monitorjev zvišuje storilnost

Slashdot - Na Slashdotu so objavili dobro novico za vse računalniške uporabnike, ki imajo na svoje mlinčke priklopljenih več monitorjev in doživljajo zbadanje, da je to le nepotreben luksuz. Znanstvena študija, ki so jo skupaj opravili NEC/Mitsubishi, ATi in Univerza v Utahu namreč potrjuje, da uporaba več monitorjev pripomore k zvišani storilnosti delavcev. Že efektivna uporaba dveh monitorjev zviša produktivnost za več kot deset odstotkov, z nadaljnjim dodajanjem monitorjev pa povišanja niso več zelo opazna. Več si lahko preberete v izjavi za medije. Klik!

4 komentarji