»

V Kiberpipi ta teden: LeanEngine, Swizec Teller in The Stranger

Kiberpipa - V torek 17.1. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih spoznali orodje LeanEngine in z njim v najkrajšem času povezali svojo mobilno aplikacijo z Googlovim AppEngine-om. Praktično brez programiranja na strežniškem delu bo vaša aplikacija znala shranjevati podatke v oblak in se avtentikacije s pomočjo Facebook, Google, Yahoo ali OpenId računa. Po kratki predstavitvi projekta bosta avtorja projekta (Matjaž Tercelj in Peter Knego) še na praktičnem primeru pokazala enostavnost uporabe.
 VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012

VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012


V sredo, 18.1. ob 19h nam bo Swizec Teller v predavanju Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta povedal zgodbo o tem, kako so mu kar naenkrat vsi začeli govoriti, da zna blogat in da ve, kaj dela.

V četrtek 19.1. ob 20h, vabljeni v naš kino Filmšteka, kjer bomo tokrat pogledali pravi noir trailer, pozabljene mojstrovine Orsona Wellesa. The Stranger Orsona Wellesa je takoj po koncu druge svetovne vojne šokiral ameriško...

0 komentarjev

Izšel IBM Power 6

Ars Technica - Ta ponedeljek je IBM predstavil svoj novi procesor Power 6, ki postavlja nove mejnike v zmogljivostih strežniških procesorjev. Ima samo dve jedri, ki tiktakata pri frekvenci 4.7 GHz, dva spominska krmilnika, izdelan je v 65-nanometrskem SOI tehnološkem procesu, porabi pa približno toliko, kot njegov predhodnik Power 5+ pri 2,3 GHz. Seveda so rezultati prvih benchmarkov poleteli v nebo; najbližja konkurenca osramočeno zaostaja.

Izvorna novica.

11 komentarjev

Bo IBM res odpustil tretjino zaposlenih?

TG Daily - V zadnjih nekaj dneh se na mnogih straneh z IT tematiko pojavljajo poročanja o govoricah, da naj bi se IBM pripravljal na masovna odpuščanja. Izvor cele zadeve je naslednje poročanje, v katerem avtor trdi, da bo Big Blue do konca tega leta izpeljal reorganizacijski projekt LEAN, ki med drugim vsebuje omenjena odpuščanja 100.000 - 150.000 ljudi. IBM, ki bo v najslabšem primeru ohranil dvesto tisoč zaposlenih, kar je še vedno več od HP-ja, govoric zaenkrat ne komentira.

Izvorna novica.

46 komentarjev

Nintendova prodaja nad pričakovanji

TG Daily - Po poročanjih TG Daliy je Nintendo v preteklem letu (merjeno od marca 2006 do marca 2007) prodal za pol milijarde dolarjev več svojih konzol, kot je njihov finančni oddelek napovedoval. Namesto predvidenih 7,6 milijard so zaslužili 8,1 milijarde, kar je približno šest odstotkov več, številke pa so precej vzpodbudne.

Nintendo ni bil v preveč bleščečem položaju na trgu polnokrvnih konzol, kar se počasi izboljšuje (v dobro vseh kupcev), na področju prenosnih izdelkov pa še vedno dominirajo. V že omenjenem obdobju so recimo prodali dvakrat toliko svojih DS-jev, kot je Sony prodal lastnih žepnih PlayStation-ov Portable. Izvorna vest.

2 komentarja

IBM z najhitrejšim optičnim čipom

Sci Tech Today - IBM je predstavil najhitrejši optični čip do sedaj, ki omogoča do osemkrat večje hitrosti prenosov od obstoječih (do 160 Gbps). Pri tem informacije potujejo v obliki svetlobe in ne električnih signalov. Zadevica meri zgolj 3.25 mm v širino ter 5.25 mm v dolžino, zato so jo ustvarjalci proglasili za rekorderja na področju hitrosti prenosa podatkov na enoto prostora. Obenem so še optimistično dodali, da bo čip pripravljen na prodajo in uporabo v domačih sistemih do leta 2010.

10 komentarjev

IBM pripravlja nov najhitrejši superračunalnik

Daily Tech - Kot smo poročali že lansko jesen, bo Los Alamos National Laboratory v New Mexicu v začetku leta 2008 sprejel v svoje prostore superračunalnik z imenom RoadRunner, ki ga trenutno načrtujejo pri IBMu. Novi rekorder in naslednik trenutno vodilnega Blue Gene-a bo opremljen s 32 tisoč procesorji (polovica Opteronov, polovica Cell-ov), njegova računska moč bo približno en petaflop (trilijon operacij na sekundo), zavzemal pa bo dobrih 1100 kvadratnih metrov prostora.

Pojavile so se nove informacije o prihajajočem IBM-ovem monstrumu, tako da lahko zainteresirani kopico podrobnosti o Cestnem dirkaču najdete v izvorni novici na Daily Tech-u.

20 komentarjev

Boj med IBM in Microsoft

Ars Technica - Že nekaj časa se odvija zanimiv boj med IBM, velik zagovornik OpenDocument, ter Microsoft, ki podpira svoj lasten Open XML format. Te dni je bilo moč zaslediti veliko napisanega na to temo, tako iz ene kot iz druge strani. Danes je presenetil Microsoft z objavo odprtega pisma, v katerem ostro napada IBM za njihove izjave o Open XML formatu.

Več na to temo si lahko preberete na ars technica.

50 komentarjev

VIA marca slabše kot februarja

X-Bit Labs - Po uspešnem februarju, ko so se po daljšem času padanja kazalci rasti prihodkov vendarle obrnili navzgor, je VIA marca doživela hladno prho. Dohodki od prodaje so napram februarju padli za 12,38 odstotka na 43 milijonov dolarjev. V primerjavi z lanskim marcem je zmanjšanje kar četrtinsko; dohodki so namreč lanskega marca znašali 57 milijonov. VIA uradno teh rezultatov ni komentirala. Klik!

0 komentarjev

Tožba proti Intelu za 43 milijonov

The inquirer - Malezijski proizvajalec matičnih plošč je vložil tožbo proti Intelu, v kateri zahteva prek 43 milijonov dolarjev, sklicujoč se na Intelovo prekršenje in neupoštevanje pogodbe, ki so jo bili sklenili poprej. Unico skupaj s podružnicami trdi, da ni utrpel zgolj škode v vrednosti tožbe, temveč so bili prisiljeni zaradi Intelovega ravnanja, ko so bojda neupravičeno preselili glavno proizvodnje na Kitajsko, celo zapreti nekaj tovarn, zato zahtevajo povračilo. Intel obtožb še ni komentiral. Klik!

5 komentarjev