»

Konferenca DevopsDays za administratorje in razvijalce

DevopsDays

Slo-Tech - Prvi DevopsDays v Sloveniji oziroma regiji bo potekal v Ljubljani 4. in 5. aprila 2014.

Beseda Devops je okrajšava za "Developer Operations" ter pomeni procese, orodja in ljudi, ki nudijo podporo (programskemu) razvoju. Pod devops spadajo sistemi za nadzor nad verzijami kode, avtomatsko testiranje, neprestana integracija, neprestano nameščanje sistemov, monitoring, samodejno skaliranje in podobno.

Objavljen program vsebuje trenutno aktualne teme, ki jih bodo predstavili predavatelji iz ZDA, Argentine, Izraela, Latvije, Madžarske in Slovenije. Govorilo se bo o rešitvah kot so git, Groovy, Graphite, Jenkins, Puppy in razpravljalo o devops izzivih v različnih operacijskih sistemih in okoljih. V popoldanskem času se bo konferenca nadaljevalja po principu openspace, kjer bo imela publika možnost aktivnega sodelovanja ter klepeta s predavatelji.

Dogodek je organiziran prostovoljno. A ker je stroške treba pokriti, prijava ni...

13 komentarjev

Dan za podjetne talente - 24.4.2012

Slo-Tech - V torek 24. aprila ob 15.15 bo na Fakulteti za elektrotehniko (P2) sklop predavanj - kako s pomočjo podpornih programov prevzeti prihodnost v svoje roke in uspeti v tehnološkem podjetništvu.

Na dogodku bodo Tibor Klajnšček, CTO na Zootfly, Matej Zalar, CEO Visionect-a in Aleksander Vojnovič, CEO Oust.me predstavili kako so zakorakali na podjetniško pot in s katerimi izzivi se soočajo. Profesorji iz univerze, predstavniki tehnološkega parka in podjetij pa vam bodo predstavili, kako vam lahko različni programi pomagajo vašo idejo spremeniti v tehnološki start-up.

Prav tako bodo predstavljeni finalisti in zmagovelc Imagine Cup 2012. Več informacij.

0 komentarjev

Študent je car v Ljubljani in Mariboru

Microsoft - Microsoftova tehnična skupnost v sodelovanju s fakultetami FE, FRI in FERI organizira tradicionalni izobraževalni dogodek "Študent je car". Na dogodku bodo predavali strokovnjaki z nazivi Microsoft MVP (Most Valuable Professional), tematike pa bodo usmerjene v razvojno arhitekturo, uporabniški vmesnik in oblikovanje. Poleg se bodo predstavili še študenti, ki so si z aktivnim sodelovanjem z Microsoftom prislužili naziv Microsoft Student Partner. Po dogodku bo sledilo še sproščeno druženje v KMŠ.

V Ljubljani se bo dogodek odvijal v sredo, 21. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko in Fakulteti za računalništvo in informatiko. V Mariboru pa v četrtek, 22. aprila, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

0 komentarjev

Vabljeni na Študent je car 2008

ŠJC 2008

vir: Kodirnica
Kodirnica - Spet je prišel čas za Študent je car!

Tako kot vsako leto smo tudi letos za vas pripravili dan zanimivih predavanj in zabave. Pridružite se nam v četrtek, 4.decembra 2008, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru na Smetanovi 17 in v sredo, 10.decembra 2008, v predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo v Ljubljani na Tržaški 25. Več informacij na http://www.kodirnica.net.

Maribor, predavalnica Borut Pečenko (4.12.2008)
Naslov: Smetanova ulica 17

Ljubljana, predavalnica P1 (10.12.2008)
Naslov: Tržaška cesta 25

Agenda:
17:00 – 17:15 Otvoritev dogodka in uvodni nagovor (15min)
17:15 – 18:00 Razsvetlite svoje spletne aplikacije s Silverlight 2! (Andreja Žitnik)
18:00 – 18:45 Novosti v Visual Studio 2010 in Ogrodju .Net 4.0 (Bojan Vrhovnik, Aleš Rosina)
18:45 – 19:00 Pavza (15 min)
19:00 – 19:45 Live...

26 komentarjev

1. dan odprte kode

Slo-Tech - V četrtek, 3. aprila 2008, bo v Mariboru v prostorih Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko FERI potekal 1. dan odprte kode. Dan, ki ga organizira društvo študentov FERI z namenom promocije odprte kode. Vljudno ste vabljeni, da se udeležite predavanj o JBossu, Joomli, Ubuntu Linuxu, KDE, PHP in aktivnostih, na področju odprte kode v Sloveniji. Predavali bodo razvijalci, prevajalci in podjetniki, ki jim odprta koda predstavlja zabavo, način življenja ali službo.

Več o dnevu odprte kode in podrobnejšem programu najdete na: http://dok.ds-feri.net/

Vljudno vabljeni!

33 komentarjev

Študent Je Car

Kodirnica - Prišel je čas za še en dogodek Študent Je Car, ki ga organizira Microsoft. Dogodek bo tokrat nekoliko drugačen. Predavanja so razdeljena v dva sklopa in sicer:
  • Predavanja za razvijalce
  • Predavanja za IT strokovnjake
S to delitivjo so omogočili še več zanimivih in uporabnih predavanj.

Dogodek bo v sredo,2. aprila 2008, v predavalnicah Alfa in Beta v novem G objektu na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in četrtek, 3. aprila 2008, v predavalnicah P1 in P2 na Fakulteti za elektrotehniko oz. računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Udeležba je brezplačna. Zaradi lažje organizacije pa vas naproščajo, da se na dogodek prijavite. Za prijavo moraš biti registrirani član
kodirnice.

4 komentarji

Microsoftov najnovejši paket popravkov

OSNews - Microsoft je izdal svež seženj devetih popravkov. V njem je kar 6 kritičnih obližev, s katerimi so pokrpali luknje v MSXML komponenti (MS07-042), v OLE komponenti (MS07-043), v Excelu (MS07-044), v Internet Explorerju (različice 5, 6 in 7, MS07-045, MS07-050) in v GDI komponenti (MS07-046).

Preostali trije so označeni kot pomembni, dva popravita luknje v Windows Media Playerju (MS07-047) in v napravicah (gadgets na Windows Vista, MS07-048), ki omogočajo izvajanje kode, zadnji pa se tiče uporabnikov Virtual PC-ja (MS07-049) in odpravi luknjo, ki omogoča dvig privilegijev.

Windows Update. Just do it.

38 komentarjev

Microsoftova alternativa Flashu - Silverlight

Ars Technica - Skupaj z Visto smo, marsikdo nevede, dobili Windows Presentation Foundation, programski vmesnik za prikaz različnih multimedijskih vsebin, ki, podobno kot vsem dobro znan Flash, ponuja prikaz/predvajanje glasbe, videa, vektorskih grafik, ipd. WPF naj bi sprva zgolj znotraj samih Windowsov skrbel za lažje neodvisno razvijanje okostja programa in njegovega uporabniškega vmesnika, a po novem so pricurljale na dan novice, da ima Microsoft višje cilje.

Prenosljivo (in rahlo oskubljeno) različico tehnologije so preimenovali v Silverlight in jo usmerili v točno določen cilj - splet. Prva uradna predstavitev se bo zgodila na konferenci Mix07, ki se bo začela konec tega meseca v Las Vegasu, več informacij najdete v izvorni novici.

27 komentarjev

Microsoft še vedno v sporu z EU

Ars Technica - Trenutno so na tapeti Microsoft-ovi strežniški protokoli, za katere bi Redmondovci želeli od ostalih proizvajalcev programske opreme, ki jih bodo uporabljali, odstotke od prodaje, Evropska komisija pa se s tem ne strinja. Skoraj šest procentov, ki jih zahteva Microsoft, je po njihovem mnenju preveč, seveda pa se strinja tudi konkurenca (med drugim Sun, IBM in Oracle), ki komentira, da pri takšnih cenah ne bi bilo možno razvijati profitabilnih aplikacij. Kot vemo iz preteklih izkušenj, je Microsoft ponavadi v tovrstnih pravnih bitkah potegnil krajšo, tako da bo končna številka najbrž nižja, ali pa bodo morali celo zadevo ponuditi brezplačno. Več na Ars Technici.

12 komentarjev

Microsoftov Študent je car

Kodirnica - Vabljeni ste na prvi letošnji Študent je Car dogodek. Na njem bodo že uveljavljeni predavatelji predstavili najnovejše tehnologije, kot so WPF/E, platforma za izdelavo bogate uporabniške izkušnje v kateremkoli spletnem brskalniku in operacijskem sistemu, ter predstavitev prihajajočega Visual Studia s kodnim imenom “Orcas”. Poleg tega boste lahko slišali kakšne varnostne izboljšave v resnici prinaša Windows Vista in kako razvijamo majhne, vgradne naprave s pomočjo tehnologij Windows Embedded.

Dogodek bo potekal v Mariboru, dne 5. aprila, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in v Ljubljani, 12. aprila, na Fakulteti za računalništvo in informatiko oziroma na Fakulteti za elektrotehniko, v predavalnici P1.
Prijavite se lahko preko portala Kodirnica.net, kjer lahko najdete tudi več informacij o dogodku. Prijava ni obvezna, je pa zaželjena (za prijavo morate biti registrirani na Kodirnici).

11 komentarjev

MSŠD piknik

Kodirnica - Semester se bliža h koncu, tako da smo se na Kodirnici odločili, da organiziramo še zadnji letošnji MSŠD dogodek.
Da pa se čim bolje pripravimo na prihajajoče izpitno obdobje, bomo tokrat organizirali malo drugačen dogodek, kot ste jih bili vajeni do sedaj, in sicer 1. MSŠD piknik!

Dobimo se v četrtek, 26.5. v ŠRC Gradiant! Lokacija
Da pa bo dogajanje še bolj pestro, bodo na voljo tudi igrišca za nogomet, košarko in odbojko, zato s seboj prinesite športno opremo (in še malenkost dobre volje), saj bomo organizirali tudi kakšno ekipno tekmovanje! Poskrbeli smo pa tudi za hrano in pijačo.

V primeru slabega vremena, imajo v ŠRC Gradiant pokrit šotor z nogometnim igrišcem, tako da nam tudi slabo vreme ne more pokvariti dneva!

Prijave na kodirnici

14 komentarjev

Adobov nov slikovni zapis

Slashdot - Večina fotoaparatov dandanašnji shranjuje slike v zapisu JPEG, a v višjem cenovnem razredu se zaradi boljše kakovosti vse bolj pojavlja trend shranjevanja v zapisu RAW. A slabost tega je, da vsako podjetje uporablja lasten RAW zapis, zatorej morajo uporabniki različnih znamk fotoaparatov uporabljati različno programsko opremo za obdelavo slik.

Adobe pa se je odločil to spremeniti z uvedbo novega standarda DNG (Digital Negative Specification), ki bo ponujal sliko brez izgube kakovosti (RAW zapis), obenem pa bo s poenotenjem močno zmanjšal stroške grafikov za nakup različnih programov.

Loading ... [>:D]

16 komentarjev

Študent je car

Microsoft - Microsoft Slovenija prireja dogodek, ki se bo odvijal v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko (v predavalnici 1) 18. novembra (pričetek ob 17:30) in v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (v predavalnici Borut Pečenko) 20. novembra (pričetek ob 17:00). Dogodek je namenjen predvsem študentom računalništva, a dobrodošli so tudi vsi ostali. Srečnež bo dobil tudi mobilni telefon Qtek Smartphone 7070 z nameščeno platformo Windows powered Smartphone).

Za podroben potek dogajanja si oglejte uradno stran Študent je car, okvirno pa bo dogajanje sledeče: smernice razvoja porazdeljenih aplikacij, Microsoft Solutions Framework ter razvoj aplikacij za mobilne naprave.

20 komentarjev