» »

Vabljeni na Študent je car 2008

Vabljeni na Študent je car 2008

ŠJC 2008

vir: Kodirnica
Kodirnica - Spet je prišel čas za Študent je car!

Tako kot vsako leto smo tudi letos za vas pripravili dan zanimivih predavanj in zabave. Pridružite se nam v četrtek, 4.decembra 2008, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo v Mariboru na Smetanovi 17 in v sredo, 10.decembra 2008, v predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo v Ljubljani na Tržaški 25. Več informacij na http://www.kodirnica.net.

Maribor, predavalnica Borut Pečenko (4.12.2008)
Naslov: Smetanova ulica 17

Ljubljana, predavalnica P1 (10.12.2008)
Naslov: Tržaška cesta 25

Agenda:
17:00 – 17:15 Otvoritev dogodka in uvodni nagovor (15min)
17:15 – 18:00 Razsvetlite svoje spletne aplikacije s Silverlight 2! (Andreja Žitnik)
18:00 – 18:45 Novosti v Visual Studio 2010 in Ogrodju .Net 4.0 (Bojan Vrhovnik, Aleš Rosina)
18:45 – 19:00 Pavza (15 min)
19:00 – 19:45 Live services in njihova uporaba v vaših aplikacijah (Rok Bermež)
19:45 – 20:30 Kaj bodo prinesli Windows 7? (Oliver Zofič)
20:30 – 21:00 Zaključek in žrebanje nagrad

Se vidimo tam!

26 komentarjev

PaX_MaN ::

A se VS in Live services ter podobno sploh uporablja v okviru šolanja?

WhiteAngel ::

Ne, ker je neuporaben za šolanje.

FireSnake ::

Yeap, se vidimo tam :D

Jaz zem bil ze lani, pa je blo vredu.

Zanima me predvsem VS 2010.

gaj ::

Live services se vedno bolj vključuje v akademsko sfero. Dobro znani slovenski implementaciji Live@Edu se nahajata na http://www.dostop.si/stran.aspx?m=O%20L... in http://www.gess.si
Uporaba Visual Studia je med Mariborskimi študenti dobro zastopana (FERI), medtem ko se v Ljubljani uvaja v študijski program na FRI. Pripravljajo se pa tudi delavnice skozi celo leto - ta teden so udeležnci spoznali osnovne gradnike uporabniškega vmesnika. Če se naslednjič želite pridružiti, pa najbolje, da spremljate Kodirnico. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gaj ()

tx-z ::

UFf sm najprej mislu da je mišen v sredo v ljublai, k takrat namreč lih pišemo kolokvij ob 8ih xD sm mislu da bi spet mogl prestaut :)
tx-z

KaRkY ::

Se vidimo v MB samo upam da nebo spet kaki profesor dajal plus točke če se udeležiš ker potem spet nebom nič slišal.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

WhiteAngel ::

V Lj na FRI-UNI vse skupaj bolj diši po Eclipse & co. Verjetno zato, ker se uporablja Java, C/C++, Python in ASM.

.Net z VS je po želji in ju v večini ne izbiramo zaradi znanih razlogov.

FireSnake ::

Mi, v MB pa ful :D

Je pa res, da se v C++ dela ogromno in tudi v javi.

Nekatere vaje (predvsem v visjih letnikih) so taksne, da ni predpisano v cem moras delat - in potem pac izberes tisto, kar ti najbolj lezi.

Utk ::

Na FRI-ju je pač linux edini zakon. Pri Visual Studiu obstaja zmeraj nevarnost, da se bi kaj koristnega naučil.

SebaR ::

Borut Pečenko predavalnica je pod Fakulteto za strojništvo Oo
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

techfreak :) ::

Na FRI-ju je pač linux edini zakon. Pri Visual Studiu obstaja zmeraj nevarnost, da se bi kaj koristnega naučil.

Pri VS je nevarnost, da bi večino ljudi odvrnil od programiranja.

Visual Studio 2008 express edition sploh noče delovati na Visti. Med namestitvijo vse zašteka ... in je edina možnost reinstall Viste, potem se pa napaka ponavlja.
Pri Pro izdaji pa ti potem 3/4 ostalih programov noče več delovati. Poznam zelo veliko takšnih primerov.

VS2005 pa ne deluje preveč dobro z Visto.

Naj MS poskrbi za kompatibilnost med njihovimi OSi ter njihovi programi ... šele potem lahko začne te stvari prodajati.

Na Linuxu pa na srečo nisem imel nobenih težav pri nameščanju IDE okolja za programiranje ter compilerja in podobno.

DavidJ ::

Na FRI se v tretjem in cetrtem letniku precej uporablja VS. Sam je treba do tja prlezt :P
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

DavidJ ::

Sicer pa VS za "nekaj krogov prehitri" vsak drug IDE, v katerem sem kdajkoli programiral. Pa sm jih ze kr nekaj zamenjal. Po mojem gre za enega boljsi MS produktov sploh.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

techfreak :) ::

Sicer pa VS za "nekaj krogov prehitri" vsak drug IDE, v katerem sem kdajkoli programiral. Pa sm jih ze kr nekaj zamenjal. Po mojem gre za enega boljsi MS produktov sploh.

Se strinjam, vendar pa imam z VS2008 ogromne težave. Nov VS pa verjetno še kmalu ne bo prišel.

Mavrik ::

DejanL15: PEBKAC. Tako VS2005 kot 2008 delujeta na 32 in 64-bitni Visti brez težav.
The truth is rarely pure and never simple.

Utk ::

Seveda, samo kak sp je treba gor dat, ali pa še to ne. Če ne znaš niti IDE inštalirat, potem res bolje, da se tu stvar konča. Saj je mene tudi že kdaj zafrkaval. Pa se je še zmeraj izkazalo, da bi lepo šlo, če bi prebral navodila. Takšni programi pač niso za tiste, ki samo klikajo vse naokoli in potem jokajo, da nekaj ne dela.

strictom ::

Hja lejte. Z warez Visto ne dobivate tistih manjših popravkov, ki ponavadi popravijo razne buge.

Z legit Windowsi mi je pa delal VS2005 in 2008 tako na XP32/64bit in na Visti32/64bit. Z service packi ali pa brez.

VS r0x0rz b0x0rz FTW?!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

bluefish ::

Enako. VS2008 Express mi deluje brez težav.

techfreak :) ::

Seveda, samo kak sp je treba gor dat, ali pa še to ne. Če ne znaš niti IDE inštalirat, potem res bolje, da se tu stvar konča. Saj je mene tudi že kdaj zafrkaval. Pa se je še zmeraj izkazalo, da bi lepo šlo, če bi prebral navodila. Takšni programi pač niso za tiste, ki samo klikajo vse naokoli in potem jokajo, da nekaj ne dela.

Se vsekakor spoznam bolj kot pa da bi znal samo klikat.

Prebral sem veliko navodil ... in mi je do zdaj še vedno zaštekalo pri namestitvi .NET 3.5 frameworka.
V virtualni mašini mi je uspelo VS namestiti na Visto, ampak če pa Visto dejansko na računalnik namestim pa nikakor noče .NET 3.5 gor.
In Vista je originalna.

WhiteAngel ::

@DavidJ: Ja, sploh Eclipse :|

Fantje, pa EULA od Express verzije VS-ja ne dovoljuje razvoja komercialnega software-a. Prav tako EULA prepoveduje pisanje programov za ne-M$ operacijske sisteme (torej aplikacijo razvito v VS ni legalno poganjat pod Wine...). In podobne tipične M$ cvetke. Ne se pustit nategnit.

bluefish ::

@Dejanl15: potem pa poskusi s samostojno namestitvijo Frameworka. Seveda predvidevam, da imaš popravke za Visto nameščene.

Mimogrede, pri meni se je namestitev tudi kar nekaj časa obirala pri 3.5 in sem vmes skočil na en sendvič, potem najprej pa vse tekoče.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

techfreak :) ::

Imam popravke ... tudi samostojno se noče namestiti. Deluje tako kot ostala Windows programska oprema ... 59 minut se zajebavaš, 1 minuto si pa produktiven.

V šoli sem pisal nek preprost program v C++ in sem moral 5x ponovno narediti nov projekt v VS08, ker mi kar naenkrat ni hotel zbuildati projekta ...

yohnzy ::

To pa pridm k lih ob 17.00 se nam končajo predavanja v P1 na FRIju :D pa še zanimive teme so :)
www.v-gen.org

KoMar- ::

Microsoft Visual C# 2008 Express Edition mi perfektno deluje na Windows 7 pre-beta.

darkolord ::

DejanL15, kakšno napako pa dobiš pri namestitvi frameworka?
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

FitnessBoy ::

Vidim, da je tema požela veliko zanimanja. Zares se veselim srečanja z vsemi, ki nas boste obiskali.

Obiščite moj blog in spremljajte najnovejše novice, ki prihajajo iz Microsofta: http://msblogs.si/author/OliverZ.aspx


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Informativni dan

Oddelek: Šola
342379 (1160) ;-)
»

Študent je car v Ljubljani

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
133872 (2744) pviran3
»

Microsoftov Študent je car

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
113805 (2965) darkolord
»

Microsoftovi Študentski Dnevi - tokrat v Mariboru

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52619 (2394) zagy
»

Študent je car

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
201918 (1918) moj_nick

Več podobnih tem