»

Prihaja Dell Latitude XT2 Tablet PC

Daily Tech - Tiste, ki se navdušujete nad tabličnimi prenosniki (in imate hkrati debelo denarnico), bodo zagotovo zanimale informacije o prihajajočem Dellovem tabličnem PCju, poimenovanem Latitude XT2. Na spletni strani Engadget so uspeli izbrskati slike in specifikacije naslednika trenutno dostopnega Latitude XT tabličnega prenosnika. XT2 bo osnovan na Intelovi Centrino 2 platformi, ki bo podpirala januarja splavljene Penryn (45 nm) Core 2 procesorje. Prenosnik bo seveda naphan s standardnimi vmesniki za prenos podatkov, med katerimi bomo poleg Firewire vmesnika našli tudi zunanji SATA vmesnik ( eSATA). Opremljen bo tudi z ExpressCard režo (naslednik PCMCIA kartic) in čitalcem SDHC pomnilniških kartic.


12,1 palčni in okoli 1,6 kg težki prenosnik bo na voljo predvidoma novembra. Glede na to, da cena razpoložljivega modela...

8 komentarjev

Najmanjši USB pomnilnik iz Kingmax-a

engadget - Dobro znani proizvajalec pomnilnika se tokrat hvali z rekordnim izdelkom - najmanjšo USB pomnilno enoto na svetu. Glede na podatke z Engadgeta je napravica velika 34 mm x 12.4 mm x 2.2 mm (bolj zgovorna je spodnja slika), tehta zgolj en gram in je na voljo s kapacitetami do 4 gigabajte.

Baje se dobro razume tudi z Windows Vista (sklepamo, da imajo v mislih ReadyBoost), tako da vsem, ki svoje dokumente še shranjujete na diskete, priporočamo nakup, če le nimate prevelike dioptrije. Več v izvorni novici.

19 komentarjev

Termometer na USB-ju mi povej ...

Slo-Tech - Po uspešnem podvigu z IR sprejemnikom in zdravljenju opeklin, se je naš član - Hijacker lotil nove zgodbe.
In sicer je tokrat sestavil termometer, ki ga priključimo na USB vtič, za kar je ponovno uporabil Atmelov mikrokontroler ter Maxim-ov digitalni senzor DS18B20.

Če se sprašujete o praktični namembnosti sedaj že legendarne stvaritve, vas moramo razočarati, saj le-ta še ni znana. Kljub temu pa se že širijo govorice, ki namigujejo da naj bi bil to prvi korak k rešitvi vprašanja o globalnem segrevanju, ki bo končno pomiril duhove sodelujočih.

Manjša in statistično zanemarljiva skupina odločno zanika domnevno plemenito naravo izuma z argumentom, da k popolnemu daljincu sodi le pravilno ohlajeno pivo.

Za izdelavo boste morali odšteti dobrih 6€ in eno matično ploščo.

2 komentarja

Prostorni prenosni USB disk

Slo-Tech - Proizvajalci flash pomnilnikov in trdih diskov bijejo vedno trši boj. Medtem ko prvi povečujejo kapaciteto svojih flash diskov, slednji izdelujejo vedno manjše trde diske za prenosne naprave.

Tako je luč dneva ugledal Nano, podjetja Pocketec. Na prvi pogled gre za malo večji USB pomnilniški ključek, a podrobnosti so skrite očem. V notranjosti se namreč nahaja pravi pravcati trdi disk velikosti 1 palca in kapacitete 12GB.

Novinec najde tako prostor v skoraj vsakem žepu, saj so mere celotne napravice le 38 x 38 x 15mm in tehta 50g, priključek USB pa se takrat, ko napravica ni priključena na računalnik, skrije v ohišje. Trdi disk pred udarci in mehanskimi poškodbami ščiti kakovosntno aluminijasto ohišje.



Poleg...

44 komentarjev

Fiziki (ponovno) obljubljajo brezžični prenos moči

Slo-Tech - Na BBC News poročajo o raziskovalcih z MIT-a, ki poskušajo oživiti več kot 100 let staro idejo Nikole Tesle (še dva znanstvenika, ki sta se s tem ukvarjala, sta bila Hidetsugu Yagi ter Heinrich Rudolf Hertz). No, sistem naj bi deloval v zaprtih prostorih, torej gre sklepati, da jim izgub pri prenosu še vedno ni uspelo zmanjšati. Vseeno se utegne zgoditi, da bomo čez nekaj let v zaprtih prostorih prenehali uporabljati razdelilce in podaljške, kot smo to počeli do sedaj. Zanimiva bo tudi razprava okrog zdravja, saj gre pri teh prenosih za precej velike moči.

36 komentarjev

Nova anketa: Kolikšna je spominska zmogljivost vašega USB ključka?

Slo-Tech - Prejšnja anketa je jasno pokazala, da naši uporabniki radi segajo globoko v denarnico, ko gre za nakupe računalniške opreme in komponent. Denimo, 310 glasujočih je odrinilo vsaj dobrih 46 milijonov tolarjev.

V našem gospodinjstvu smo letos za računalniško opremo porabili:
več kot 150.000 SIT29%
(311)
50.001-150.000 SIT21%
(228)
<= 10.000 SIT20%
(209)
25.001-50.000 SIT15%
(163)
10.001-25.000 SIT15%
(158)
Skupaj glasov: 1069


Tokrat nas zanima kapaciteta vaših USB ključkov.

51 komentarjev

Wikipedia uvedla novo zaščito pred vandalizmom

Slashdot - Wikipedija je ta teden uvedla svojo novo zaščito pred spletnim vandalizmom, ki se pojavlja na Wikipedijinih straneh z občutljivejšo vsebino. Teh zaščitenih strani tako ne bo mogoče več prosto urejati; to možnost bodo imeli le dlje kot štiri dni registrirani uporabniki Wikipedije, dočim jih bodo neregistrirani uporabniki lahko le brali.

Uredniki poudarjajo, da bodo pri uporabi tega ekstremnega ukrepa sila previdni in da ga bodo uporabili zgolj v boju zoper vandalizem na že oskrunjenih straneh. Vsebin, ki še niso bile tarča vandalizma, ta zaščita ne bo prizadela. Trenutno so s to tehnologijo zaščiteni članki o ameriškem predsedniku, Hitlerju in Jezusu, v prihodnosti pa kaže pričakovati še kakšnega.

43 komentarjev

GDCAlpeAdria 2006

Slo-Tech - Game Developers Conference Alpe Adria se bo pri nas dogajal prvič. Podobna odvijanja se čez lužo vrstijo že kar nekaj let, tokrat pa bo Ljubljana gostiteljica dogodka, katerega namen je spodbujati rast industrije interaktivne zabave - iger. To je idealna priložnost za širjenje koristnih informcij skozi predavanja ali okrogle mize ter seveda možnost za sklepanje poslov. Tematika se tako deli na programiranje, ustvarjalno stran ter poslovno stran, kjer razvijalec računalniških iger poskuša prepričati založnika, da je prav njihova igra prihajajoča uspešnica.

V upanju, da dogodek privabi čim širše občinstvo, GDCAA vabi vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri pripravi kvalitetnih predavanj.

4 komentarji