»

Kam gre 299 dolarjev od iPoda

Slashdot - Večina današnjih elektronskih igračk ima nekje na spodnji stranici odtisnjen napis Made in China ali nekaj podobnega. Praktično vsa integrirana vezja namreč sestavljajo v Aziji. Če torej iPod v ZDA stane 299 dolarjev, kam po svetu odtečejo ti dolarji, so se vprašali v Telegraphu. Gredo res vsi na Vzhod? Izbrskali so članek z University of California, v katerem so raziskovalci študirali prav ta tok denarja.

Poglejmo si torej iPod, ki ga je za 299 zelencev sredi New Yorka kupil tipični ameriški potrošnik. Uradne statistike kažejo, da je 150 dolarjev odpotovalo na Kitajsko, za kolikor se torej poveča ameriški primanjkljaj v blagovni menjavi s Kitajsko. Resnica je nekoliko drugačna, saj večina tega denarja hitro najde pot nazaj...

39 komentarjev

WD povečal kapaciteto serije My Book trdih diskov na 2 TB

engadget - Western Digital je pronovil svoje najprestižnejše zunanje trde diske, ki so del serije My Book - povečanja so bili deležni modeli Pro II, Premium II in World II. Lična (a precej zajetna) ohišja vseh modelov vsebujejo po dva ločena 1 TB pogona, pri čemer lahko v primeru World II različice podatke pretakamo preko mrežnega vmesnika (do 1 Gb/s), druga dva modela pa podpirata FireWire 400/800 in USB 2.0 vmesnike. Cena dvoterabajtnih monstrumov je seveda primerna kapaciteti - v ZDA bodo morali kupci svoje debele denarnice stanjšati za 749 $ do 799 $.



Izvorna novica.

43 komentarjev

Srčni spodbujevalniki ne marajo iPodov

Daily Tech - Sedemnajstletnik iz Michigana se je z ekipo lotil raziskovanja povezave med prisotnostjo iPodov in delovanjem srčnih spodbujevalnikov. Na 83 starejših ljudeh so izvedli test, ki je vključeval približanje glasbenega predvajalnika povsem k spodbujevalniku (razdalja 5 cm) in opazovanje odziva na računalniškem zaslonu. Pri 29 odstotkih je prišlo do manjših motenj, kar 20 odstotkov spodbujevalnikov je začelo napačno zaznavati bitje srca, eden od spodbujevalnikov je celo nehal delovati. Zaenkrat ni znanega kaj dosti več, niti to, ali je problem jabolčen ali ga povzročajo tudi drugi predvajalniki, je pa malce vzpodbudno le dejstvo, da je med ljudmi s srčnim spodbujevalnikom zelo malo uporabnikov iPodov.

Izvorna novica.

Pa tako rad je imel glasbo...

26 komentarjev

Apple iPhone gre v izdelavo, ter še 15 palčni MacBook za povrh

Slo-Tech - Hon Hai, ki ga bolj poznamo pod skoraj sužnjelastniškim imenom Foxconn, si je pri Apple Computers Inc. izboril naročilo za 12 milijonov prenosnih telefonov z digitalnim predvajalnikom glasbe.



iPhone (slika zgoraj je simbolna) naj bi tako dejansko zagledal luč sveta v prvi polovici naslednjega leta. Napravici bo zelo verjetno resnično ime iPhone, saj je Apple pred mesecem dni to ime uradno rezerviral (registriral). Tu so še novi (in stari) patenti, ki nakazujejo možnosti razvoja in funkcionalnosti. Prvemu, preprostejšemu iPhone-u naj bi kasneje sledil še iPhone-Pro, ki bo t.i. pametni telefon (smartphone).

Dodatno so še potrdili,...

19 komentarjev

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki...

4 komentarji

5 svečk iPoda in novorojenček Apple MacBook Pro Core 2 Duo

Slo-Tech - Davnega 23. oktobra 2001 je na svet privekal prvi iPod, njegovo rojstvo je naznanil večno karizmatični Steve Jobs. Od takrat se je iz prvotne napravice razvilo kar nekaj različnih rodov, ki so dobesedno zavzeli svetovno tržišče MP3 predvajalnikov. Prebolel je tudi že kakšno otroško bolezen in pred dnevi celo okenski virus.



Tu je tudi nova zakrpa za...

6 komentarjev

Apple - iPodi serijsko z virusom in proti njem

Slo-Tech - Apple Computers, Inc. je ob zadnji splavitvi iPodov, vmesne, 5.5 generacije ušlo nekaj okuženih iPodov na tržišče. Pobegli virus RavMonE.exe grize le v Windows okolju, kar zveste jabolčnike ne bo preveč motilo. Vsega skupaj naj bi bilo le 1% izdelkov in tem je namenjena Appleova stran z navodili in povezavami, ki omogočijo odstranitev nebodigatreba zalege. Glavni krivec naj bi bil v osnovi veliki tekmec: Microsoft, ker okna očitno ne tesnijo dovolj dobro....

4 komentarji

Apple iPhone in zavzetje Hollywooda?

ThinkSecret - Dolgo želeni in nikoli dokazani iPhone naj bi se končno pojavil naslednje leto v ZDA. Zadeva naj bi bila ekskluzivno dobavljiva le preko Cingular-ja, ameriškega največjega mobilnega operaterja.



Pri ThinkSecret pravijo, da bo zadeva imela vgrajen 2.2 palčni zaslon in 3 mega točkovno kamero. Apple naj bi predvideval prodajo 25 milijonov kosov v prvem letu prodaje. Predstavili naj bi ga na januarskem MacWorld Expo 2007. iPhone vernike v prepričanje o obstoju že dalj časa držijo razne tekstovne najdbe v Applovem programju. Zadnji tovrstni primer so našli v popravku iTunes 7.0.1.

Seveda Apple kuje tudi drugo žezlo, s prototipnim imenom iTV. Tako naj bi malce pritiskali tudi na Hollywood, da naj bolj sodeluje z Applovim servisom ponudbe filmskih...

21 komentarjev

Apple z AMD-jevimi procesorji?

Slo-Tech - The Inquirer poroča, da naj bi AMD-jev izvršni direktor izjavil, da utegne Apple v svojih izdelkih uporabiti AMD-jeve procesorje. Za omenjen korak naj bi se pri Applu odločili z namenom otresti se prevelikega Intelovega vpliva, oziroma kot je dejal Ruiz, noče bit Intelov talec, kot nekatera druga podjetja. Obenem je okrcal Intel zaradi njegovega domnevnega zaviranja trga z računalniki.

Več na The Inquirerju.

27 komentarjev

Google v upravnem odboru Apple Computers Inc.

Reuters - Na WWDC 2006 v San Franciscu je Steve Jobs povedal: "...kot veste, naši prijatelji na severu zapravijo preko 5 milijard na leto za raziskovanje in razvoj. A vseeno se zdi, da ne znajo nič drugega, kot kopirati Google in Apple..."

Zato ne čudi, da je bil Eric Schmidt, CEO v Googlu, v torek izvoljen kot osmi član upravnega odbora Apple Computers Inc. Za seboj ima pestro zgodovino v različnih tehnoloških podjetjih Silicijeve doline. Z enim skupnim imenovalcem: podjetja, ki so bila bitke z Microsoftom. Povezava med podjetjema Apple Computers Inc. in Google se je tako dodatno okrepila.

Zaradi te visoke povezave med podjetjema, analitki napovedujejo, da bosta skupno nastopili proti omenjenemu sovražniku.

Še posebno paranoični primerki pri tem napovedujejo celo novi "triumvirat": Apple, Intel in Google. :)

16 komentarjev

Nova koalicija proti iKtaturi in kolaboranti, ki nas zavajajo naprej

Slo-Tech - Microsoft, Toshiba, JVC, NTT DoCoMo Inc., Creative, iRiver in še tri 3 podjetja so, dosedanjemu nespornemu vladarju: Apple Computers Inc. napovedala vojno na japonskem tržišču MP3 predvajalnikov. Kako hitra bo zmaga ali če bo preobrat možen, bomo videli v prihajajočih mesecih/letih.

Navkljub različnim pozivom k revoluciji, se ljudje do sedaj niso zganili (npr.: SanDiscovi, ki nas so nas ozavestil, da živimo v iKtaturi). Namesto tega jih bolj zanima, kako najceneje do iPoda.

Dodatno jih zavajajo razni kolaboranti, ki ponujajo različne dodatke in hranijo še tako absurdne fetiše. Vsem, ki so jim gladko obriti Shuffle, Nano in iPod 5G nevšečni, si lahko omislijo poraščeno verzijo v različnih barvnih odtenkih. Za vse z občutljivo verzijo Nana, ali le bolj nerodne sorte, je tu "sladolenda krema", ki vašega iPoda pripravi do staro-novega blišča.

Klasična diktatura bazira na kultu osebnosti, iKtatura na kultu imidža. Začuda so ljudje pripravljeni preživeti v Apple trgovinah tudi...

1 komentar

Kitajska zahteva registracijo mobilnikov

MSNBC - MSNBC ter MMC rtvslo poročata, da bo Kitajska zahtevala registracijo vseh uporabnikov mobilnih telefonov. Uporabniki predplačniških mobilnih storitev, katerih je po pisanju virov na Kitajskem okoli 200 milijonov, se bodo tako morali registrirati pri svojem mobilnem operaterju. V kolikor posameznik tega ne bo storil, bo prišlo do blokade njegove telefonske številke.

Zakon, ki zahteva registracijo mobilnih uporabnikov, naj bi po besedah ministra za informacijsko tehnologijo prispeval k zmanjšanju števila telefonskih goljufij ter nezakonitega brezplačnega pošiljanja SMS sporočil.

Postavlja se vprašanje, ali je zgornja utemeljitev potrebe po registraciji uporabnikov mobilnih telefonov resničen odraz zakonodajalčevega namena, ali pa je namen zakona lažji nadzor domnevnih nasprotnikov kitajskega političnega režima.

Dodajmo, da je v Italiji že danes potrebno ob nakupu predplačniškega mobilnega paketa predložiti osebni dokument. O morebitnih podobnostih in namenih, tudi v luči...

57 komentarjev