» »

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

Raztelešenje Shuffle-a 2G in ostale krvavo rdeče stvari

vir: Gizmodo

vir: Gizmodo

vir: Gizmodo

vir: Gizmodo
Gizmodo - Lepo je biti zaposlen pri Applu, Steve se je namreč ponovno odločil, da vsem zaposlenim podari drugo reinkarnacijo malega predvajalnika iPod Shuffle. Ta je uradno privekal na svetovno tržišče ravno na moj rojstni dan - 3 novembra, a sodobni svet hiti. Že naslednji dan je bila tu stran s podrobnimi navodili kako malčka razstaviti na sestavne dele. Kot je pričakovati, največ prostora zavzema (odštevši ohišje) baterija ter takoj za njo vtičnica za slušalke. Za tiste, ki enostavno morate vedeti - srce predstavlja ARM procesor z oznako: 337S3300 844A N05WDK01 0642, vsi sestavni delčki pa so vidni na sliki spodaj.Elektronsko-kirurških navdušencev je očitno poln svet, a tega vsekakor niso zakrivili Appleovi zaposleni, ki bodo svoje brezplačne predvajalnike dobili po pošti. Steve jih je na podoben način razveselil že lansko leto s prvim Shuffle-om, kateremu se je konkurenca sprva posmehovala, a je posmeh kmalu zbledel, saj je minimalističen koncept napravice več kot očitno prepričal kupce.

Nekoliko elektronsko ekshibicionistični si lahko omislite tudi prozorno ohišje za vašega iPoda. Tako boste imeli skoraj enako voayersko veselje kot zgoraj omenjeni razteleševalci, samo bolj konstantenga. Globalno osveščeni ljubitelji rdeče barve boste raje posegli drugam, srednjemu, 4-gigabajtnemu Nanu se je namreč v rdečem plašču serije produktov PRODUCT (RED) pridružil še večji brat z dvakratno kapaciteto. Apple ponovno od vsote namenja 10 ameriških dolarjev za borbo proti AIDS-u na Afriškem kontinentu. Tako si lahko zahodnjaki s pravičnim občutkom v srcu privoščimo poslušanje skladb s črne celine, recimo Ayub Ogadin Kothbiro. Tu je še Danger Mouse Red od katerega bodo šli 3 ameriški dolarji otrokom iz Ayubove dežele - Kenije, a ne gre za uradno požegnan izdelek, zato bi dejanska humanitarnost znala biti oporečna.

Shuffle-a zaenkrat še ni pričakovati v rdečkarski preobleki, vprašanje pa je tudi, kako bo tovrstno obarvane naprave prenašala vaša/naša desnica.

4 komentarji

Bass0 ::

Ja vse najboljše, a ne. :)

Apple se vedno uspe izmuzniti z zadevami, ki izgledajo totalno mimo oz. neprivlačne, in jih preleviti v tržne uspešnice. Dober marketing, ni kaj.

Jux ::

@bass00

Tale trditev da so Applove stvartive povsem neprivlačne pa kar kliče po utemeljitvi. Meni se zdi ravno nasprotno, če je kaj res pri Applu je to dejstvo da imajo vrhunski dizajn. Ne spomnim se niti enega produkta v njihovi prodajni liniji, ki bi bil grd ali pa bi izstopal iz njihovega minimalističnega pristopa k oblikovanju naprav.

Apple je prej trendsetter kot kaj drugega.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

__luka__ ::

no no o okusih se ne debatira
meni osebno apple ne predstavlja kakšne vrhunske kreacije. imho se najbolj šlepa na imiđu ki si ga je ustvaru.
the truth is out there

Bakunin ::

za Afriko bi bolj prav prisli rdeci KONDOMI.;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zune ni združljiv z Windows Visto

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
254461 (3223) Nejc Pintar
»

Apple in Blackberry? 8Gb Nano?... U2 (iPod) ponovno tu

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
124104 (3347) CaqKa
»

Apple do večjega deleža na računalniškem trgu?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
384871 (3734) iration
»

Apple izgubil tožbo proti spletnemu dnevniku

Oddelek: Novice / Tožbe
93484 (2993) poweroff
»

Apple tožen

Oddelek: Novice / Tožbe
304086 (2584) _n00b_

Več podobnih tem