»

DIY: brezžičen predvajalnik glasbe

engadget - Kakor se na papirju zdi vsesplošna povezljivost naprav odlična ideja, se vsi naši visokoleteči načrti v praksi zapletejo v klobčič kablov ali izgubijo v blodnjaku nezdružljivih standardov. Pri slednjem prednjačijo preprosto nadgradljive naprave, kot je računalnik, a so po drugi strani precej skrajna rešitev, če je vse kar želimo doseči povezava med iPodom in ojačevalcem.
Seveda obstaja kopica namenskih rešitev, ampak še precej bolj zanimivo je, če se preprekam zoperstavimo z odsluženo opremo. Potrebščine: router, USB zvočna kartica, LCD zaslonček, elastika.

Če potrebujete dodaten navdih, še en soroden projekt.

Se lahko tudi tu, na Slo-techu, pohvalimo s čim podobnim?

7 komentarjev

Zip svet spet enoten, vsaj delno

PC World - Danes je v PC svetu zip format praktično že standard. Vseeno pa se skoraj vedno najdejo podjetja, ki mislijo, da imajo odlično idejo s katero lahko še dodatno izboljšajo nekaj in to še patentirajo za povrh. Takšna je tudi zgodba s podjetjem PkWare, ki ga poznamo predvsem po programu PkZip. Tako so na začetku lanskega leta dodali šifriranje in digitalno podpisovanje arhivov. Vse skupaj so prijavili tudi patentemu uradu. Na drugi strani pa je WinZip predstavil svojo različico šifriranja. Seveda formata nista združljiva. Medtem ko je že izgledalo, da se bo zip svet ločil na dva dela, sta podjetji vseeno našli skupni jezik in zdaj delata na skupnem, odprtem formatu.

Svetova nista dva, svet je eden ...

10 komentarjev

Windows XP box

mini-itx.com - Biti prvi z neko odlično idejo, ki se je ni še nihče spomnil, in jo tudi uresničiti je zagotovo eden od znakov velikega uma. Zatakne se le pri definiciji odlične ideje. Tako je Andy France iskal idealni dom za njegovo matično ploščo Mini-ITX, na kateri je nameraval poganjati Windows XP. Kakor vemo vsi, ki imamo doma gore legalnih programov, znajo biti škatle kar nadležna stvar za shranjevanje, saj imamo kaj kmalu polne vse police. Tako se je rodila ideja, da bi spravil celoten računalnik kar v škatlo Windows XP. Zelo lepo prikazan potek izdelave te modifikacije si lahko ogledate tukaj.

Če je končni izdelek produkt genialnega uma ali le osebe s preveč prostega časa, pa presodite sami.

11 komentarjev

Michael Jackson ne bi pošiljal v zapor

The Register -

Če ste redno spremljali naše novice, ste bili gotovo poučeni, da so v Čezlužju dobili odlično idejo v boju zoper piratstvo Vse uporabnike bomo poslali v zapor, kjer jih bo gotovo srečala pamet, trdijo.

Michael Jackson je javno naznanil svoje nestrinjanje z dotičnim predlogom. "Brez besed sem ob dejstvu, da želite poslati ljubitelje glasbe v zapor zaradi kopiranja glasbe. Uporaba P2P-programov je napačna, a ječa ni odgovor," je še dejal. Več o tem.

12 komentarjev

Osvetljeni molexi

Metku.net - V današnjih časih, ko skoraj ni več računalnika brez pleksi stekla in modro neonko, so na Metku Mods pripravili eno izmed najbolj inovativnih modifikacij v zadnjem času. Vzeli so en uporček, 3 mm modro LED diodo in moški molex konektor, ter z malo spajkanja naredili zelo lepo modifikacijo - molex konektor je namreč obdala modra svetloba, ki je pri modificiranju postala že kar zvezda stalnica.

4 komentarji

Igra ameriške vojske

Overclockers.com.au - Ameriška vojska je naredila svojo lastno igro. Zelo je podobna kakšni komandovščini, le da naj bi bila veliko bolj realistična od katerekoli druge. Grafična zasnova izgleda odlično, ideja je dobra, čeprav ima veliko konkurenco v poplavi takih vrst iger v zadnjem času. Najboljše pri vsem tem pa je, da je popolnoma zastonj! Seveda, če živite v ZDA [;((]. Tukaj.

10 komentarjev

Prvi od mnogih drastičnih ukrepov

Slo-Tech - Moram priznati, da sem nad to potezo izjemno razočaran, a kot je vsem aktivnim v Forumu razvidno, je bila neizogibna. Ko je Slo-Tech izvedel prenovo, se je Primož spomnil odlične ideje - kaj pa, če bi bili drugačni od drugih forumov ter bi merili ne samo količino sporočil, ampak tudi pogostost, velikost sporočila,... Na papirju je bila ideja odlična ter nekaj časa se je zdelo, da stvar celo funkcionira. Andrej, Thomas, Aggressor ter ostali aktivni forumaši so si zaradi svojih dobrih nasvetov ter odličnih debat kaj hitro prislužili zvezdice, ki so novemu uporabniku nakazale, ali je ta forumaš izkušen ali nov.

Nato so se pojavili prvi primeri oseb, ki jih na Slo-Techu nočemo - nabijači. Komentirajoč vsako novico, so iz lastnega interesa do pridobitve zvezdic drastično znižali kvaliteto odgovorov v forumu. Lahko bi rekli, da je kvaliteta foruma padla na neko nižjo raven.

Luni, Primož ter jaz smo se odločili - zvezdic več ni. Upam, da bo to vsaj malo vplivalo na kvaliteto našega foruma,...

65 komentarjev

Andy se poslavlja

Jaz - Žalostna novia... Zelo žalostna novica. Na BXBoardsih lahko preberete sporočilo webmasterja, Andya Drakea, v katerem sporoča, da bo BXBoards v bližnji prihodnosti prenehal z delovanjem. Mislim, da bo online skupnost s tem veliko izgubila, saj se je Andy vedno zelo trudil in pisal najbolj natančne in poglobljene teste matičnih plošč. Kaj naj rečem... BXBoards je ena izmed strani, ki me je inspirirala, da sem s Slo-Techom sploh začel in ni mi ravno vseeno, če nehajo z delovanjem . No, pa vso srečo Andy...

0 komentarjev