»

Vohunjenje s pametnim vibratorjem proizvajalca stalo štiri milijone dolarjev

Slo-Tech - Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp, ki je izdelalo pametni vibrator s krmiljenjem prek aplikacije na pametnem telefonu, se je v skupinski tožbi zaradi kršenja zasebnosti poravnalo. Tožnikom bo izplačalo 3,75 milijona dolarjev odškodnine, ker je aplikacija vohunila za njihovim spolnim življenjem.

Spomnimo, da je lani razburila zgodba, da pametni vibratorji We-Vibe zbirajo kopico osebnih podatkov in jih posredujejo proizvajalcu. Merili in pošiljali so podatke, kot so temperatura ali stopnja vibriranja, kar je bilo v pogojih uporabe precej prikrito omenjeno. Dodaten problem je bila pomanjkljiva varnost aplikacije, ki jo je bilo mogoče shekati in vibrator oddaljeno krmiliti.

Zaradi tega si je Standard Innovation Corp hitro nakopal...

22 komentarjev

Proizvajalec spletnega vibratorja tožen zaradi zbiranja podatkov

Slo-Tech - Na internet se dandanes povezujejo že vse vrste naprav, četudi za to ni nobenega pravega razloga. Kanadsko podjetje Standard Innovation Corp je že predlani predstavilo vibrator We-Vibe, ki omogoča krmiljenje prek aplikacije za pametni telefon in ima možnost oddaljenega nadzora, kar naj bi uporabljali fizično ločeni pari. Kar je na internetu, je mogoče shekati, po možnosti pa še proizvajalcu pošilja podatke o uporabniku. Nič drugače ni z vibratorji.

Da je mogoče njihovo napravo We-Vibe 4 Plus shekati in ga krmiliti, sta na letošnji konferenci Defcon pokazala novozelandska predstavnika. To hujših preglavic verjetno ne bi povzročalo, če se temu ne bi...

25 komentarjev

Ubuntu cilja na 10 sekund zagonskega časa

TG Daily - Da so si zastavili takšen cilj, je na mailing listi povedal Canonicalov uslužbenec, Scott James Remnant. Cilj, ki ga želijo doseči z Ubuntu 10.04, ki sliši na kodno ime karmic+1, je, da bi se popolnoma sveže nameščen sistem zagnal v 10 sekundah, brez za strojno opremo specifičnih nastavitev oz. brez manjkajočih modulov operacijskega sistema. Od desetih sekund naj bi po dve sekundi vzeli nalaganje kernela, nalaganje gonilnikov in podatkovnega sistema ter nalaganje grafičnega strežnika X.org. Preostale štiri sekunde bi bile porabljene za nalaganje namizja in prijavljanje v namizno sejo.

Hitrost zaganjanja preizkušajo na Dell Mini 9 netbooku, ki je mešanica hitrega (SSD) diska ter počasnega procesorja, z nastavitvami in hacki, prirejenimi za ta prenosnik, pa bi bilo ta čas mogoče celo zmanjšati na približno 5 sekund, kar je podobno zagonskim časom Intelovega Linuxa Moblin. Prav to naj bi po besedah Canonicala lahko naredili proizvajalci netbookov, ki večinoma uporabljajo močno...

105 komentarjev

Božiček rahlo drugače

Slashdot - Če ste med skeptiki, ki ne verjamejo, da lahko Božiček v eni sami noči obdari vse otroke na svet (no, vsaj one ta pridne), berite dalje. Po prepričanju Dr. Larryja Silverberga ima Božiček na svoji strani določena fizikalna, nanotehnološka, bioinženirska in računalniška znanja, ki jih ljudje (še) ne obvladujemo.

Tako so na primer njegove sani popolnoma avtonomno transportno sredstvo, ki s pomočjo izjemno močnega računalnika komunicira s podzemnim centrom za vodenje. Jeleni so opremljeni s posebnimi reaktivnimi nahrbtniki in imajo spremenjen vid - da lahko vidijo tudi ponoči. Še ena posebnost so igrače - ne dostavljajo se na staromoden način, skozi dimnik, ampak jih pod božično jelko zgradijo posebni nanorobotski izdelovalci igrač.

Kako pa izve, kaj si otroci želijo? Preprosto - s kombinacijo razširjene GSM tehnologije in EKG-ja ima neposredno povezavo do misli otrok. Pisma? Preveč zastarelo za ultramodernega Božička. V izvorni objavi je še nekaj govora o relativnostni teoriji,...

14 komentarjev

DIY: brezžičen predvajalnik glasbe

engadget - Kakor se na papirju zdi vsesplošna povezljivost naprav odlična ideja, se vsi naši visokoleteči načrti v praksi zapletejo v klobčič kablov ali izgubijo v blodnjaku nezdružljivih standardov. Pri slednjem prednjačijo preprosto nadgradljive naprave, kot je računalnik, a so po drugi strani precej skrajna rešitev, če je vse kar želimo doseči povezava med iPodom in ojačevalcem.
Seveda obstaja kopica namenskih rešitev, ampak še precej bolj zanimivo je, če se preprekam zoperstavimo z odsluženo opremo. Potrebščine: router, USB zvočna kartica, LCD zaslonček, elastika.

Če potrebujete dodaten navdih, še en soroden projekt.

Se lahko tudi tu, na Slo-techu, pohvalimo s čim podobnim?

7 komentarjev

Intel v boju proti kablom

Slo-Tech - Na Intel Developer Forumu, ki ravno poteka, je Intel med drugim najavil, da se skupaj s kopico drugih podjetij (Phillips, Texas Instruments, Microsoft, NEC) trudi z novo specifikacijo za brezžične USB naprave. Specifikacija se bo imenovala WHCI (Wireless Host Controller Interface) in bo po besedah Intela kompatibilna z Ultra-Wideband radio platformo, ki v podobne namene razvija WiMedia Alliance.

Tovrstni brezžični izdelki bi naj omogočali prenose s hitrostjo 110 Mbps na razdaljah do 10 metrov in 480 Mbps, če bo naprava od računalnika (ali druge naprave) oddaljena do tri metre. Intel predvideva, da bo omenjena tehnologija, ki naj bi prišla v uporabo leta 2006, popularizirala podporo za brezžično prenašanje multimedijskih datotek (streamanje) v najrazličnejših zabavno-elektronskih napravah. Za več informacij preberite celotno novico.

Si že predstavljam najrazličnejše pisane dizajne brezžičnih USB ključev

6 komentarjev

USB + brezžičnost = WUSB

News Forge - Če ste zaljubljeni v elektroniko ali ne, do danes se vam je nedvomno nabralo že kar lepo število elektronskih naprav, katerih žice se vse bolj zapletajo in povzročajo vedno večjo zmedo v vašem stanovanju. Različne brezžične tehnologije so sicer na voljo že nekaj časa, vendar so večinoma omejene samo na računalnike same, medtem ko so ostale naprave še vedno zapostavljne ter "prisiljene" k uporabi različnih kablov.

Umik žic v zaslužen počitek pa bi prav lahko pomenil naslednik do zdaj zelo popularnega USB-ja, ki bo brezžičen in naj bi imel hitrosti tudi do 480 Mb na sekundo. Da razvoj WUSB-ja ni samo "modna" muha in da sodelujoči mislijo resno, potrjujejo tudi sponzorji in člani Wireless USB Promoter Group, skupine, ki se je združila na letošnjem Intelovem Developer Forumu, sestavlja pa jo sedem podjetij: Agere Systems, HP, Intel, Microsoft Corporation, NEC, Philips Semiconductors in Samsung Electronics.

In kako bo WUSB (Wireless Universal Serial Bus) deloval? Zamisel in način...

3 komentarji

USB dildo

Prenosni užitek

vir: The inquirer
The inquirer - Pod imenom Matrix Vibe, bi si marsikdo predstavljal kakšno dance, trance ali techno glasbeno vižo, a zares to ime za muziko ni. Naravnost povedano je to USB vibrator za ženske (morda tudi za nekatere moške). Da, dildo, umetni tresoči se falus, igrača za izvabljanje ženskih (in moških) krikov naslade itd. Vklopi se ga v prosto USB režo in že vibrira. Seveda pa lahko izbirate med desetimi različnimi hitrostmi, glede na tip vrhunca, ki ga želite doseči. A USB je samo za napajanje, torej se lahko krmiljenju preko računalnika odpovemo - nič tresenja po ritmu glasbe ali "ForceFeedbacka" v novem Larryju ali Luli. 30 funtov.

32 komentarjev

Satelitski internet v VB

The Register - Torej, Britanska ISPja sta se odločila svojim strankam ponuditi enosmerno satelitsko povezavo z internetom za razumno ceno, ki se bo gibala od 20 do 30 funtov mesečno za neomejen dostop. Hitrosti dolvleke™ preko Eutelsat's Opensky sistema bodo segale do 1,5 megabita, medtem ko se bo za gorpoteg™ še vedno uporabljala klasična telefonska linija. Cena opreme in namestitve naj bi znašala okrog 200 funtov.

Konkurenčno podjetje Isonetric Broadband pripravlja prav tako enosmerni satelitski paket s hitrostjo 30 funtov ter 1 megabitno hitrostjo dolvleke™. Tudi tu še vedno potrebujete klasično telefonsko linijo ter kurite impulze za upload. Začetni stroški naj bi pri tem podjetju znašali okrog 300 funtov.

Pa naj še kdo kaj reče čez Telekom, ki vam za 10 prešernov (30 funtov) nudi dolvleko z 2 mbps ter gorpoteg s četrtino megabita.

7 komentarjev

128 megabajtov v žepu

AMD Zone - Diski so izjemno nepraktični za prenašanje okrog, diskete izumirajo ter so nezanesljive, CD-RW nosilci pa zahtevanjo ustrezno opremo ter nekaj časa. Obstaja alternativa?

Definitivno. Podjetje Transcend je izdalo namreč FlashDrive v velikosti 128 MB, ki se enostavno priključi na prost USB priključek in omogoči zapisovanje skoraj v trenutku. Zadevo so si ogledali pri AMD Zone in bili z izdelkom sorazmerno zadovoljni. Še cena: 80 dolarjev. Klik!

3 komentarji

USB mrežna kartica

Rizenet - Tako, pa smo dobili tudi USB mrežne kartice, ki jih enostavno priključimo na USB vodilo. Sam sicer ne spremljam preveč dogajanja na network sceni, zato sploh nisem vedel, da te stvari obstajajo. Zato sem še bolj z užitkom prebral ta test na Rizenetu, kjer so se spravili na Compex UE202-A USB LAN Adapter. Kartica podpira prenose od 10 do 100 Mbit/s, inštaliramo pa jo tako, da jo vstavimo v prost USB port, naložimo gonilnike iz Windows CD-ja in že smo pripravljeni na igranje/prenašanje datotek. USB kartica izgleda obetavna, vendar se izkaže za problem ravno njena zasnova na USB vodilu. Kot veste ima USB vodilo hitrost prenosa 12 Mbit/s, ki se porazdeli med ostale naprave, ki so priključene na USB. Ravno zaradi tega ne moremo uporabljati 100 Mbitne povezave, ampak samo 10 Mbitno povezavo, pa še tu pride do upočasnitev, če imamo na USB-ju več naprav. Sicer stvari niso tako črne kot izgledajo, saj se kartica povsem solidno obnese pri igranju mrežnih iger ali pri prenašanju manjših...

3 komentarji

Še en zanimiv domači projekt

vir: HardOCP
HardOCP - Danes je očitno dan za razne projekte. Po OC Shootovem vodnem hlajenju je na vrsti projekt nekega študenta, ki se je dokončno naveličal stikanja po zadnji strani računalnika za prostimi USB priključki. Zadevo se je odločil spraviti v prosto 3.14" režo in to mu je tudi uspelo. Postopek izdelave je lepo poslikal in opremil s komentarji, tako da je njegov članek primeren tudi za kaj drugega, kot kratko zabavno branje. Priporočen ogled!

0 komentarjev