» »

Neznan modem

Neznan modem

kloshar ::

Prijatelj ima p433 in je imel še do včeraj gor cel kup virusov in Win98. In me je prosil, da mu malo poštimam sistem. OK, sem rekel. Lepo pridem s cdji winME, win2k in nekaj programi. Vse lepo formatiram, potem pa hočem postavit gor win2k in mi pravi, da ga nekaj ni mogoče postavit, al kaj, saj več ne vem. Dobr, sem reku, plata verjetn česa ne podpira. In sem fuknil gor WinME (Vem, da smrdi, samo druge alternative nisem imel). Windows se lepo inštalirajo, vse lepo steče in računalnik se zdaj lahko lepo uporablja. On ima neko Abitovo plato, ki je narejena samo za Win95 sisteme, tako da sploh nisem mogel inštalirat plate, že to mi je bilo čudno. Ampak dela pa vse. Razen modema.

In zdaj me zanima, kaj storiti v primeru, če nimaš nobenih informacij o modemu, je pa na takšnem com portu, da ga samodejno ne zazna? Pod dodaj strojno opremo ga prebere samo kot PC communication device. Kako bi jaz lahko zdaj zvedel, za kater modem gre in pobral driverje z neta?
ENIAC iz l. 1946, 80ton, 18k elektronk, za operacijo rabi nekaj sekund

Vikking ::

preglej čipe na modem kartici, in začni pisat v googla, in 100% ti bo najdu!

a ma pentium 433 ali celeron 433,,, pa kero plato ma BE6 ali kaj podobnega? ker potem ne bi smel met nobenih problemov z inštalacijo gonilnikov,,, če si probu naložit win2k a si sformatiral sploh v ntfs fat sistem? pred nalaganjem? ker win2k niso windowsi xp ki lahko tečejo pod fat32 ali ntfs!

totek24 ::

Za driverje od modema poglej serijske stevilke ali pa kaki product number, ce pa ni tega pa kake stevilke na cipih in kr hop na google. Drugace pa ti za naslednic priporocam, da preden sistem formatiras, zberes vse podatke o sistemu ter zberes vse gonilnike na kup ali pa si vsaj linke do njih zapises kam da nebos mel problemov potem.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

kloshar ::

@Vikking:

Doma mi win2k čisto lepo tečejo na fat32.

Drugače pa ... a obstaja kakšen software, ki bi mi povedal informacije o modemu? Sisoft Sandra mogoče?
ENIAC iz l. 1946, 80ton, 18k elektronk, za operacijo rabi nekaj sekund

Vikking ::

če maš res probleme z modemom sliki kartico pa jo prilepi, da bomo vidli slikico pa ti pomagamo, ker vse je na tistih čipih gor!

MRtwister ::

če je na com portu, bi mogu ta modem bit hardverski in bi mogu delat s standardnimi driverji(jih ima ze windows, sam poiskat jih moras),

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

win2k + winMe

Oddelek: Pomoč in nasveti
71106 (1016) Can
»

5Mb bo dovolj za prvo particijo?

Oddelek: Programska oprema
161718 (1547) andrej
»

Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
585371 (4513) andrej
»

NTFS +/-

171764 (1581) Loki
»

Windows ME (strani: 1 2 )

775274 (4393) Simko

Več podobnih tem