» »

Kako posneti dvd?

Kako posneti dvd?

Capone ::

No, fantje, zdej me pa zanima, kako presneti film, ki je zaščiten pred kopiranjem? Jaz sem vse sprobal z raznimi programi, ki sem jih dobil na netu, za snemanje dvdjev, pa mi ne rata.Če je kdo probal skopirati dvd, mi povejte, kateri program se uporablja.

Hvala

MEDENA ::

madonca si en loj

Večina DVD filmov je zaščitena s kodiranjem CSS ( Content Scrambling System ), ki preprečuje neposredno kopiranje. Druga znana zaščita je CPPM ( Content Protection of Pre-Recorded Media ) , ki je novejša različicaa zaščite od CSS. Nato poznamo še t.i. regijsko zašlito, ki zagotavlja, da so kopije uporabne v za to določenih delih sveta. Zaradi lastnosti zapisa vsebine DVDja ni mogoče kar tako presneti na trdi disk ali drug medij. Potreben je program za kopiranje vsebine ali ripanje...
Eden takih univerzalnih je DVD Decrypter 3.20 (http://www.dvddecrypter.com)

propeler ::

Lej tukaj majo na tej strani vse o video obelavi pa še kaj več. Prav vodiče majo napisane step by step. Doom9. pejt na guides, DVD/miniDVD, DVD backup. Pol pa tam izber kaj bi rad, samo film ali komplet vse z meniji.

Jaz ti priporočam DVD-Rebuilder to je v bistvu samo GUI za cinemacraft encoder (najboljši mpeg2 encoder). Stestirano. Samo ni free, lahko ga najdeš trial ver. z njihovim logo na filmu. Uporablja pa tud ene druge encoderje k so free, pa tud ful dorbri (QuEnc npr.) Tudi stestirano. Ta je najboljši zastonjski encoder. Navodil za DVD-RB še ni med guides, tko da poglej na njihov forum, tko k jaz. Pa v txt file k je zraven DVD_RB.

Na vprašanje ti pa tko odgovarjam. Najprej moraš vsebino spravit na disk, tko kot ti je napisal medena, z dvd decrypterjem. Ta ti odstrani CSS pa macrovision tko da najde ključ. Mal si preberi o tem.

[preberi si pravila --lp moderator]

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

marS ::

Uporabi DVD Shrink za backup DVDja na trdi disk. Ta se ne ozira na nobene regije. Freeware. :D

potem pa z kakim mastering programom /npr. Nero VisionExpres/ posnami nazaj DVD. 8-)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri program za kopiranje DVD v DVD?

Oddelek: Zvok in slika
116311 (2806) CaqKa
»

DVD+dodatni podnapisi (strani: 1 2 3 4 5 )

22078268 (20404) CaqKa
»

program za snemanje dvd-jev

Oddelek: Programska oprema
155830 (5680) mirkuma
»

tezave s kopiranjem dvd-ja

252511 (2144) frenkb
»

Ripanje DVD-jev