» »

R9800pro "zatikanje"

R9800pro "zatikanje"

gfhr- ::

hi!

imam problem z Radeon 9800pro da se v Q3 (do sedaj sem to opazil samo v Quake3) igra občasno zatika. prej sem imel mislim da 4.10 driverje in vsake toliko časa so fpsji imeli nek downfall, recimo igras pa samo na enkrat na 5 fps za kako sekundo ali dve in potem spet dobro. Zdaj imam 4.2 in je zatikanje veliko manjše ampak še zmeraj me moti. probal sem tudi omega in nič boljše.

btw: če poženem Q3 timedemo dobim pri vsaki resoluciiji cca. 250 fps :\ Malo sem pregledoval po forumih in opazil da nisem edini ki ima ta "problem". v drugih igrah seveda dela tekoče in tudi 3dmark je pokazal lepo število. zgleda kot nekakšna omejitev ali bug v catalyst driverjih, ker pri vseh ki to opazijo so frejmi cappani pri cca. 200-300 fps.


tnx

gfhr- ::

update: probal skoraj vse driverje možne (catalyst, dna, omega, skoraj vse verzije od 3 naprej), reinstall windows,... isto.
prosim, če lahko ker pomaga, ker mi gre to že zelo na živce...
zgleda kot da se katica pregreva (tista iz mlacoma, built by ati?) ker sem takoj po reinstallu sprobal in dlje časa ni štekalo, čez čas pa vedno bolj. btw: kje lahko preverim temperaturo vpuja?
sicer še vedno mislim, da so krivi driverji, ker sem veliko bral na rage3d/guru3d/... forumih in baje je ati imel probleme z opengl.

boštjan ::

če ma ATI probleme z openGL,pa si naloži igre kot so return to castle wolvenstein ali pa soldier of fortune 2.Ti dve igri imata pogon od quake in če ti bo štekalo tudi tu,pol je res nekaj s kartico narobe.

gfhr- ::

oz. pravijo, da jih je imel in da naj bi od 3.0 odpravili.
rtcw sem probal ampak je tam težje opaziti zaradi počasnosti igre. bom probal še serious sam, sof2,...
btw: v q2/1 tega ni in tudi frejmi niso "cappani".
btw #2: na enem forumu sem prebral, da je enemu uspelo zatikanje rešiti s tem, da je system spremenil na acpi (trenutno acpi unified cpu), sem probal in zatikanja je res bilo manj (pojavljalo se je cca enkrat na vsako minuto)

Jackal ::

Kaj pa ostali sistem? Napiši kakšno konfiguracijo imaš. Mogoče ni kriva kartica, ampak je za zatikanje krivo premalo sistemskega RAM-a
Walking the way is something completely different than imagining the way.

gfhr- ::

epox 8rda+, a2600+, 9800pro, 512 DDR,
nič ni navito, upgradeal bios, probal agp 4x/8x, fastwrite on/off, vse mozne nastavitve v driverjih, riva tuner (nekaj sprobaval...),...

gfhr- ::

poznaš še za dva, ki imata isti problem (en 9800xt, drugi 9600xt). veliko ostalih pa tega problema nima. zanima me, če naj kartico vrnem in kam (mlacom ali tisti ati rma)?

gfhr- ::

*bump*

sajko ::

Odstrani OGC :D

KoReNJe ::

meni se je isto dogajal pr rtcw: enemy territory... pa mam gigabyte radeon 9600xt... sam pol je nehal... verjetn so bli stari driverji zanic... (ni se zatikal zato ker je swapal na disk al pa zarad slabe internetne povezave)... v glavnem zdej mi dela ok :)
tko da probi catalyst 4.2 al keri so ze najnovejsi?

gfhr- ::

sajko: pol pa bom slab :\

KoReNJe: probaj malo bolj premislit kaj točno si naredil :) ker sem probal veliko driverjev. mislim da vsako verzijo od 3.0 naprej (tudi omega in dna).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gfhr- ()

pingo76 ::

Osebno nisem bil navdušen nad kantalysti 4.xx (pravzaprav me je jugal ET) in sem šel nato nazaj na 3.10 omega. Dela kot mora. Imam pa 9700PRO.

gfhr- ::

danes sem probal kartico pri kolegu in dela bp :|

torej kaj za vraga se dogaja? naj povem, da sem naredil clean install winxp + nforce2 driverji + catalyst 4.2 - sploh nisem nič drugega nastavljal, šel v Q3, štekalo. v biosu imam kolikor vem vse dobro nastavljeno in mislim da bi potem tudi druge igre imele probleme amapk zgleda da se to dogaja samo pri Q3. en mi je rekel, da je imel isti problem in ga je rešil, da je dal miško na ps2, vendar to pri meni ne pomaga.
prosim naj mi en svetuje, če naj grafično vrnem ker drugo ne vem kaj bi bilo, ker sem srečal folk ki ima isto konfiguracijo (plata, gfx, cpu) in nima problemov.

btw: kateri nforce2 driverji so poleg 3.14 dobri, ker to je še zadnja možnost da probam.

boštjan ::

probaj Morpheusware Remix with Abit 4.08 Audio drivers, International edition..
Sicer pa če ti šteka samo v Q3 mora ziher kakšen popravek bit.
kaj pa si že sprobal omega driverje?

gfhr- ::

boštjan hvala zdaj dljam bom probal.

gfhr- ::

hm, ni pomagalo. probal sem tudi disablati audio in ni pomagalo.

gfhr- ::

našel sem še enga z istim problemom in nima nforce plate tako, da to ni problem.
btw: jutri (verjetno) dobi en kolega isto grafično in bom testiral na moji mašini :\

Caligula ::

gfhr, poglej pod zasebno


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FarCry (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Igre
64744990 (18913) X-Hair
»

Quake IV - Multiplayer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
1218871 (5645) ERGY
»

R9800pro - kaksne nastavitve v igrah?

Oddelek: Igre
101273 (1030) ginekolog
»

Vaša mnenja o ATI Kantalyst (catalyst) gonilnikih (samo lastniki R300 čipov)

Oddelek: Strojna oprema
351640 (1059) Mavrik
»

Unreal Tournament 2003 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
16812619 (7679) R33D3M33R

Več podobnih tem