» »

Vaša mnenja o ATI Kantalyst (catalyst) gonilnikih (samo lastniki R300 čipov)

Vaša mnenja o ATI Kantalyst (catalyst) gonilnikih (samo lastniki R300 čipov)

pingo76 ::

Znima me kako ste kaj zadovoljni z karticami razreda 9500 in več. Meni gre že prav na jetra cel pornič malih težavic ki jih povzročajo driverji. Pa naj se najde heroj ki se upa trdit da mu vse dela brez problema (itak da ne).
LP
Pingo76

Mr.B ::

Tisto kar jaz laufam, mi dela, bš moral biti bolj specifičen ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

McNato ::

ATI ne more porihtat gonilnikov za 2D, kaj šele 3D. Ne poznam nikogar ki z ATijem nebi imel težav.

skyy779 ::

Nobenih težav tukaj. Radeon 9500 128Mb non pro. Divx-e gledam preko tvout na tvju v kvazi dvd kvaliteti(noben od frendov še ni opazil razlike). Igram vse vrste novih iger. Najraje Battlefield 1942, podrobnosti vse na max, na 1152x864 vse gladko brez najmanjšega zatikanja. Za vse ki imate z novejšimi atiji probleme in zatikanja, si upam trdit da je vaš os zelo daleč od optimalno in pravilno nastavljenega.

lp

Mr.B ::

Sej pravim, bodite bolj specifični, ne pa standardno ne dela nič...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zheegec ::

Čeprav nimam R300, si upam trditi da s 3.7 vse deluje tako kot je potrebno, medtem ko imajo nekateri z isto grafo grozne probleme.
Si probal s 3.8 verzijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mr.B ::

Prosim bodimo bolj specifični.
Recimo v tej igri imam ta problem os je tak, itd , ali pa program itd. Hardware modificeran ali original r300 in podobno.

Res da nisem bral drugih forumov, ampak trenutno nimam problema.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Fury ::

jest nimam 0 problemov.. 9500 @ 9700

Tarzan ::

9500PRO, dela ko urca.

Mavrik ::

Moj problem... v določenih igrah je nekaj narobe s pospeševanjem kurzorja. Če ne premikam miške je ok, ko pa malo premikam miško se takoj sistem obesi. Rešitev: dat pospeševanje pod zavihkom Troubleshooting eno stopnjo niže. Na žalost pa potem grdo utripa kazalec. Blah :\

In to že skozi vse verzije driverjev od 3.2 vse do sedaj 3.8
The truth is rarely pure and never simple.

pingo76 ::

No, pa da začnemo... Kdo od vas laufa mašino 24/7 +ADSL - tisti ki "kao" nimate težav?

Tarzan ::

Jaz!

24/7, zraven laufam še Folding@Home, ChessBrain in RC5-72 (vsak pokrade del prostih CPU ciklov, da ne gredo v 0).
Kot sem že rekel imam Radeon 9500Pro (sapphire)
AMD Athlon 2600+ navit na 2400MHz, Abit NF7-S 2.0 plata, 512 MB RAMA, Windowsi XP PRO ali Windows Server 2003, nikjer nisem imel problemov.
Sem imel gor Catalyst driverje, brez problemov, zdaj imam Omega driverje, ker so jih nekateri tako hvalili in tudi nimam problemov. Ne vem, kaj vas vse matra?? Ste mar dobili hipohondrske kartice?>:D

Fury ::

jest 24h po več dni zapored (4-5, ampak ne vedno) pa kablski internet in nimam tezav.. s tem da mam modano in navito graficno!

Tarzan ::

Aja, pozabu sem ADSL. Sicer ne vem, kakšno vezo naj bi imel, ampak vseeno. Imam ADSL 2MBit/384kbit/s, dva programa sta namenjena serviranju podatkov in forwardata porta na glavni (Linux) server. Na tem sistemu so windowsi posneti dobre 3 mesece, sistem je prižgan 6 dni (takrat je elektrike zmanjkalo), na njem pa se večji del dneva špila Igro C&C - Generals: Zero Hour.

Anything else?

cekr ::

Nasvet nekdanjim lastnikom nVidie, ki so prešli na Radeona.

Če se le da, postavite sistem ponovno iz nule. Boljše boste spali.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

speed machine ::

Kokr za kerga. Jz naprimer nism nc na novo OS postavlju, pa vse dela ko urca. Kak si pa sistem zoptimiziras, je pa druga stvar.

boštjan ::

Na mojem zdajšnem systemu(glej podpis) dela vse ok,pa redno menjavam driverje.Kako pa bo na novem pa bom poročal,ko dobim HDD nazaj in kako bo z garancijo plate nf7-s

pingo76 ::

Potemtakem je moja grafika v okvari ali celo prva revizija.... ah bom zamenjal pač... fuj in fej.
Hvala vsem.

mohha53 ::

Pingo, katera firma pa ti je sestavila skupja tvojo kartico?? Če odjadraš po netu, marsikje piše da npr. 9500, ki ga je naredil Sapphire in 9500, ki ga je naredil HIS ni ista stvar. Dobro, razlika je zgolj za opazit, nekoliko pomembneje je pa pri navijanju! Ok, kaj se driverjev tiče, je bilo že omenjeno: probaj z Omego, ti so malce optimizirani Cataliysti, pa še POLNO dobrot ti ponudijo(RadClocker, ...).
Kar se tiče moje karte, sem bil IDIOT(he, he) in pred 3/4 leta kupil R 9700 za 80k! Zdaj laufa na pro frekvencah(tudi za to poskrbi Omega, samo en klik) in sem ZELOOOOOO zadovoljen. Ker laufam samo nenavitega K7 1700+, sistem ni optimalen, ampak novi Barton se mi že smehlja!! Plato + procesor bom dobil za cca 45k, POLOVICA kartice! Moj prijatelj že laufa takistega, pa je njegovih ~ 2300 proti mojim ~4600 v 3DMark03 dokaj borih! Se ti ne zdi? Ok, ni vse FSP, tudi kvaliteta je pomembna, in tukaj ti pride HI-END kartica še kako prav!!!

Myk

pingo76 ::

mohha53: Računalnik sem si sestavil sam. To počenem že 8 leto zapored zame in moje stranke (večinoma podjetja). Masmetil sem omego in je kar je. Sicer pa mislim, da mi je problem rašila instalacija SUN Java 1.3.1 bolj kot drugo. Sicer pa tudi tej gonilniki niso brez napak (v bistvu jih imajo več, ma se mi ne da pisat). Držal si jih bom ker nimajo debilnega boot delay-a kot "pravoverni" 3.8. in mi je nov overscan zelo olajšal življenje (videomontaža) :\.
To, da pa se jo da zdaj navijat pa kar drži. Do 334/334 dela brez artefaktov (da ne bo pomote, gre za hercules radeon 9700NP) prav hitro. Če grem eno stopnjo više komaj vidim, a vseeno je nekaj malega smeti.
Imam gor p4 cooler zaradi tišine, verjetno pa tudi dobro hladi ;)) ). No, ker je delalo sem se odločil, da jo bom imel kar navito a sem ostal pri konzervativnih 310.4/310.4 itak je že privzeto zelo hitra kartulja. Itak me v igrah ne matra sploh, pa sem hardcore gamer. 2D je funky (
a zaenkrat kaže vredu.
Še vedno sem pa mnenja da ati apriori MORA kaj zje*** pri vsaki novi različici kantalystovTM poleg nekaj malih popravkov stvari ki so v eni izmed prejšnjih verzijah delali brez problema. Antitalenti ni kaj. ;((

Saj ne rečem hardver je state of the art a driverji pa svinjak deluxe.

Once upon a knight anyone? Priporočam z kantalysti 3.8! :D :D :D :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

Fury ::

pac pades v tistih 5% ljudi k majo probleme z driverji... jest jih nikol nism mel :)

pingo76 ::

F... off in tistih 5% ljudi... Ti nimaš niti ene težave ne? Ne verjamem oz. imaš računalnik za kako foldanje ali pisalni stroj.

Clemento ::

R9500NP mi dela kot urca od cat 3.1 dalje... ce pa kak spil zakjebava se je pa potrebno
z nastavitmami poigrat...z cat 3.7 in 3.8 tak isto nobenih problemov...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Fury ::

em.. jest mam mogoce kaksen problem ki ga ne opazim. drkam igrce cele dneve. razlicne. vse je ql. ni artefaktov, ni crashov. ok?

igram: CS, HL2, Halo trenutno, sem pa preigral precej vse spile k so prsli.. predvsem streljacine in obcasne strategije.

ti pa tuki po forumu jokas ze pol leta da ti vse serje. pac mas neki narobe. ne vem kaj nej ti recem. ce ti ATI ne dela pa pejt na nvidio.. mogoce bo pomagal. in ni treba bit agresiven do mene ce si mi fous k mi ql dela teb pa ne.:\

flisko ::

mam radeona 9700 pro in mi dela brez problemov že kar nekaj časa,ogromno igram igre in ni nobenih težav pa še dobro sem ga navil ,jedro na 391 ter ram na 344 Mhz.Do zdaj nisem opazil nobenih artefaktov.

pingo76 ::

Fury: Ne govori traparij:
" ti pa tuki po forumu jokas ze pol leta da ti vse serje "

Ne serje mi vse, pravzaprav 3D kar dela (razen problemov ki jih imajo vsi z določenimi draverji), igre MI DELAJO PRAV! Uf! 2D je jajc brez primere!

"se je pa potrebno z nastavitmami poigrat...z cat 3.7 in 3.8 tak isto nobenih problemov..."

To da ni problemov s tistim kar počneš TI je ok, ne mi pa rečt da ni problemov. Le poglej si na www.rage3d.com koliko oslarij so zakugali v 3.8... Problemi so, problemi bojo a zakaj me prokletega 2D zmrza reši neka omega patetika (nek tip krneki čačka in tweaka original driverje) namesto pravoverni kantalysti?
Jaz naj se igram z nastavitvami? A niso dovolj drage te kartice? To je delo atija! Naj se "poigrajo" oni malo...

Fury ::

men v winsih cist nikol se ni friznl, ampak res se cist nikol. samo v spilih ene parkrat.

drugace pa priznam da so 3.8 en drek v primerjavi s 3.7, ampak ti ne govoris o 3.8 ampak o vse Catalystih nasplosno (po naslovu topica in vsebini prvega posta sodec)

MrX ::

pingo, wtf!
men dela vse bp, od 3.1 dalje. boljš kot prej z nvidijo.

pingo76 ::

MrX: Jaz pa imam ravno obratne izkušnje. Z gf4 ti 4200 je bilo prav super in bi jo še imel če nebi potreboval (videomontaža) zelo kakovosten tv-out in hud stroj za novodobne igre. Začel sem z kantalysti 3.0 in kmalu se je začelo. frkica pri frkici z igrami (ni mi še ena zmrznila v 7-ih mesecih!!!). Delal sem eno oddajo o igrah za eno lokalno kabelsko televizijo. Lahko si predstavljate koliko iger sem sprobal na tem radeonu in kaj sem vse doživel. Recimo prvi jajc ki sem naletel je bil Freelancer (aprila se mi zdi) in je bil z 3.0 skoraj neigralen (napaka z tekstom v igri). Takšen je potem šel v oddajo. Dan ali dva kasneje so prišli kant 3.1 ki so to popravili (NFS:HP2 je začel karnaenkrat se zatikat :\ ).
In tako dalje...
Za igre sem se že nekako privadil, da vedno kaj sčačkajo da ne dela več kot bi moralo. Na živce mi pa gre, da so pri atiju prezrli en mali bug ki na VSEH (mnja, 4 sem testiral in isto!) sorodnih konfiguracijah zašteka 2D čisto naključno in to ponavadi pri kakem java appletu. Nikoli nisem maral nekih omega twakerjev ki krneki čarajo po driverjih in pol se imajo za boga. Nekako sem se opogumil in ugotovil, da je ta omega sčačkal ravno tisto kar je obešalo mojega radeona. Ker nisem hotel verjeti, da je to res... Driver cleaner, regedit... in nazaj atijeve original! Zmrz!!! Nazaj omega in odkar sem jih nazadnje dal gor imam uptime 9 days(s) 22 hour(s) 30 minutes(s) 53 seconds(s). Najbolj pa me razp***** to, da ima moja punca zraven enako konfiguracijo kot jaz razen radeona 9700 (ima GF4 ti 4200). Njej dela vse kot urca, ni več ravno hiter ta GF ali dela kot bog zapove.
Če kartici zamenjam postane moja mašina spet 150% stabilna in punca dobi 2D random zmrz :\. V službi sem si sposodil enega his 9700 PRO in ugotovil, da je isto! Nisem ga sicer probal še na mašini od moje drage ampak nekaj je res hudo narobe z driverji in Win2000 po SP2.
Glede na to, da v 4-ih letih nvidie edino kar me je matralo je bila igra Shogun: Total war (po uradnem popravku (avtorjev igre) je delalo bp.).
Z atijem je pa druga štorija... če izpustim moj specifičen 2D problem (btw, nisem edini ki ga ima!) Mi gre blazno na k.... tech support tipa:
- If xxxxx game doesent work for u with Cat 3.xx try cat 3.xx -1
- If u have this do that

Fury: Ja res je imam jo z kantalysti nasplošno. Vem, da ni lahko napisati dobre driverje ampak blazno me razkuri ati ko mesečno kronično odpravi 5 napak in zafuša 10 novih? Višek vsega pa je 8 od 10 ih novih problemov delalo prav v prejšnji verziji... Ma če jih ni za zmlatit!

Sem pač tak, da včasih sežem po kaki starejši igrici in z atijem je nemalokrat križ. Npr. včeraj sem se malo zezal s prvim motoracerjem pa dela (začuda) bp. Nebi pa moral trdit za kaj drugega. GTA 3 dela prav gnilo.

Pisal sem tudi herculesu in atiju za tehnično podporo a imam občutek ja so moji maili šli v nič. Verjetno ima nvidia enako "dober" tech support team a kaj ko ga nisem nikoli rabil. Res se mi ne da viset na rage3d forumu. Zadnjič sem našel "fix" za once upon a knight za kantalyste 3.8 in ga sedaj občasno igram. Za halo je bilo treba onemogočit neke particicle effects da je stvar delala na igralnih FPS in tako dalje...
Sem edini ki mu take stvari gredo na živce?

To je to. Pa ne mi zamerit jeznega tona s katerim sem pisal to čudo. Rešil sem problem z omegadrivers (neki dell leak xxxxb) in mi dela vse (kar pač počnem) brez problema (2D problema ni več).
LP vsem ki so sodelovali v temi.
Pingo76

P.S. Tisti ki je ve to prebral si zasluži kavico (must be collected in Koper :D)

Dr_M ::

odkar je moj kolega presedlal iz nvidie na ati ne igra vec spilov....le zakaj??
jest sm pa meu ucas ati rage 128 pa je stvar kr uredu delala, pol sm pa nabavu tnt2 in me je zadeva cist prsenetila.uporablu sm jo 3 leta in me NIKOL ni pustila na cedilu (ce me je sm biu sam kriv :) (edin z nview se ni najbols razumela) ) potem sm pa kupu ti4200 in je stvar zelo podobna - nobenih problemov z driverji nikol, usi spili delajo tako kot morajo, kar pa za ati nebi mogu rect...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mr.B ::

Freelancer, meni del bp. Torej z gonilniki ki so bili navoljo takrat ko je igra prišla ven. Še največ težav sem imel z zvokom. Sistem winXP & R9700Pro.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Malecky ::

Men vse dela bp 9500@pro@400/300...brez tezav driverji omega zadnji....


igram pa: Aquamark, 3Dmark, Codecreatures...

Fury ::

pingo lep post in dol 8-O

samo se dodam da halo isto serje tudi na nvidi ;) pac M$jev logotip svoje nardi :)

pingo76 ::

Malecky je napisal:
igram pa: Aquamark, 3Dmark, Codecreatures...


Ooo čestitam... Igraš tudi kakšno drugo "igro" ki mimogrede zahteva IQ (ne, ne mislim Image Quality) večji od številke čevljev ki jih nosiš?

Ma kaj se vse ne prebere... Malecky ne mi zamerit a si mi polepšal dan. Tako zdravo se nisem nasmejal že dolgo.

Fury:
No ja Halo je res Halo??! (beri po slovensko) :D. Malokrat se vidi tako fantastično slab (zanič ravno ni) port iz konzole.
Še vedno pa ninsem razumel zakaj je bila ta igra taka uspešnica (XBOX). Meni je še Chrome boljša :|.

Dr_M: Lepo napisano. Jaz sicer igre igram naprej a kaj ko vedno pogledam kaj tokrat ne dela prav in mi smrdi če nekaj ne opazim takoj. Kasneje pa ugotovim da igra dela super deluxe... a ne vedno. Uf, vedno prvič zaženem igro z grenkim priokusom. Ma pravi loto preden zaženeš igro. Hvalabogu, da max payne 2 dela odlično. Homeworld 2 bi pa tudi rad igral...

Mr.B: Celo na spletni strani freelancerja je pisalo, da so težave z catalysti 3.0 (ZA VSE LASTNIKE R300) :\

Ah zlati cajti ko sem samo naložil igro in jo igral in mi problemi niso na kraj pameti prisli oz. nisem vedel, da jih lahko sploh imam...

Lastil sem si do zdej naslednje grafike:
Krneki cirrus logic 1Mb na VLB vodilu (he he garant kdo tega tle ne pozna!), 1Mb ATI mach 64 PCI, Ati rage II PCI, TSENG 9000 PCI+ Vodoo 1, voodoo 2, Voodoo 3 2000 AGP, Geforce 2 MX 32Mb, Geforce 3 Ti 200, Geforce 4 Ti 4200 ter zdaj Radeon 9700.
Vse naštete kartice z izjemo radeona 9700 (no ja in unega čudeža od TSENG-a) so delale kot urca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingo76 ()

mohha53 ::

Fury, kaj si mislil z HL2??

Mavrik ::

Pingo, kaj pa če je kaj narobe z kako drugo komponento in se ne marata z grafično? Ker je malo čudno da maš ti toliko probelmov pri stvareh, ki jih drugi nimajo. Tako je recimo moj problem z zamrzovanjem izginil z novejšimi driverji in dela zaj vse bp.
The truth is rarely pure and never simple.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATi Catalyst 3,8 in pregrevanje

Oddelek: Novice / Grafične kartice
372748 (2748) AtaStrumf
»

Catalyst 3.8

Oddelek: Novice / Grafične kartice
132591 (2591) pingo76
»

Random zmrz z ATI catalyst 3.6. Še kdo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
533015 (2451) pingo76
»

Catalyst 3.7 izšli

Oddelek: Novice / Igre
152272 (2272) ferdo
»

Hitra odločitev med R 9500 PRO in GF Ti 4200 8X (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
644303 (3489) Dr_M

Več podobnih tem