Forum » Loža » Kaksen avto vozite?
Kaksen avto vozite?
Pyr0Beast ::
Kaj je tako posebnega na temu 2.0 FSI-ju ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
algo ::
Fizikalko ::
Take neumnosti pa raje zase obdrži.
Če delaš malo kilometrov in kratke ture, je FSi precej bolj racionalna odločitev.
Če delaš malo kilometrov in kratke ture, je FSi precej bolj racionalna odločitev.
M-XXXX ::
IvoJan ::
sli ste tako offtopic da se je tipu strgalo in je zacel delat debila iz sebe.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
Ja ne vem, sem mislil da se je navezovalo na kakšno posebnost primenjavi iz 2T na 4T
Zheegec ::
Algo je bil več kot očitno sarkastičen. Mislim, "kaj je tako posebnega na 2.0 FSI" je pa ena najbolj neumnih možnih izjav. Kaj je pa posebnega na čokoladi?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
D3m ::
Algo je bil več kot očitno sarkastičen. Mislim, "kaj je tako posebnega na 2.0 FSI" je pa ena najbolj neumnih možnih izjav. Kaj je pa posebnega na čokoladi?
...whole nuts!
|HP EliteBook|R5 6650U|
Buggy ::
200+ KM dosti bolj varno in mirno, kot prej pri isti kilazi 1.5T 100KM. Voznja predvsem v hrib.
...in ne ni kurcev SUV, za katerim ne vidis avta pred njim. Vedno gledam avto pred mano ali se vec (ce se le da)...to je predvidevaje in sposobnost voznika ki spremlja promet ne pa gleda znake.
...in ne ni kurcev SUV, za katerim ne vidis avta pred njim. Vedno gledam avto pred mano ali se vec (ce se le da)...to je predvidevaje in sposobnost voznika ki spremlja promet ne pa gleda znake.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
ALIEn3001: lep ulov :D in lepa poraba za 170+ KM avto.
ehh...se se spomnim ko sem kot mulo dobil od oceta staro alfetto 1.6 l.79 (dva dvojna frgazarja) in za takrat norih 110KM...problem je bil le ko smo se odlocali kako gremo na Kolpo (omejena sredstva)...z Alfo pa uzivamo po poti in pri porabi okoli 12 l/100km ter litru olja ali bomo pac vec doniral za cevape in pivo...koncalo se je z kanujem na strehi Alfe in splosno uzivancijo na poti dol, teden tam in spet nazaj :D
...se vedno me zmrazi, ko si jo saltal v nizjo brzino (gledal na temeraturo vode) in poslusal neverjeten zvok motorja ter cutil za tiste case neverjetno brutalnost na zadnji osi.
ehh...se se spomnim ko sem kot mulo dobil od oceta staro alfetto 1.6 l.79 (dva dvojna frgazarja) in za takrat norih 110KM...problem je bil le ko smo se odlocali kako gremo na Kolpo (omejena sredstva)...z Alfo pa uzivamo po poti in pri porabi okoli 12 l/100km ter litru olja ali bomo pac vec doniral za cevape in pivo...koncalo se je z kanujem na strehi Alfe in splosno uzivancijo na poti dol, teden tam in spet nazaj :D
...se vedno me zmrazi, ko si jo saltal v nizjo brzino (gledal na temeraturo vode) in poslusal neverjeten zvok motorja ter cutil za tiste case neverjetno brutalnost na zadnji osi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
>666 madafaka!
Ziher si jo prevrtel ! :P
Ziher si jo prevrtel ! :P
WarpedGone ::
lepa poraba za 170+ KM avto.
hm? khm, hkm, hrrrrk, keh keh ...
Zbogom in hvala za vse ribe
TribesMan ::
No dej Warped, skašljaj se, kaj te spet tko muči, si mogoče tokrat dobil žulj na prstu, da ne moreš natipkat?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
No dej Warped, skašljaj se, kaj te spet tko muči, si mogoče tokrat dobil žulj na prstu, da ne moreš natipkat?
Ma, ne dojamem pojma "nizka poraba" za cifro nad 6.
Sm bil vajen pod 5 za 120, zdej pa gagam okol 5,6 - 6,2 za 180hp.
WarpedGone je izjavil:
jaz imam po takih porabah skomine, saj moj 200+ KM turbo bencinar zre kulturnih 9l /100km
TribesMan ::
WarpedGone je izjavil:
Zdej al cjaziš... al pa je tvoj avto svetla izjema:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich...
To put tings into perspective:
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()
M-XXXX ::
Uuu hvala ti za tale link, me je malo potolažil... Jaz z omenjenim avtom tudi nimam po 7.5
WarpedGone je izjavil:
Mi posodiš avto da sprobamo? Seveda normalna relacija preko trojanskega klanca in pa 160+ po AC.
Poraba je pač relativna.
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zdej al cjaziš... al pa je tvoj avto svetla izjema:
Bom reku da sm na meji legalnega z občasnimi prestopi meje, da mam naštudirano cesto in metodo vožnje ter precej "hvaležno" relacijo.
Poraba je pač relativna.
Ja sej, to je cel point. Mal primerjamo japke in hruške. Še vedno pa ostanem na tem, da 6 ni malo, razen če si že vsega hudga vajen (3+ litrski bencinarji...). Moji cifri pod 5 in druga okrog 5,7 sta primerljivi zaradi enake noge in skorajda enake ceste. Kar se dvigovanja porabe tiče s pritiskanjem v klanec pa velja "sky is the limit". Trenutno porabo lahk držim tut nad 20. In če delaš čez 30k km letno se tega mal nabere. Konji gor al pa dol.
Ja sej, to je cel point. Mal primerjamo japke in hruške. Še vedno pa ostanem na tem, da 6 ni malo, razen če si že vsega hudga vajen (3+ litrski bencinarji...). Moji cifri pod 5 in druga okrog 5,7 sta primerljivi zaradi enake noge in skorajda enake ceste. Kar se dvigovanja porabe tiče s pritiskanjem v klanec pa velja "sky is the limit". Trenutno porabo lahk držim tut nad 20. In če delaš čez 30k km letno se tega mal nabere. Konji gor al pa dol.
In? Kaj je potem problem v moji porabi? Oziroma zakaj je to sploh predmet debate?
666 madafaka!
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Ni prbolema v tvoji porabi, problem je, da se jo gleda kot majhno. Ni :)
Ah, to je debata.
Ko sem imel rezervo gor sem imel na AC pod 5! Ah kolk sm biu takrat car, pa še celo par Cliotov pa Golfov se je za mano nabralo v počasni koloni pa so si ga drkali na nizko porabo :)
Če bi si želel imeti nižjo porabo bi kupil počasnejši/lažji avto ali pa odrezal desno nogo...
Ko sem imel rezervo gor sem imel na AC pod 5! Ah kolk sm biu takrat car, pa še celo par Cliotov pa Golfov se je za mano nabralo v počasni koloni pa so si ga drkali na nizko porabo :)
Če bi si želel imeti nižjo porabo bi kupil počasnejši/lažji avto ali pa odrezal desno nogo...
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
Zanimivo je to, kako se takoj vsi obesijo na porabo, pa tudi približno to ni bil namen fotke... Bežnega znanca, ki ima Maserattija ne sprašujem, koliko ima zadeva porabe, ker vem da ga ne zanima
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
-valvoline- ::
Glede na to da se je se kurilc kar podrazil,bo spet treba iskat alternativo. Pripravljamo se testirat stricevega golfa 2 1.6d na odpadno sfiltrirano fritezno olje,ce se zadeva obnese naslednji bo moj audi a4. Seveda najprej bom nabavu rezervno bosch crpalko za vsak primer. Priporoceno je vse gumi slauhe za dovod in odvod nafte zamenjat ker se razpadajo ob dotiku z rastljinskim oljem,in jih zamenjat z plasticnimi. Fingers crossed. Naj bi vsi VW do l.2001 z rotacijsko bosch crpalko delovali bp na kakrsnemkoli rastljinskem olju k ga butnes noter.Ce bo delovalo frdamani drzavi ne dam ne centa vec za lopovske trosarine.
VW dizel power all the way.
VW dizel power all the way.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()
black ice ::
Kje boš dobil dovolj olja za pogon avta? Kolikor vem, morajo vse gostilne/restavracije imeti urejen odvoz odpadnega olja - torej ga ne smejo dati nekomu na lepe oči.
IceIceBaby ::
Predpostavka: 30kkm na leto
Strošek pri porabi 5: 1950 eur (po 1,3 sem računal)
Strošek pri porabi 7: 2730 eur
Razlika: 780 eur na leto oz. 65 eur na mesec.
Če imaš avto za 25k je to imho precej nepomembna razlika.
Strošek pri porabi 5: 1950 eur (po 1,3 sem računal)
Strošek pri porabi 7: 2730 eur
Razlika: 780 eur na leto oz. 65 eur na mesec.
Če imaš avto za 25k je to imho precej nepomembna razlika.
djordjevic ::
Hja, za 780 evrov vseeno dobiš en lep dopust.
No grave is deep enough to keep us in chains.
PrimozR ::
WarpedGone je izjavil:
jaz imam po takih porabah skomine, saj moj 200+ KM turbo bencinar zre kulturnih 9l /100km
Vesel bodi da ima 200+ konjev, jaz mam višjo s ~pol tok konji :D
djordjevic je izjavil:
Misliš 1.9 al 2.4? Pa mislim, da prvo.
Ker 1.9 niso ble 180 konjske oz. so to precej frišne zadeve z 2.0 motorjem (v bistvu s 170 konji).
WarpedGone je izjavil:
Ni prbolema v tvoji porabi, problem je, da se jo gleda kot majhno. Ni :)
Je. Kakorkoli obrneš, je. 6 je malo, sploh pa v težkem avtu s precej konji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Maš res. Na Eco-JTD sem čisto pozabil. V bistvu ga niti ne jemljem resno, ker je po besedah enega od Alfinih distributerjev zaradi *!#R%$#% eko standardov motor baje tako zamorjen, da je živa žalost. Na papirju zveni lepo, in real life not so much. Or so thay say.
Pipi:
Hvala za tolažbo. :)
Nekdo je nekje napisal, da obstajata dve vrsti avtomobilov: pri eni se smejiš med vožnjo in jokaš na pumpi, pri drugih pa obratno.
Je. Kakorkoli obrneš, je. 6 je malo, sploh pa v težkem avtu s precej konji.
Hvala za tolažbo. :)
Nekdo je nekje napisal, da obstajata dve vrsti avtomobilov: pri eni se smejiš med vožnjo in jokaš na pumpi, pri drugih pa obratno.
Phil ::
djordjevic je izjavil:
Maš res. Na Eco-JTD sem čisto pozabil. V bistvu ga niti ne jemljem resno, ker je po besedah enega od Alfinih distributerjev zaradi *!#R%$#% eko standardov motor baje tako zamorjen, da je živa žalost. Na papirju zveni lepo, in real life not so much. Or so thay say.
Prvič slišim. Pa iz prve roke lahko povem da 165/170HP 2.0 varianta gre precej bolj od 140HP 1.9 (pa seveda tudi od PSA/VAG/... 1.9 140HP motorjev), kar je tudi po pričakovanjih. IMO je imel tip vklopljen ASR, kar se pri nižjih hitrostih zelo pozna. Pa tudi navor je pri 2.0 bolj enakomerno razporejen, tako da te precej manj "sune" ko turbina pride do izraza.
Trenutno povprečje 5,4. Ni pa še ta tank vidu AC. Rekordno povprečje mam okol 6.7 za cel tank. To je bil tut prvi tank, ko sm zadevo kupu.
eieieie1 ::
lol jaz imam z mojim dizelskim 110KM FIAT-om tam nekje 6,3 povprečje in niti malo ne šparam z gorivom... Zakaj bi pol sploh kupoval močan avto, če sploh ne koristiš to kar ti ponuja?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eieieie1 ()
Formula 1 ::
Sprašujem zato ker imamo mi tudi Laguno III sicer berline in z 2.0 dci 150 pa je najnižja poraba 6,5 najbolj realna pa 7,3 ob normalni vožnji okoli 150 km/h
Čakaj, nekaj je povprečna poraba na cel tank, nekaj pa "povprečna" poraba pri konstantni hitrosti.
Pri 150 pije 7 do 7,5. Fizika zahteva, da je pri 150kmh potrebno 33% več moči kot za 130 kmh. Če se delamo da je moč linearno sorazmerna s porabo, to pomeni porabo 5,6 pri 130. Ampak ker ni, je poraba okol 6. Preračunaj, če se splača. Je pa res da moja zadeva rata udobna šele pr 150. Pri 130 še vedno čutm vsak kamenček.
Nisi povedal kolk imate mestne vožnje, kolk regionalk in kolk AC. Js mam kakih 5% mestne, 70% regionalke in kakih 25% AC. Praktično vse vožnje trajajo vsaj pol ure, če ne uro in pol. Kar pomeni, da večji del vožnje nardim s toplo mašino.
Moderni dizli z DPF imajo "ojačano" ogrevanje motorja kar pomeni, da mrzel pije opazno več kot ne-DPF zadeva. Jaz mam vgrajen 1kW električen grelec vode, da gre temperatura kar se da hitro gor. Pa še vseeno nuca kakih 5 minut da poraba iz 7,5 pade na 5. Če se furaš po mestu to pomeni, da cca polovico časa ogrevaš mašino in relativno malo časa voziš v optimalnem delovnem območju.
Pod črto pa teli novi 2.0dci ne veljajo za šparovne zadeve. Vse drugo je v špici, le poraba je nekaj višja kot kje drugje.
Pri 150 pije 7 do 7,5. Fizika zahteva, da je pri 150kmh potrebno 33% več moči kot za 130 kmh. Če se delamo da je moč linearno sorazmerna s porabo, to pomeni porabo 5,6 pri 130. Ampak ker ni, je poraba okol 6. Preračunaj, če se splača. Je pa res da moja zadeva rata udobna šele pr 150. Pri 130 še vedno čutm vsak kamenček.
Nisi povedal kolk imate mestne vožnje, kolk regionalk in kolk AC. Js mam kakih 5% mestne, 70% regionalke in kakih 25% AC. Praktično vse vožnje trajajo vsaj pol ure, če ne uro in pol. Kar pomeni, da večji del vožnje nardim s toplo mašino.
Moderni dizli z DPF imajo "ojačano" ogrevanje motorja kar pomeni, da mrzel pije opazno več kot ne-DPF zadeva. Jaz mam vgrajen 1kW električen grelec vode, da gre temperatura kar se da hitro gor. Pa še vseeno nuca kakih 5 minut da poraba iz 7,5 pade na 5. Če se furaš po mestu to pomeni, da cca polovico časa ogrevaš mašino in relativno malo časa voziš v optimalnem delovnem območju.
Pod črto pa teli novi 2.0dci ne veljajo za šparovne zadeve. Vse drugo je v špici, le poraba je nekaj višja kot kje drugje.
Formula 1 ::
20% mesta ostalo avtocesta regionalk na tej poti ni.Drugače pa poraba niti ni tako pomembna je pa vseeno precej boljša kot v prejšnem Meganu 1.6 16v ko je bila poraba na takih relacijah 8.8l/100km.To 150 km/h po avtocesti plus mesto je poraba 7,3-7,5l/100km.So pa to vsakodnevne relacije (služba).
Kakšna se ti pa drugače zdi Laguna glede izdelave notranjosti udobja in ostalega?
Kakšna se ti pa drugače zdi Laguna glede izdelave notranjosti udobja in ostalega?
Osebno je sicer še nisem vozil, so se mi pa zdeli materiali in nasploh ergonomija notranjosti zelo na nivoju, ko sem enkrat malo dalj časa sedel notri (coupe, ki pa je itak bolj ali manj enaka kot ostale karoserijske različice). Predstavljam si tudi, da je napram meganu (II, za III ne bom sodil) kaj manj čričkasta.
Na oko je super. Občutek v živi vožnji tut, občutek ob penzionistični vožnji pa porazen.
Porazni so tudi črički v armaturi in dejstvo, da se mi v desnih vratih nabira voda ob vsakem dežju, ki traja dlje od 10 minut. Servis nima ideje kaj nardit, so vprašal na renault, renault je odgovoril, so nardil kar jim je reku in NI NIČ boljše. Skupno sm zarad te vode bil že 3x na servisu in je še vedno isto.
Bi kupu še enkrat? Sedaj, ko vem kako zgleda in kako se pelje v živo in kakšne fore zganja avto in servisi - Ne.
Sploh dizla z DPF nikoli več.
Porazni so tudi črički v armaturi in dejstvo, da se mi v desnih vratih nabira voda ob vsakem dežju, ki traja dlje od 10 minut. Servis nima ideje kaj nardit, so vprašal na renault, renault je odgovoril, so nardil kar jim je reku in NI NIČ boljše. Skupno sm zarad te vode bil že 3x na servisu in je še vedno isto.
Bi kupu še enkrat? Sedaj, ko vem kako zgleda in kako se pelje v živo in kakšne fore zganja avto in servisi - Ne.
Sploh dizla z DPF nikoli več.
Ne me hebat. Črički pri praktično top modelu renaulta? Ki je za moje pojme sicer najlepša stvaritev, kar jim je in jim bo uspela tudi v prihodnje.
Žal ja. Več kot v prejšnji in starejši Laguni II.
Razlika je, da so teli novi črički take sorte, ki čričkajo praktično nonstop odvisno do obratov mašine in temperature zraka. Če je fejst vroče jih ni, ko je tem pod 20, se oglašajo. Unih zaradi lukenj na cesti je manj.
Razlika je, da so teli novi črički take sorte, ki čričkajo praktično nonstop odvisno do obratov mašine in temperature zraka. Če je fejst vroče jih ni, ko je tem pod 20, se oglašajo. Unih zaradi lukenj na cesti je manj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kok ste stari? (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 56403 (2137) | Kayzon |
» | Izbira avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 14659 (11553) | mr_chai |
⊘ | Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 67283 (56076) | Gandalfar |
» | Alfa Romeo...Oddelek: Na cesti | 2368 (1719) | balocom |