» »

Kaksen avto vozite?

Kaksen avto vozite?

««
17 / 37
»»

jype ::

djordjevic> Francoz je klump. Itak.

Ne pa ni.

amigo_no1 ::

-valvoline- ::

;-) je izjavil:

Ja in če sem se razbil, kaj ma to veze z tem da so japonci na vrhu lestvic zanesljivosti ?

Sej se strinjam glede tega,ampak to je zame ko vedno zase kupujem rabljen avto popolnoma nepomembno. V mojem primeru sem za audija takoj dobu vrata in blatnik po 50e pa še originalna barva , v primeru japonca ne vem kako bi pršu skoz. Da o kšno morebitno večjo okvaro motorja ali menjalnika sploh ne govorim. Iz tega vidika se bl splača korejc,saj rabljenih delov dobiš takorekoč zastojn.

djordjevic ::

jype je izjavil:

djordjevic> Francoz je klump. Itak.

Ne pa ni.

Sarcasm detektor crknil?

@;): Pazi na jezik. Mimogrede, samo zato, ker ljudje ravnajo s svojimi renaulti kot svinja z mehom (mislijo, da so vsi njihovi motorji trpežni tako kot nekdaj 1.4 energy iz R19, ki ga praktično nisi mogel uničiti), nato pa jim crkujejo, ali pa kupujejo zjahane renaulte z 200.000 km več na števcu, kot jim piše, renaulti še pač niso slaba vozila. Glede na to, da smo v imeli v žlahti z očetovo petko vred 9 !!! renaultov in da so se, glej, ga zlomka, vsi obnašali zelo hvaležno, pač ne pristanem na izjave bedakov, ki dizle terajo od prve sekunde naprej, tankajo najbolj v pizdi nafti, po možnosti kurilca, delajo servise na +30k km, potem pa za vse krivijo znamko.
No grave is deep enough to keep us in chains.

dzinks63 ::

Če voziš po pameti in tako kot se za avtomobil spodobi in tovarna priporoča, je dandanes vsak novejši avtomobil dober. Toda, imaš ljudi kateri zahtevajo od avtomobila več, vozijo nadpovprečno in se požvižgajo na vsa priporočila. Takšni rabijo pač bolj vzdržljive avtomobile in ti niso vsi po vrsti.

BlaY0 ::

Jest poznam pa enga modela iz Svetga Ožbolta, k'se mu je Audi pokvaru. Se sploh ni mogu več vozit z njim.

Tko da je šou peš naprej...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 je izjavil:

Jest poznam pa enga modela iz Svetga Ožbolta, k'se mu je Audi pokvaru. Se sploh ni mogu več vozit z njim.

In kaj potem? Kvarijo se tudi 2-3 leta stari avti,zgodi se lahko vsakemu. Pač popraviš,porihtaš greš naprej.

Ne pa se ne!!! Ne pa se ne more zgodit vsakmu!

-valvoline- je izjavil:

;-) je izjavil:

Ja in če sem se razbil, kaj ma to veze z tem da so japonci na vrhu lestvic zanesljivosti ?

Sej se strinjam glede tega,ampak to je zame ko vedno zase kupujem rabljen avto popolnoma nepomembno. V mojem primeru sem za audija takoj dobu vrata in blatnik po 50e pa še originalna barva , v primeru japonca ne vem kako bi pršu skoz. Da o kšno morebitno večjo okvaro motorja ali menjalnika sploh ne govorim. Iz tega vidika se bl splača korejc,saj rabljenih delov dobiš takorekoč zastojn.

50 ali 100 ?
http://slo-tech.com/forum/t93975/p31478...

50 po kosu xD

sirotka ::

-valvoline- je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

In kaj potem? Kvarijo se tudi 2-3 leta stari avti,zgodi se lahko vsakemu. Pač popraviš,porihtaš greš naprej.

Točno to in kaj potem, pride. Samo jeba je, ko crkne nemc...pač crkne nemc, če crkne avto iz druge države/celine je pa avtomatsko smet.

sirotka je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Točno to in kaj potem, pride. Samo jeba je, ko crkne nemc...pač crkne nemc, če crkne avto iz druge države/celine je pa avtomatsko smet.

Ne,ampak ponavadi je račun za popravilo non-naziwagen vozila 2x-5x zneska kot za naziwagen,pa še čakat morš na rezervne dele.

sirotka ::

-valvoline- je izjavil:

sirotka je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

Ne,ampak ponavadi je račun za popravilo non-naziwagen vozila 2x-5x zneska kot za naziwagen,pa še čakat morš na rezervne dele.

To sklepaš po kateri znamki?

vse ostalo k ni VW in opel.

;-) ::

@;): Pazi na jezik. Mimogrede, samo zato, ker ljudje ravnajo s svojimi renaulti kot svinja z mehom (mislijo, da so vsi njihovi motorji trpežni tako kot nekdaj 1.4 energy iz R19, ki ga praktično nisi mogel uničiti), nato pa jim crkujejo, ali pa kupujejo zjahane renaulte z 200.000 km več na števcu, kot jim piše, renaulti še pač niso slaba vozila. Glede na to, da smo v imeli v žlahti z očetovo petko vred 9 !!! renaultov in da so se, glej, ga zlomka, vsi obnašali zelo hvaležno, pač ne pristanem na izjave bedakov, ki dizle terajo od prve sekunde naprej, tankajo najbolj v pizdi nafti, po možnosti kurilca, delajo servise na +30k km, potem pa za vse krivijo znamko.

Ja seveda, torej samo bedaki kupujejo renaulte oz. renaulti samo bedake privlačijo da tako delajo z avtami, pr ostalih avtih pa ni takih...?

Za noben avto nimajo na servisu vsega na zalogi.
Če imajo tvoj del v centralnem skladišču v Sloveniji, potem čakaš 1-2 dan.

Jest mam pa tole v avtu:

...da ko mi crkne, se lahko s kolesom dalje peljem...

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Odstotkovno gledano je najbrž precej ljudi, ki vozijo renault, bedakov, se strinjam. Ampak temu najbrž botruje dejstvo, da jih je tudi v splošnem pogledu precej. Bedakov namreč. Določen del jih pač mora odpasti tudi na renault, žal. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

@amigo: V Sloveniji noben nima nič na zalogi razen M6 šraufou pa matic. Ostalo lifrajo en pa po en kos z DHL-jem direkt iz fabrke zato je pa tolk "pocen" ;((

djordjevic> Sarcasm detektor crknil?

Ne, samo spomnu sem se, da je najboljše terensko vozilo na svetu Renault 4.

Ja se spomnim filma "Lov za zelenim dijamantom" pa une reklame z indijanci. Kwa so jih teral!!!

jype je izjavil:

djordjevic> Sarcasm detektor crknil?

Ne, samo spomnu sem se, da je najboljše terensko vozilo na svetu Renault 4.

Njet,najboljše je dojc.
:))

Jaz pomnim anekdoto kolega, ki je služil vojaški rok. V nekem razmočenem kolovozu sredi polja so obtičali s tistimi Puchi, se vlačili ven z vitli, se vsi blatni in mokri ubijali kake pol ure...

Nakar pride kmet s katrco, do vrha naloženo z gajbami krompirja, in jih prehiti po sveže zorani njivi.

jype: mah tist je drugo... oni so se hotl tja notr zakopat pa potem ven vlačit, ker v vojski itak ni kakšnega pametnejšega dela. Itak se pa v vojski večino cajta čaka na povelje ostali cajt se pa puca, tko da so imeli vsaj uržah potem spucat tiste puhe...

Zgodovina sprememb…

Sej je vseen, važn da s katrco ne obtičiš!

Podbevškov Franc je enkrat obtičal. Sicer je zelje vozu amapk vseen...

Zgodovina sprememb…

On je meu audija, sam mu je blo nerodn povedat, pol je pa hitr reku, da je z ženino katrco.

Super Sonic ::

Dedek je enkrat tole vozu (ene 15 let nazaj): http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=480... in se hvalu po dolenjskih nivah s tem.

Pol smo pa v vinograd neki delal in je bil klanc -> pol smo pa cel dan avto ven vlekel namest v vinogradu delal (sej men je blo kul, ker mi ni blo treba prešat tist dan).

Je pol pršla Lada Niva pa smo zvlekl tist jajc ven ;D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

jype je izjavil:

On je meu audija, sam mu je blo nerodn povedat, pol je pa hitr reku, da je z ženino katrco.

Vir prosim! Tole si si pa zdele zmislu ane?

Super Sonic: Če že moreš kateri avto imet je to točno tale, se noben ne bo upal vate zaletet :P

Zgodovina sprememb…

Venomus ::

Volvo S40 1.8 GDI 123 KM, ni boljšega.

V vseh 9 letih lastništva ni bilo nobene napake na motorju. Pač redni servisi, 2x menjal končnike zaradi slabih cest in enkrat zaradi ležečega policaja. 1x popravljal sprednji odbijač in levo luč zaradi samomorilske srne ponoči, to je pa vse. In enkrat na mesec pač menjam kakšno žarnico, kar je pa hiba tega avta.

Good ol' japonski atmosferski bencinski motor (Mitsubishijev, če kdo mogoče ne ve). Ni ga treba segrevat in ohlajat na mestu, rad se vrti v obrate, tako kot mi je všeč. Ni dizel, da se ogreje po 6 prevoženih km.
Za normalno vožnjo je več kot dovolj, za prehitevat se ga zavrti nekje do 4500 obratov, da gre kot se spodobi. Edina stvar, kar bi nekoga mogoče motila je poraba, ki je pomoje nekje 10 l, prevozim nekje 520 km z enim tankom. Poraba me nikoli ni zanimala kaj preveč.

Moj naslednji avto bo verjetno kakšen atmosferski japonec, mogoče Civic 1.8 140 KM, kakšen Lancer 1.8 140 KM in podobno.

BlaY0> Vir prosim! Tole si si pa zdele zmislu ane?

Delo, 7. 9. 1996: Podbevškov Franc iz Arje vasi je s svojim vozilom Audi 100 nemške izdelave potreboval pomoč tamkajšnjih gasilcev. Obtičal je na neutrjenem vozišču, v rahlem desnem ovinku, pa mu je bilo nerodno za pomoč prositi soseda s traktorjem, zato mu je brigada pomagala preložiti pridelek v manjši avtomobil, ki je potem prej omenjenega tudi potegnil iz blata.

T-h-o-r ::

djordjevič, fino, da so ti renoji držali

bratranec je pa kupil 4 leta starega espacea z okrog 80-90 tisoč prevoženimi

po 10 tistoč kilometrih se je pokvarila mašina, na servisu so reklil, da je "hin", in da je edina rešitev nova, ki pa bi prišla 10.000 €

nato je avto prodal po delih za 4.000 €
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

10 k za motor ? A je zlat :D ?

klemenSLO ::

kupu mazdo6 1.8 TE bencinar , letnik 2003, 127000km.

Z 58L naredu 810 km, s čimer sem zadovolen. avto dela bp.
le v desno ga vleče mal.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Jah karamboliran...

Pa verjetno 227k km.

Zgodovina sprememb…

jericho ::

@djordjevic: renault dizli so žal zelo slabi. Delam v tej branži in vem koliko obročkov, tesnil in drsnih ležajev prodam. Če bolje pogledam še hvala bogu, da se tok kvarjo, mam vsaj delo.
Brez zajebancije, ležaje baje menjajo kar pri velikem servisu preventivno.

T-h-o-r ::

amigo_no1 je izjavil:

10 k za motor ? A je zlat :D ?

nevem, vprašaj na renault :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Vesoljc ::

a4(b5), 1999, 1.8t, kupil pri 100k, naredi komplet velik servis za 500e, sedaj 176k, z motorjem nobenih tezav, olja pije ama nic. kar je bilo ne-rednih stroskov:
- MAF je zacel crkovat
- ena prednja roka ter par stabilizatorjev
- srednji lonec je rjavel

vozim se vecinoma po obvoznici, ob zmerni voznji na nizjih obratih je poraba 8.5l. zaenkrat zelo zadovoljen, vendar pa zaradi selitve razmisljam o dizlu (ter karavanu)

aja, pa ko vozim, se pocutim ful bolj mosko... audi fahrer pac, ne?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

PrimozR ::

BlaY0 je izjavil:

Tvoj fotr se je s fičotom vozu v časih, ko je bilo na nekem odseku ceste 5 avtomobilov, ti se voziš zdaj ko jih je na istem odseku 500. Še enkrat ti povem, da men dol visi za tvojo varnost v tvojem avtu, ne visi mi pa dol recimo za mojo varnost in varnost mojih otrok v nesreči, ki jo bo povzročil nekdo s takšnim ali podobnim avtom kot ga imaš ti.

Če si približno pri pameti boš sebi in svojim otrokom itak naštimal varen avto. Torej načeloma (načeloma!) ne bo problema, tudi če se bo vanje skrešal nekdo v 15 let staro A4ko.

Vesoljc je izjavil:

To imaš pa prav, to je pravi moški avto. Če nima 1300 kg +, ni moški avto. :)

Sam nisem pristaš VAG grupe, predvsem zaradi prodajne politike, kjer se pre-plača znamka, kot pri Rolexu.
Jih pa spoštujem zaradi tega 1.8T motorja, ena izmed boljših stvari, ki so jih naredili.

Venomus> Če nima 1300 kg +, ni moški avto.

A to preden se not vsedeš, al pol?

-valvoline- je izjavil:

sirotka je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Ne rabi bit a4 l.11, vsak povprečen novejši avto je bolj varen od štirice l.96.

Kateri torej ?

Clio l.2000 se bolje obnese pri trku.

To je le ugibanje,enako velja za trk z novejšim cliotom ali puntekom.

.....to je pa vse v glavi in über deutsch kompleks.....

Nop,to je liliputanc razred,zame neuporabno.

AHa, ti za od A do B potrebuješ posteljo, tuš, WC, štedilnik, jedilnico, kitchen sink, itd.

Kotje rekel nekdo za pomarančo, fino bi bilo, če bi imela 5 vrat. Jaz trdim, da ni razlike, če e voziš sam (oz. dva, max trije) od a do b. Ko enkrat prevažaš več folka (npr. skupinsko furanje na faks/šiht, če prevažaš družino), je to res. Ko si sam, je popolnoma dovolj 3-vratnik (pa še lepše zgleda ;). Placa v prtljažniku ima pa, kot rečeno, popolnoma enako malo (oz. skoraj nič).

In ne, to NI ugibanje, to so kvantitivni podatki. Ugibanje je zgolj tvoje ugibanje, da to ni res ter to,d a se ne boš nikoli zaletel. Statistika je kurba.

Vikking je izjavil:

tretje: 30k km vsaj letno, kadar se govori o smotrnosti nakupa novega vozila.

Mogoče, ampak za 5 do 10 km na dan je idiotizem kupovati dizla samo zaradi porabe. Avto se ne bo niti ogrel (bencinar po drugi strani se, preverjeno), katalizator potrebuje še nekaj več časa, torej ne bo deloval optimalno, pregret ne bo izpušni sistem, zato se lahko v njem nabira voda, kar pomeni rjo, itd.

Resno ne razumem te slovenske obsesije z dizlom in porabo.

Venomus je izjavil:

Vesoljc je izjavil:

To imaš pa prav, to je pravi moški avto. Če nima 1300 kg +, ni moški avto. :)

Sam nisem pristaš VAG grupe, predvsem zaradi prodajne politike, kjer se pre-plača znamka, kot pri Rolexu.
Jih pa spoštujem zaradi tega 1.8T motorja, ena izmed boljših stvari, ki so jih naredili.

Povej to valvolinu :P

amigo_no1 je izjavil:

BlaY0
Ne, par modelov povej, tako da bo nevedni kupec vedel, kaj se mu splača kupiti (p/p).Enostavno.

valvo
Za 3k dobiš C5 hdi z ~200 k km l.01, ki pelje a4 l.96 srat in scat.Sem vozil oba.
Šravfati se da tudi.

Pa če ni nemc no!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

jype je izjavil:

Venomus> Če nima 1300 kg +, ni moški avto.

A to preden se not vsedeš, al pol?

Haha :D Dobra...

Drugače je bilo pa to mišljeno bolj za voznike težkih velikih nemških karavanov, ki so ponavadi glavni na cestah pri prehitevanju, blendanju itd.

Bellatrix ::

People are quick to judge and slow to correct themselves.

Boeing ::

Venomus je izjavil:

Drugače je bilo pa to mišljeno bolj za voznike težkih velikih nemških karavanov, ki so ponavadi glavni na cestah pri prehitevanju, blendanju itd.

Lepše nebi mogel povedat. Moja opazka o zlatih podaljških za kratke tiče leti predvsem in večinoma na to kategorijo voznikov oz. voznikov te sorte avtomobilov, in nikakor ne kar povprek, čez vse.

Koneckoncev je marsikateri voznik raznih A8, bmw7 ipd ladij bistveno bolj uglajen in prijazen na cesti od povprečja, pa bi si zaradi surove moči avta lahko privoščil izigravanje bedaka. Ampak takšni dobro vejo, zakaj dajo za avto 100k+€, medtem ko po mojih osebnih izkušnjah v prometu število takšnih voznikov karavanov klase a4/bmw3, limitira proti 0.

So pa a4 karavan vozniki najhujši. Spet, ne vsi, a večina.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Na kratko povedano....
Ljubosumni ste na moj audi a4 1.9tdi,ekstra limuzina za 1500e,ker niste sposobni(nimate jajc) si sami kaj takega kupiti ker vam je v glavi številka 300.000km kot rdeča luč na semaforju.Simple as that. Jaz ne plačam nobenega ekstra keša za značko,mislim da za ta denar enostavno nima nobene konkurence. Zakaj so VAG vouzila draga še posebej dizli? Ker za avte do l.2001 z dizel mašino so VW in AUDI dokazano 100x boljši in bolj vzdržljivi kot ves ostali dizelski drek ki se je prodajal. Novejši avti so predragi in me sploh ne zanimajo,itak je vse raznorazni commonrail drek.
Zakaj dizel? @pipi pri povprečnih 30.000km si lepo vzami kalkulator v rokah pa računaj.Dizel povprečna poraba 5.5(sem pri 5tem že) bencinar 8l.
Če pri računici daš cvička noter te bo kap.
p.s. Italjana nikol ne bi kupu,sploh pa Fiata,pa čeb bil edini avto na zemlji.

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

-valvoline- je izjavil:

Na kratko povedano....
Ljubosumni ste na moj audi a4 1.9tdi,ekstra limuzina za 1500e,ker niste sposobni(nimate jajc) si sami kaj takega kupiti ker vam je v glavi številka 300.000km kot rdeča luč na semaforju.Simple as that.

p.s. Italjana nikol ne bi kupu,sploh pa Fiata,pa čeb bil edini avto na zemlji.

Vprašnje komu bolj sveti rdeča luč v glavi... Mogoče na to vpliva uporaba cvička, ki je obarvan rdeče...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Buggy ::

So pa a4 karavan vozniki najhujši. Spet, ne vsi, a večina.

...tega sicer ne opazam, saj se mi zdi da so bolj kot ne agresivni polni samega sebe ter jih ne zanima kaj se okoli njih dogaja vozniki SUV-ov.
...prednjacijo pa zacuda na moji relaciji kvazi vzhodnjaska cuda od KIE/Hyundai in Mazde naprej...seveda so Q5/7 in X3/5 klasa zase...pa vseeno. Tem, tudi dol visi za varnost drugih zato se praviloma vozijo z bulbari spredaj ter seveda ugasnjenimi lucmi.
Da o tem kako so to eni nesposobni vozniki (kar se pokaze pozimi, ko je cesta malce stran od idela) raje ne bom...

šernk ::

Da o tem kako so to eni nesposobni vozniki (kar se pokaze pozimi, ko je cesta malce stran od idela) raje ne bom...

eh, pa saj imajo 4x4 + najboljš elektronski diferencial na svetu, kaj boš ti njim :P

aja pa ne vem zakaj bi bil nevoščljivi za 1500€ vrednega audija, katerega si najbrž lahko privošči skoraj vsak na tem forumu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
««
17 / 37
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kok ste stari? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
51256425 (2159) Kayzon
»

Izbira avtomobila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10914680 (11574) mr_chai

Free energy (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35267316 (56109) Gandalfar
»

Alfa Romeo...

Oddelek: Na cesti